Partyflock
 
­ Nederland

I Love Los terug in Paard van Troje

gepubliceerd door , op
I love Los
23 juli 2010
De zomer voorbij, de festivalreeks ten einde: voor Soulmax tijd om de draad voor het clubseizoen weer op te pikken. Op zaterdag 18 september keert de organisatie terug in Den Haag met een frisse herfsteditie van I love Los. In het Paard staan de draaitafels afgestoft klaar voor negen smaakmakende acts, te beginnen in de hoofdzaal met: Gregor Salto, Bobby Burns, Fetish Verdi, Granmaster Issy en Anjiro Rijo. De tweede zaal golft op de technoklanken van Rauwkost, Joey Daniel, Joop Junior en Firmware. Informatie en tickets zijn verkrijgbaar op www.ilovelos.nl.

Lekker nazomeren
Voor wie terugverlangt naar het spannende nachtleven van de jongerenvakanties, staat Soulmax klaar om het in eigen land nog eens dunnetjes over te doen. Zo is Gregor Salto de aangewezen man om het 'Kreta-gevoel' in zomerse houseklanken te vertalen. De afgelopen maanden zijn voor hem in alle opzichten succesvol verlopen. Met een gemiddelde van vijf boekingen per weekend heeft hij er als dj een zeer productieve zomer op zitten, met als hoogtepunten uit het lijstje optredens tijdens Loveland, Mystery Land en Latin Village. Ook op productioneel gebied tikt de teller door, want alleen al in juli en augustus zette hij meer dan tien nieuwe tracks achter zijn naam – o.a. in samenwerking met Chuckie ('RAI'), Afrojack ('I'll Be There') en Laidback Luke ('Step By Step' en 'Shine Your Light'). Genoeg voorbereiding om op I love Los te vlammen en het publiek te trakteren op nieuwe Gregor Salto hits!

In 2007 brak Bobby Burns door met een ongekend Hollands zelfvertrouwen in de vorm van de radiohit 'From Holland'. Daarmee zette hij ons kleine kikkerlandje brutaal af tegen de rest van de wereld, wat hem als dj direct populair maakte. Sindsdien heeft hij vooral in de clubs zijn naam laten gelden, maar bleef het vooralsnog bij het succes van zijn toenmalige hit. Dit jaar pikte hij het produceren weer op dankzij een samenwerking met Hitmachine Afrojack. Samen maakten ze een begin met de techhouse getinte track 'Real High', gevolgd door twee echte climaxplaten: 'Bungee' en 'Ghettoblaster'. Op 18 september staat Bobby Burns er alleen voor, maar terend op jarenlange clubervaring is een opzwepende houseset in het Paard voor hem een koud kunstje.

Beloftevolle producers
Iemand die nimmer ontbreekt is Fetish Verdi, die als artiest van Soulmax Agency zijn waarde voor I love Los al ruimschoots bewezen heeft. Een 'fetish' heeft hij voor volwassen house met een scherp randje, wat ook duidelijk terug te horen is in zijn eigen muziek. Zo heeft hij zijn reputatie dit jaar flink opgekrikt door zijn activiteiten in de clubs uit te breiden vanuit de studio. Een geslaagde remix voor Gregor Salto's 'Your Friend' gaf hem de moed om soloproducties op de markt te brengen. Dat bleek een goede move, want met 'Top Of The Hill' stootte hij meteen de Techno Top 100 van downloadportal Dance Tunes binnen, waar hij een respectabele vierde positie aantikte. Verdi laat er echter geen gras over groeien en werkt momenteel aan een commercieel album waarvan de eerste single 'Plaything' al in de clubs wordt gedraaid. Ook I love Los geniet mee van het succes als Fetish Verdi zijn creaties in de mix gooit!

Aansluitend kruipt Granmaster Issy het podium op, die dit jaar eveneens een doorbraak vanuit de studio wist te forceren. Na twee jaar intensief draaien als dj van The Partysquad, heeft hij nu zijn eigen naam op de kaart gezet met 'Don't Get Me Wrong'. De plaat vond direct zijn weg naar de radiostations en sloeg in als een bom – op Slam!fm werd de zomerhit het anthem van 'The Beat Of Summer'. Samengaand met zijn getruukte mixstijl mag er dus veel verwacht worden van Granmaster Issy. Ook Anjiro Rijo neemt zijn cd-map weer mee, waarin zijn laatste remix van Fetish Verdi's 'Ajuma' (samen met Joop Junior) niet ontbreekt.

Techno in tweede zaal
Google de term 'rauwkost' en je vindt de definitie van een gerecht met rauwe groenten. Maar in Nederland kennen we Rauwkost ook als de benaming van een speels techno-duo dat sinds 2008 grote podia aandoet. Noem Awakenings, Welcome to the Future en Timewarp en je hebt een indruk van hoe sterk deze jongens in de technoscene geworteld zijn. Ook Rotterdammer Joey Daniel is geen kleintje meer en schaart zich op festivals regelmatig tussen de groten der aarde. Tezamen zorgt het voor een waar technospektakel in de tweede zaal van I love Los, die op z'n minst een kijkje waard is. Resident Joop junior past zijn draaistijl erop aan door enthousiast mee te golven in de technostroom; voor het Haagse duo Firmware is het een buitenkansje om de grote acts te imponeren met hun eigen stijl. Om kennis te maken met het genre hoef je dus niet speciaal naar een techno-evenement, want op 18 september switch je moeiteloos van house naar underground. Maar ook voor de liefhebbers genoeg reden om erbij te zijn, want met deze line-up in de tweede zaal is het tot in de late uurtjes prima vertoeven!

Kaarten
Het clubseizoen is begonnen en die kun je niet beter beginnen als met een bezoekje aan I love Los. Kaarten voor 18 september kosten 12,50 euro en zijn verkrijgbaar bij Free Record Shop, de dagkassa van het Paard en online via www.ilovelos.nl. Aan de deur betaal je 15,00 euro.