Partyflock
 
­ Nederland

De zomer in met de New House Collective

gepubliceerd door , op
Hoe kan je de zomer maanden beter beginnen dan met diepe, zware basslijnen van een van Nederlands beste techno dj's? Volgens de The new house collective is dat de beste manier. Zij hebben daarom voor de eerste editie van Miko op donderdag 3 juni niemand minder (hard) dan Steve Rachmad uitgenodigd. Verder loop je op de donderdagavonden in de Sugar Factory nog tegen dj Remy aan, de Engelse Nathan Coles en de grandioze live-act: HouseTree.

Steve Rachmad bracht zijn eerste release alweer in 1993 uit, en sindsdien heeft hij er nog velen gebracht: 92 wel te verstaan. Het is dus niet voor niets dat de The new house collective deze techno veteraan heeft uitgenodigd om de Sugar Factory in Amsterdam eens flink op zijn fundering te laten shaken. Sommigen hebben Rachmad omgedoopt tot de vader van de Nederlandse Detroit techno en dat is niet overdreven. Zijn jaren lange ervaring maakt hem zeker toch een van de grootste techno all-stars van het land. Al jaren is hij te vinden op festivals als Awakenings, I Love Techno en Q-BASE.



Naast Steve Rachmad staat The new house collective resident Anoesjka achter de stalen schijven deze kleine dame kent haar platen en zal lekker stevig de nacht afsluiten: to funk stuff up staat de Amsterdamse Jaime Frias als eerst voor de draaitafels voor wat groovey input.



De week daarop is het tijd voor nog een man met tientallen jaren ervaring en die enorm in de smaak valt bij het Amsterdamse publiek: dj Remy. Deze man heeft nooit stil gezeten en heeft een waslijst aan releases op zijn naam. Zijn housey stijl is gewild bij iedere dansgrage feestganger en hij mag dus zeker niet gemist worden donderdag 10 juni. In samenwerking met Armada Music heeft Remy zijn eigen label 68 waar je vele releases van zult kennen. Naast Remy staat Kareem Raïhani op het menu alsmede met de Engelse dj en The New House Collective resident Leama. Kareem Raïhani is Nederlands – Marokkaans opgevoed en deze invloeden weerspiegelen naadloos in zijn muziek.



De week erop is het tijd voor nog meer Engels talent: Nathan Coles. Deze Fabric resident is al eens eerder op een 365Mag event geweest en dit was een veelbesproken, daverend succes. Samen met de Amsterdamse funky house dj Stefano Richetta. Daarnaast zal op deze donderdag 17 juni The New House Collective's eigen funky-lady Kisakye neerstrijken achter de draaitafels.

De maand word afgesloten op donderdag 24 juni met de spraakmakende life-act HouseTree. Samen met Carlos Valdes en Jason Lanox gaan zij de dansvloer van boven tot onder op de kop zetten met heerlijke grooves, diepe basslijnen en zieke visuals.

1 opmerking

 
Werkzaam bij 365Mag
holakidee! :D