Partyflock
 
­ Nederland

Earth met Saeed Younan en Timo Garcia in Paradiso

gepubliceerd door , op
Earth
13 januari 2011
Het nieuwe jaar begint voor earth op 5 februari met direct een overvolle editie in Paradiso. Maar liefst twee buitenlandse favorieten kunnen van het wensenlijstje afgestreept worden en treden aan voor een knallende set in de grote zaal. Ook voor de andere zalen zijn de verwachtingen hooggespannen met een speciale Ome Ko area en een smerige kelder door Plak gehost.

2011 beloofd een mooi jaar te gaan worden voor earth met 4 edities in Paradiso en natuurlijk het jaarlijkse koninginnedag festijn in de Jordanese Westerstraat.

De kop gaat er dit jaar af op 4 februari met direct een voorjaarsklassieker. Voor deze prille 2011 editie worden er een paar mooie paardjes van stal gehaald. Zo komt 'long-time favourite' Saeed Younan het New Yorkse verruilen voor onze eigen Poptempel. Saeed Younan draait een mooie mix van house, techhouse en tribal, stijlen die earth traditioneel gezien omarmd. De goede man draait al zeer lang mee en is bijzonder up to date met zijn steevast ijzersterke releases en sets.

Timo Garcia, onze 2e ruiter, afkomstig uit het land van de Steaks en Zorrequita's, kent als Ministry of Sound resident het klappen van de zweep. Zijn releases op Yoshitoshi, Audio Therapy en zijn eigen Berwick Street Records worden wereldwijd opgepikt door de grote boys en meneer Garcia reist lekker alle continten over. Hoog tijd voor een bezoekje aan ons eigen land.

Een nieuw jaar betekent ook frisse initiatieven..

De kelder wordt ditmaal bemand door een groep jonge honden verenigd onder de naam Plak. Jong is eigenlijk een term die al niet meer opgaat, het collectief trekt bijna maandelijks volle zalen op plekken als de Up, WesterUnie, Studio 80, tunnels en meer van dat. Gemene deler bij al hun evenementen is een dansvloer die steevast losgaat. De mannen die daar voor gaan zorgen zijn Alex Supertramp, Jaime Frias en Bobby Andrews.

De bovenzaal gaat eenmalig een hele andere kant op. Ome Ko producties neemt hier de toko over met z'n vrienden. Ome Ko had het na jaren in de autobranche wel gezien en besloot samen met Tante Truus, z'n vrouw, de glamour en glitter van de showbizz in te stappen. Het gevolg is deze eigenaardige bezetting waar types als Kleine Kees, Schele Esther, Mooie Leo en Jopies Mokkel zeker gaan opduiken. Muzikale vriendjes zijn Sandeman, Meester Moeilijk en Freddy Spool.

Maar er zijn natuurlijk ook vaste peilers. Zo staat uiteraard DJ Per achter de decks in de grote zaal, verzorgd Schwung Visuell als altijd prachtige visuals, draaft Benchellal op met een compleet nieuw team van artistieke mogendheden en krijgen de dames van Cherry on Top weer carte blanche.

Enfin, veel informatie zo bij elkaar, tijd voor wat muziek.

2 opmerkingen

Werkzaam bij Plak
zin in!