Partyflock
 
­ Nederland

Dekmantel verwelkomt Detroit techno legende tijdens ADE

gepubliceerd door , op
Dekmantel
14 oktober 2010
Tijdens het aankomende Amsterdam Dance event gaat een lang gekoesterde droom in vervulling voor de Amsterdamse organisatie Dekmantel. Op donderdag 21 oktober is één van de grootste techno artiesten aller tijden op bezoek in thuisbasis Paradiso. Het betreft hier de levende legende Jeff Mills en hij krijgt maar liefst drie uur lang de tijd. Jeff Mills wordt bijgestaan door Dekmantel artiesten Casper Tielrooij en Thomas Martojo die de grote zaal opwarmen. San Proper, Makam, Juju & Jordash, Awanto 3 en Jan van Kampen nemen de bovenzaal en kelder voor hun rekening.

Al ruim twee decennia geldt het in Detroit geboren fenomeen als een buitengewoon vooraanstaand inspiratiebron voor liefhebbers van de elektronische muziek. Aanvankelijk eerst als radio Deejay The Wizzard voor het Amerikaanse radiostation WDET. Vanwege de beperkte uitzendtijd waar hij mee kampte ontwikkelde hij als eerste een toentertijd revolutionaire mixstijl op drie draaitafels, zodat hij zoveel mogelijk muziek kon laten horen. Het leverde hem eind jaren '80 direct al een wereldberoemde status op. Niet langer daarna startte hij samen met Robert Hood en Mike Banks het illustere label Underground Resistance waar tal van klassiekers op uitgebracht werden, die in zeer belangrijke mate vorm hebben gegeven aan het techno landschap zoals men het vandaag de dag kent. Na enkele albums uitgebracht te hebben op het Berlijnse Tresor startte Jeff Mills in de jaren '90 de labels Axis en Purpose Maker waar hij nu nog altijd in niets ontziend tempo eigen materiaal van de allerhoogste kwaliteit op uitbrengt.

Jeff Mills DJ-sets worden doorgaans als bijzonder intens ervaren vanwege de explosieve en energieke mixstijl en recente optredens op onder andere het Awakenings Festival en in de Melkweg verduidelijkten grondig dat hij de laatste maanden in een ongelofelijke bloedvorm verkeert. Gewapend met een stortvloed aan onuitgebrachte releases en de TR-909 drumcomputer presenteert hij nog meer dan ooit die kenmerkende, mysterieuze sci-fi sfeer die hem de grootste Detroit-techno legende aller tijden gemaakt heeft.

Aan Dekmantel head honcho's Casper Tielrooij en Thomas Martojo de zware taak om de grote zaal op te warmen voor de hoofdgast. Bijgekomen van een hectisch zomer schema maken de heren zich op voor een knallend clubseizoen met verschillende mooie evenementen in het vooruitzicht. In de bovenzaal opent Jan van Kampen met een DJ-set gevolgd door een live set van house held Makam, wiens lang verwachte debuutalbum een maand later uitgebracht zal worden op het Duitse Sushitech. Rednose Distrikt's Steven de Peven maakt momenteel furore als Awanto 3, een nieuw alter ego waarmee hij zich richt op stroperige house en knallende ghetto-tech. Hij zal back to back de bovenzaal afsluiten met Dekmantel resident van het eerste uur San Proper, momenteel net teruggekeerd van een korte tour die hem van Shanghai en San Fransisco naar de Panoramabar in Berlijn voerde. Juju & Jordash, vermaard vanwege hun op jazz gebaseerde elektronica krijgen tot slot de gehele avond vrij baan in de kelder alwaar zij de uithoeken van hun platen collecties zullen verkennen.

Alle ingrediënten voor een succesvolle opvolging van het ADE avontuur van vorig jaar (toen Derrick May de uitverkochte poptempel vakkundig wist af te breken) lijken ruimschoots aanwezig te zijn. Er rest nog een beperkt aantal tickets in de voorverkoop, die tegen een tarief van 20 euro via www.ticketservice.nl gekocht kunnen worden.

5 opmerkingen

Hulde aan Mills!

Geweldig weekje dit :)
 
JEFF MILLS :BOUNCE::BOUNCE: