Partyflock
 
­ Nederland

Welcome to the Future
Amsterdam-USA connection

gepubliceerd door , op
Welcome to the Future
14 januari 2011
Na twee fabuleuze december-edities (Kollektiv Turmstrasse en New Years Eve met Jimpster), opent Welcome to the Future 2011 meteen met een groot feest: op zaterdag 12 februari viert de Amsterdamse organisatie haar zeventiende verjaardag! WTTF maakte in de afgelopen vier jaar natuurlijk naam met een van de bijzonderste festivals van het zomerseizoen, maar kent in feite al een veel langere geschiedenis, die teruggaat tot 1993 - het jaar van de eerste Lowlands en de eerste Mystery Land. Een van de hoofdacts op die allereerste WTTF (eind december 1993) was de jonge Amsterdamse technoproducer Orlando Voorn, die in die periode naam maakte met all time classics als 'Kiss the sky', 'Fix' en 'Solid Sessions'. Geboren en getogen in de Amsterdamse Bijlmer, was Voorn de eerste Nederlandse producer die een persoonlijke link met Detroit wist te leggen. Zo verschenen er releases van hem op het Metroplex-label van techno-godfather Juan Atkins en werkte hij daarna eigenlijk met alle Detroit-helden: Blake Baxter, Kevin Saunderson en Derrick May. Een aantal van Voorns klassiekers zijn binnenkort weer verkrijgbaar via het Amsterdamse Rush Hour.

Inmiddels is Orlando Voorn al jaren woonachtig in de USA, al draait hij op dit moment weer regelmatig in Europa. Vooral ook, omdat hij als producer actiever is dan ooit en een nieuw publiek voor zich heeft weten te winnen. Zo toert Voorn regelmatig met Robert Hood (met wie hij recent ook optrad in de Londense Fabric) en staat hij binnenkort ook in de Berlijnse Berghain-Panoramabar. Maar op zaterdag 12 februari komt deze Detroit technoheld dus eerst al naar Studio 80, waar hij het podium deelt met een aantal andere grootheden uit de WTTF-geschiedenis. Zoals Voorns Amsterdamse tijdgenoten Quazar, aangevoerd door Navigator G - niet alleen navigator in Studio 80, maar ook de man achter Welcome to the Future. Quazar is weer helemaal terug dankzij de op Bla Bla verschenen release 'Number One', die het goed deed in alle internationale charts. Bovendien is de groep ook live op dreef. Zo rockte ze met oud en nieuw de Gashouder met een messcherpe set, die duidelijk maakte dat Quazar momenteel misschien wel beter is dan ooit.

Een andere Welcome to the Futuregrootmeester is dj-producer Julien Chaptal, wiens Frans-getinte house-sound en hitreleases op labels als Remote Area, 2020Vision, Bla bla en Noir hem tot een van de grote namen van de nieuwe Amsterdamse scene hebben gemaakt. Niet voor niets is zijn 'Mamdaye' (2009) een van de allergrootste internationale clubhits van de afgelopen jaren. Julien Chaptal, in 2010 een van de hoogtepunten op de house-stage van het WTTF-festival, woont op dit moment tijdelijk in Wenen, waar hij werkt aan een nieuw album. Maar voor deze speciale WTTF-editie vliegt hij graag even terug naar Amsterdam.

Het programma in de grote zaal wordt gecomplementeerd door resident en koningin van de diepe grooves, Dorine Dorado, master of ceremonies MC Complicated en heel bijzonder: de Quazar Starlettes, de roemruchte Quazar danseressen, die (in een geheel nieuwe bezetting) nog een extra energie-impuls aan de nacht zullen geven.
Speciaal aan deze feestelijke Welcome to the Future is het programma in de tweede zaal, die gehost zal worden door No Way Back. Met dj's Young Marco, Tom Trago en San Proper (beiden steengoed op de 2010-editie van het Welcome to the Future-festival) belooft ook deze zaal een muzikale smulpartij van de eerste orde te worden. Kortom: voor de echte muziekliefhebber.

5 opmerkingen

Werkzaam bij Piekup
Artiest {SHOWLIST artist 58705, 35999}
Gefeliciteerd!
Studio 80! (Y)
Lekker bezig!