Partyflock
 
­ Nederland

Vrijbuiters
Conferentie Oost

gepubliceerd door , op
Vrijbuiters
29 januari 2011
FeestVrijbuiters · Conferentie Oost
Datumvrijdag 11 maart 2011
LocatieMuzyq Site
Vrijbuiters start naast haar Vrijbuiters go Berlin Underground Indoor Festival een nieuw groot project in het Oostelijke deel van Amsterdam. Op vrijdag 11 maart staat de eerste 'Conferentie Oost' in de boeken in de nieuwe super-locatie Muzyq. Een 10 uur durend programma met de live-revelatie van het moment 'dOP' en een zwaar dj-programma met onder andere Das Krause Duo en De Man Zonder Schaduw.

Wat in augustus 2008 begon met een zwaar gehypte, illegale after in de bunker onder het Voltt terrein is geëvolueerd tot een geduchte beweging. Diverse plekken zijn de afgelopen jaren ten prooi gevallen aan Vrijbuiters kaapacties van verschillende rangen en standen: bunkers, theaters, clubs, strandtenten, een pont en festivals moesten het al ontgelden.

Nu, 2,5 jaar verder is het tijd voor een serieuze samenkomst van Vrijbuiters, sympathisanten, gelukzoekers, vrije geesten, nachtvolk, ex- burgertrutten, cultuurtypes, muzikofielen en aanhangers.

Opzet
Conferentie Oost is de eerste grote bijeenkomst van Vrijbuiters in Amsterdam Oost. Lange tijd was Vrijbuiters op zoek naar een grote locatie met veel mogelijkheden, in de maagdelijke Muzyq is deze gevonden. Een plek waar Vrijbuiters een machtig geluidssyteeem in gaat rijden in combinatie met een spannend lichtplan. Hoofdmoot van het programma is vooral een ijzersterk muzikaal programma. De Conferentie begint tegen het sluiten van de avond en eindigt pas diep in de ochtendgloren.

Muzikaal
In de grote zaal is 'dOP', de live-sensatie van het moment geboekt. De Franse driemans equipe brengt electronica, jazz , techno en wodka samen in een heftige live-show. Het bijzondere aan de Franse broeders is dat zij binnen zowel de techno/house wereld als de underground jazz wereld gezien worden als de mannen van het moment, een status die weinig acts weten te bereiken. De rest van de nacht wordt ingevuld met het Germaanse Das Krause Duo, De Man Zonder Schaduw, resident Freddy Spool en de Amsterdam-Moskou connectie Makcim. In zaal twee staat er een nieuwe garde toekomst-iconen. Tettero zal hier de avond afsluiten met zijn pompende clubsound nadat boys als Jan van Kampen, Reiss, Bob Nagel en de internationaal scorende act Homework de zaal al uren bespeeld hebben.

Locatie
De conferentie vind plaats in de Muzyq in Amsterdam Oost, een gebouw speciaal ontwikkeld voor muziekmakers. De Muzyq beschikt onder andere over twee concertzalen met een waanzinnige akoestiek, perfect om een bulderend soundsystem in te knallen.

Randzaken
De wandelgangen van van de conferentie bevinden zich buiten de danszalen, hier is voldoende ruimte voor de nodige onderonsjes en kan de inwendige Vrijbuiter zich tegoed kan doen aan diverse versnaperingen. Dit onder het genot van een low-tech slideshow installatie-module. Meer informatie over Vrijbuiters en de conferentie is te vinden op www.vrijbuiters.in, het is hier tevens mogelijk een entreebewijs te bemachtigen.

Oost Thuis Best

3 opmerkingen

Werkzaam bij Gem
lekker hoor! dit kan niet anders dan heel fijn worden! :)
DMZS Lekker hoor!