Partyflock
 

Backyard

gepubliceerd door , op
Backyard
21 mei 2010
Ook in de zomermaanden blijft Backyard op het scherpst van de snede boeken. Zaterdag 5 juni krijgt het Patronaat hooggeëerd bezoek. Uit de binnenlanden van Groot-Brittannië komen Inland Knights. Niemand minder dan DJ ROOG vergezelt deze geweldenaars met zijn toonaangevende house sound. Tel daarbij op de aanstekelijke funk van Backyard-residents Sven Prinsen & Tettero en je hebt weer een muzikaal onderhoud van formaat.

Al sinds de vroege jaren negentig bekleden Inland Knights bestaande uit Andy Riley en Lawrense Richie, een voortrekkersrol in de ondergrondse housescene van Noord-Engeland. Als residents van de roemruchte, illegale Smokescreen raves maakten ze al gauw naam als nationale househelden. Met hun labels Drop Music, Borrowed en Raise Recordings hebben ze een stempel op de hedendaagse (tech-)house gedrukt. De diepe funk die ze zich eigen hebben gemaakt in de studio, is vaak gekopieerd, maar zelden geëvenaard. In Nederland is het tweetal slechts sporadisch te bewonderen. In het Patronaat laten ze zien hoe hun sound achter de draaitafels omgezet wordt in een opzwepende dj-set.

Iemand die eigenlijk geen introductie meer nodig heeft is DJ ROOG. Al sinds de jaren negentig behoort hij tot de toonaangevende house-dj's die ons land heeft voortgebracht. In eigen land toert hij stad en land af om zijn eigengereide geluid aan de man te brengen, alleen of met partner in crime Erick E, met wie hij het razend populaire Housequake vormt. En in het buitenland kent de liefhebber hem voornamelijk van zijn Hardsoul releases op onder andere het toonaangevende Britse houselabel Defected. ROOG blijft heer en meester van de decks en ook op deze bijzondere Backyard-editie toont hij dat eens te meer.

Maar Backyard zou Backyard niet zijn zonder de bezielende begeleiding van haar residents Sven en Tettero. Geen dansvloer te stug, geen podium te groot, nee geen klus ongeklaard voor het dynamische dj-duo dat almaar aan populariteit wint in het landelijke clubcircuit. Beide heren gaan een enerverende zomer tegemoet met veel strand- en festivalboekingen. Maar vanavond geven zij hun Haarlemse fans van Jetje. Dansen is hierbij het devies.

1 opmerking

Ga je overdag naar Free Your Mind? Bewaar dan je ticket, want dan krijg je 50% korting aan de deur voor Backyard en betaal je maar € 8,-!

http://www.patronaat.nl/5-6-2010/backyard:-roog,-inland-knights-(uk),-sven-&-tettero