Partyflock
 

Verklaring source festival naar aanleiding van noodweer

gepubliceerd door , op
Afgelopen zaterdag is muziekevenement Source Festival getroffen door noodweer. Om de veiligheid van haar bezoekers te kunnen waarborgen, heeft de organisatie in goed overleg met politie en brandweer op zaterdagavond omstreeks 21.00 uur besloten om het terrein te ontruimen. Vanwege de grote schade aan het terrein en het materieel moest de organisatie helaas ook de tweede festivaldag op 11 juli annuleren. Op dit moment wordt de exacte schade geïnventariseerd en wordt gewerkt aan een gepaste oplossing om de gedupeerde bezoeker (o.a. passe-partouthouders) tegemoet te komen.

Hieronder de uitgebreide verklaring van de organisatie.

Door het noodweer van het afgelopen weekend is Source Festival 2010 letterlijk in het water gevallen. Onze verwachtingen voor dit jaar waren hooggespannen: twee dagen op een nieuwe locatie met vijf podia, een cultureel programma en geweldige dj’s.
De zaterdag tot aan het noodweer heeft onze verwachtingen meer dan overtroffen. Wij hebben genoten van de leuke mensen, de muziek en de ontspannen sfeer. Hiervoor willen wij iedereen enorm bedanken. Bezoekers, medewerkers, vrijwilligers, partners, dj’s, de gemeente Utrecht en iedereen die ons heeft geholpen. Helaas heeft het noodweer ons gedwongen om een hele moeilijke beslissing te nemen.

Rond 21.00 uur was duidelijk met welk scenario we te maken zouden krijgen en hebben in goed overleg met de politie en brandweer besloten het festivalterrein te ontruimen. Dit was noodzakelijk om de veiligheid van iedereen te kunnen waarborgen. Rond 21.15 hebben wij het festival stilgelegd en iedereen verzocht het festivalterrein te verlaten. Rond 22.00 uur, vlak voordat het noodweer echt begon, was de laatste persoon van het terrein.

Wij zijn blij dat iedereen gehoor heeft gegeven aan onze oproep om zo snel mogelijk naar huis te gaan en zijn er van overtuigd dat de gevolgen hierdoor gelukkig beperkt zijn gebleven tot materiële schade. Wij hebben onze uiterste best gedaan om iedereen zo snel mogelijk thuis te krijgen. Dat sommige bezoekers langer hebben moeten wachten op vervoer vinden wij erg vervelend.

Door de grote schade aan het terrein en het materiaal hebben wij de tweede dag van Source Festival moeten aflassen. De schade aan het terrein en het materieel was zo groot dat het simpelweg onmogelijk was om de tweede festivaldag te laten plaatsvinden. Hiervoor vragen wij jullie begrip.

Op dit moment zijn wij aan het inventariseren wat de exacte schade is. De sfeer op zaterdag en jullie hartverwarmende reacties tijdens en na dit weekend hebben ons alleen maar meer gemotiveerd om door te gaan waar wij nu 4 jaar mee bezig zijn: het organiseren van intieme festivals met vernieuwende muziek, spannende concepten en fijne mensen.

Bezoekers die spullen kwijt zijn geraakt bij het verlaten van het terrein of vragen hebben, vragen wij om een mail te sturen naar info@intothesource.nl. Wij zullen dan zo snel mogelijk een reactie geven. Via onze website www.sourcefestival.nl, Facebook, Hyves en Twitter houden wij iedereen op de hoogte van de ontwikkelingen. Ook zodra er een gepaste oplossing is gevonden om gedupeerde bezoekers tegemoet te komen, zullen wij dit via deze kanalen naar buiten brengen.

Source Crew

15 opmerkingen

 
:respect: netjes zo bericht
Vervelend om te horen zeg :O Hopelijk zijn ze goed verzekerd, zou toch zonde zijn als hierdoor de organisatie op de fles gaat..
Uitspraak van Sten1990 op woensdag 14 juli 2010 om 14:11:
Vervelend om te horen zeg :O Hopelijk zijn ze goed verzekerd, zou toch zonde zijn als hierdoor de organisatie op de fles gaat..

Eens. En inderdaad een erg net nieuwsbericht, mag ook wel na zo'n gebeurtenis natuurlijk.
Source :respect:
 
SUCCES!
Het was een mooi feestje...:respect:
Jammer van het noodweer. Succes aan de crew met de aftermath...
goed besluit genomen die dag,ook al was ik er op dat moment niet mee eens,maar dat ik m'n hotel zat en de hel brak los was ik erg blij met source :)
Werkzaam bij UF Events
Artiest {SHOWLIST artist 34781, 75120, 39433}
Heeeel netjes (Y)

Uitspraak van haiyang op woensdag 14 juli 2010 om 17:12:
Jammer van het noodweer. Succes aan de crew met de aftermath...
Artiest {SHOWLIST artist 93422, 15820}
Respect voor onze Source vrienden!
We leven met u mee! :)
neem maar eens zon besluit als het nog droog is en dr staan 10000 freaks uit hun dak te gaan voor je neus.....en wat zijn we rustig weggegaan ...ben blij dat het zo afgelopen is....ookal was het heel zuur om die 2 uur koze te moeten missen.....had echt niet tussen de vliegende tenten willen staan....volgend jaar hopelijk gewoon weer en dan tot 11 uur...ill be back!
Potver, hoop dat de organisatie dit overleeft. Het was een mooie dag daar op de heuvel in Nieuwegein, bedankt voor een topfestival en heel veel sterkte!
 
Heel erg zure afsluiting van een verder perfecte dag, maar toen we in de bus zaten en het noodweer losbrak was al duidelijk dat het de juiste beslissing was om ermee te stoppen. Hoop dat het allemaal goed gaat komen, succes ermee
 
Artiest {SHOWLIST artist 13438, 76468}
idd heel netjes van de org en dat vreselijke weer brrrrr

hoop dat er een oplossing komt voor de bezoekers en de org