Partyflock
 
­ Nederland

De Reunie 5

gepubliceerd door , op
De Reunie 5
20 mei 2010
FeestDe Reunie 5 · A Nightmare Walking
Datumvrijdag 8 oktober 2010
LocatieRevelation
Rond 1990 waait de house over naar Nederland. In de discotheek Paradiso wordt het al snel populair. Clubs door het hele land draaien in 1992 vrijwel allemaal housemuziek. In een alternatief jongerencentrum in Rotterdam, Parkzicht, begint dj Rob te experimenteren met de housemuziek. De muziek wordt steeds sneller, harder en de melodielijn begint te verdwijnen. De hardcore house is ontstaan. De kleine groep hardcore liefhebbers begint snel te groeien en in 1993 zijn de grote houseparty's in sportcomplexen en verlaten industriehallen al niet meer op één hand te tellen.

In 1995 is het zover dat iedereen zo ongeveer wel weet wat house muziek is. De commerciële house is op de radio niet meer weg te denken en de zich gabbers zijn overal te herkennen aan hun Australian trainingspakken en kale hoofd.

Twee jaar later wordt het wat minder met de house. Alles is ondertussen geprobeerd en niets is nieuw meer. De house verplaatst zich van de grote party's naar de clubs. Veel housers die ten diepste op zoek waren naar levensvervulling zijn terecht gekomen in een leegte.

Op vrijdag 8 oktober 2010 kan je deze leegte weer opvullen samen met je ouwe leeftijdsgenoten waar je vroeger mee stond te hakken op grote en kleine feestjes in het land. Tijdens De Reunie 5 kan je weer herinneringen ophalen en dansen op de beats van vroeger. “Want vroeger was alles beter”. Weet je nog hoe iedereen stond te hakken op dat plaatje met die stuiterbal tijdens The Final Exam in de Jaarbeurs in Utrecht? Rotterdam Termination Source zal jullie deze avond niet teleurstellen.De grondleggers van hardcore in Nederland (en daarbuiten) Rob & MC Joe zullen in stelling worden gebracht. Zij zullen de Parkzicht classics aan bod laten komen en je ‘het gevoel' opnieuw laten beleven. De twee oud Night Of The Hools resident dj's The Vinyl Junk en Nickey hebben beloofd de beste ouwe klappers uit het stof te halen speciaal voor deze avond.

gast wil jij hier bij zijn? Je moet hiervoor alleen minimaal 27 jaar oud zijn en een geldig entree bewijs hebben.

5 opmerkingen

'Raver Baby wil jij hier bij zijn? Je moet hiervoor alleen minimaal 27 jaar oud zijn en een geldig entree bewijs hebben.'

goede zaak!
keep the old vibes alive
lekker stampen op zijn best