Partyflock
 
­ Nederland

Errorkrew haalt de britse act spektre voor het eerst naar Amsterdam

gepubliceerd door , op
ErrorKrew
20 mei 2010
FeestErrorKrew · Spektre
Datumzaterdag 19 juni 2010
WinactieErrorKrew actiegesloten
LocatieStudio 80 Site
Zaterdag 19 juni organiseert Errorkrew een nieuwe editie van terugkerend concept 'Errorkrew invites' in de Amsterdamse techno-tempel Studio 80. Het Engelse duo Spektre treedt dan voor het eerst op in onze hoofdstad, ondersteund door lokale dj's Tim Wolff, Monotron, Giom en Nicole Rosie en residents Mr. Slide en Rugon Crowen. Het duo dat bestaat uit de Britten Richard Wakley en Paul Maddox gaat als een speer de laatste tijd. Samen met Matt Cooper is de plaat ‘Cuernos Cubanos' een groot succes en Spektre heeft remixen gedaan voor onder andere Fever Ray, Max Cooper en Marc de Pulse. Wakley en Paul Maddox produceren sinds 2006 als duo en releasen tegenwoordig platen op gerespecteerde labels als Weave Music, Great Stuff en Dekadent Schallplatten.

In 2009 is een registratie van Spektre optreden op het Glades Festival uitgekomen op ‘VeryVeryVeryWrongIndeed' en daarna zijn ze de studio ingegaan voor het echte werk. Hun debuutalbum ‘Casting Shadows Without Light' is net uitgekomen op het eigen label ‘Respekt Recordings'. Geïnspireerd door oudgedienden van de technoscene als Joey Beltram en R&S maar ook door latere helden als Martin Buttrich en Dubfire heeft Spektre een eigen sound die perfect past in het huidige tijdsbeeld van de techno.

Verder bestaat de line up uit nationale dj's die bij Errorkrew Radio hebben gestaan. Monotron is een jonge Amsterdamse dj/producer en is nu al getekend bij het New Yorkse label ‘THEMA Recordings'. Tim Wolff, die ook in de voorzaal staat, is een naam die steeds vaker valt in Amsterdam en ver daarbuiten. Tim Wolff begon zijn muzikale carrière pas in 2005 maar heeft sindsdien al meerdere malen bij onder andere Awakenings gedraaid en heeft inmiddels verschillende EP's uitgebracht bij het label ‘EevoNext' van Estroe.

In de achterzaal staan de Amsterdamse Fransman Giom van La Famiglia en Amsterdamse schone Nicole Rosie om wat tegengewicht te geven aan het muzikale technogeweld in de grote zaal. Eigen residents Rugon Crowen en Mr. Slide geven ook acte de présence en kleden de avond aan met hun warme en diepe sets.

Errorkrew haalt vier keer per jaar in Studio 80 opkomende internationale artiesten voor het eerst naar Nederland tijdens de ‘Errorkrew Invites' avonden. Eerder al haalde Errorkrew toekomstige helden naar de studio met boekingen als Maetrik, Sarah Goldfarb, Harvey McKay en niet te vergeten Alan Fitzpatrick. Sindsdien zijn deze jongens steeds vaker in Nederland te vinden en ook met Spektre wordt er weer een mooie primeur naar het muziekliefhebbend en nachtminnend Nederland gehaald.

Voor overige informatie en voorverkoop (11 euro) ga je naar www.errorkrew.nl

2 opmerkingen