Partyflock
 
­ Nederland

Walk On
een alternatieve Nijmeegse dansvierdaagse

gepubliceerd door , op
Walk on!
18 juni 2010
FeestWalk on! · Keep Walking
Datumzaterdag 17 juli 2010
LocatieCinemariënburg Site
FeestWalk on! · Maximaal Nijmegen & 15 years of Highland Beats
Datummaandag 19 juli 2010
FeestWalk on! · Drift-je
Datumwoensdag 21 juli 2010
FeestWalk on! · Stop Walking
Datumvrijdag 23 juli 2010
Vanuit het roemruchte credo: "You'll never walk alone" organiseert Drift - Om te dansen voor het tweede jaar een zevendaags evenement tijdens de Nijmeegse vierdaagse. Walk on! is bekend geworden als zijnde de enige echte alternatieve dans-vierdaagse en na het weergaloze succes van vorig jaar kon deel 2 niet uitblijven. Met ruim 2400 bezoekers en een zeventig tal artiesten in zeven dagen tijd kan gesteld worden dat het voor Drift - Om te dansen een week was om nooit te vergeten.

Komend jaar gaat Drift - Om te dansen proberen om dit kunstje opnieuw te flikken. Met een splinternieuwe locatie op slechts 100 meter van het Valkhof is Drift - Om te dansen erin geslaagd om een waardige vervanger te vinden voor de Dio. De Cinemariënburg is in principe een oude arthouse bioscoop, maar van 16 tot en met 23 juli zal het hier broeien als nooit tevoren. Zeven nachten lang. Van 23.00 tot 05.00. Beter! Als nieuwe locatie is er dus gekozen voor de Cinemariënburg. Ideaal aan deze voormalige bioscoop is dat er drie verschillende ruimtes zijn. Naast twee volwaardige danszalen is er een ruime rookruimte waar naar hartenlust kan worden gepaft. Verder zijn er bij de entree en in de verschillende gangetjes voldoende plekken om lekker te kunnen chillen. Dit alles in combinatie met de perfecte ligging, enorme vj schermen (uiteraard) en een prettige ambiance maken het geheel "Walk on!" proof!

Met een "top notch" programma levert Drift - Om te dansen het alternatief voor al die liefhebbers, feestneuzen en andere lieden die houden van het diepere elektronische danswerk. Met ruim zeventig artiesten is er een bonte mix aan artiesten in huis gehaald. Natuurlijk doet Drift - Om te dansen dit niet allemaal alleen. Zo zijn er samenwerkingen aangegaan met Mood Elevator, Vier, Smackdown, Front024, Highland Beats en Give it Dub. Om bij het begin te beginnen zal Walk on! op zaterdag worden geopend met de opkomende helden Delta Funktionen en de Utrechtse Invite. In de kleine zaal krijgt Give It Dub de gehele avond carte blanche met o.a Gomes, DBS en BeeVee. De zondag wordt ingevuld door de Gravense techno militie van Vier die uitpakken met een dikke liveset van Olene Kadar en Nijmeegse helden in de vorm van Roger Gerressen en Ranz und Tanz. Op maandag is er een Nijmeegs onderonsje met Maximaal Nijmegen waar Jan Liefhebber in de tweede zaal het vijftien jarig bestaan van Highland Beats zal vieren. De dinsdag wordt er ge-Smackdown-ed met The Outside Agency, Hellfish, Brian Furry en vele anderen.

Drift-je op de woensdag komt met een live set van Tom Trago en krijgt hoog internationaal bezoek van twee Keulse grootmeesters in de hoedanigheid van Shumi (kompakt) en Marc Lansley (Blauer See). Traditiegetrouw is er op de donderdag de Planet Rose avond in het Valkhof. Mood Elevator doet al jaren de officiële afterparty en die zal dit jaar ook in de Cinemariënburg plaats vinden. Hier zal naast het vaste Mood Elevator pelleton in de vorm van Pitto en Moraalridder de Berlijner Andrè Lodemann optreden om zijn progressieve benadering van dansmuziek met het Nijmeegse te delen. In de tweede zaal staat een all night rendez vous gepland tussen Nuno dos Santos en Darko Esser. Laatstgenoemde zal onder zijn alternatieve Onionboy pseudoniem voornamelijk muziek laten horen die hij normaal niet snel in de clubs draait. De laatste vrijdag wordt op Nijmeegse wijze in stijl afgesloten met o.a een lange back2back set van Drift - Om te dansen voorman Brent Roozendaal en de jonge Nijmeegse househeld Alex Jansen. In de bioscoopzaal krijgen Monokreck en Mark Wanders, na het weergaloze succes van vorig jaar, wederom de kans om de tranen bij de mensen uit de oogvliezen te draaien. Naast de muziek valt er van alles te beleven en wordt er vooral veel aandacht besteed aan het visuele vertier. VJ Vingerverf heeft namelijk beschikking over twee grote bioscoop schermen en kan zijn pret niet op.

Het klinkt misschien als een flinke mond vol en dat is het ook. Één ding is zeker. Walk on! staat weer zeven nachten paraat voor alle anti-wandelaars en dansfanaten die zin hebben om tot in de late uurtjes door te gaan. Daarom hoopt Drift - Om te dansen van ganzen harte dat het deze keer weer minstens zo vet wordt als vorig jaar. Delen is meervoud en walken doe je niet alone. Wees er dus bij dan wordt het vast weer legendarisch!

7 opmerkingen

 
Uitspraak van tiesniewies op maandag 5 juli 2010 om 12:07:
Yes, wordt een gruwelijke week!

idd ,,,, Killer:-)
laatste aanpassing
Zin in!
Artiest {SHOWLIST artist 93422, 15820}
...met HAND nog vers in t geheugen zal me dit ook weer een mooi potje worden! :D
 
chopchop zin in
De dinsdag wordt er ge-Smackdown-ed met The Outside Agency, Hellfish, Brian Furry en vele anderen.

klein foutje.. :)

Zin in de dinsdag in ieder geval :cheer:
Artiest BeeVee
Nog 1.5 week en dan kan het vertier weer beginnen!