Partyflock
 
­ Nederland

James Holden op Off Centre in kader van Dj-Kicks tour

gepubliceerd door , op
Off Centre
24 februari 2010
FeestOff Centre · day 2 - night
Datumdonderdag 27 mei 2010
LocatieMelkweg Site
Fans van avontuurlijke, progressieve elektronische muziek noemen hem een genie, de Britse technoheld James Holden. Donderdag 27 mei aanstaande staat hij samen met een groot aantal andere prominente namen uit de wereld van de elektronische muziek op Day 2 - Night van Off Centre. Dit optreden staat in het teken van zijn Dj-Kicks tour en is het enige Dj-Kicks optreden van Holden in Nederland.

James Holden definieert met zijn Border Community label al zeven jaar lang de toekomst van elektronische muziek. Altijd progressief, altijd genredoorbrekend en –verbindend. Samen met labelgenoten als Nathan Fake en Extrawelt representeert hij een nieuwe generatie DJ's die niet binnen een genre of categorie zijn in te delen en luisteraars blijven verbazen met hun verrassende muzikale keuzes.

Het!K7 label begon in 1995 met DJ-Kicks, waarbij telkens een andere talentvolle dj, producer, band of muzikant een mix CD samenstelt. Na Four Tet, Henrik Schwarz, Booka Shade en een aantal andere getalenteerden is James Holden gevraagd door het!K7 label om de mei 2010 editie van de DJ-KiCKS mix CD samen te stellen. Dit wordt het eerste album dat hij uitbrengt sinds The Idiots Are Winning in 2006. In dat jaar bracht hij ook At The Controls, een eclectische mix CD met minimal, tech house, indie, kraut rock en experimental. Deze mix wordt minstens net zo eclectisch met nummers van onder andere Caribou, Lucky Dragons, Luke Abbott, Mogwai en Legowelt. Depature, waarvoor Kieran Hebden (Four Tet) samenwerkte met jazz drummer Steve Reid en Holdens Triangle Folds (gratis te downloaden via www.jamesholden-djkicks.com) maken het plaatje af. Veel van de tracks worden niet gezien als club materiaal maar volgens Holden is het toch te bestempelen als dance door de manier waarop de tracks samenkomen. Op 25 mei 2010 komt de mix uit en twee dagen later doet hij Off Centre aan.

Holden neemt de nieuwste Border Community aanwinst, het Italiaanse duo Margot, tijdens de Dj-Kicks tour een aantal keer mee als support. (www.myspace.com/margotrecords)

Off Centre is een nieuw festival voor elektronische muziek, film, dans en mediakunst dat van 26 t/m 29 mei plaatsvindt in de Melkweg. Er zijn nog een aaltal passe-partouts beschikbaar die toegang bieden tot alle programmaonderdelen. Er zijn ook losse tickets en combitickets Day 2 (ook geldig voor het concert van The Field in de Sugar Factory) verkrijgbaar. Tickets zijn verkrijgbaar via www.ticketservice.nl en www.beatfreax.com/ticketshop.

www.off-centre.nl / www.melkweg.nl / www.k7.com / www.dj-kicks.com / www.jamesholden-djkicks.com

4 opmerkingen

Werkzaam bij Flexcitement
Artiest {SHOWLIST artist 65881, 42701, 33818, 23740, 48315, 31524}
puik nieuw initiatief! :respect:
 
MARGOT = monsterlijke shit!!! eigenlijk alles van Border Community
Uitspraak van verwijderd op donderdag 13 mei 2010 om 13:59:
MARGOT = monsterlijke shit!!! eigenlijk alles van Border Community

Hier heb je hellemaal gelijk in :D
 
Werkzaam bij {SHOWLIST organization 3319, 2662}
Aankomende maandag in deepMonday hebben wij een special over Off Centre met een live djset van Jorn Liefdeshuis en geven we vrijkaarten weg!!!