Partyflock
 
­ Nederland

Mainstage viert een-jarig bestaan

gepubliceerd door , op
Mainstage viert een-jarig bestaan
17 oktober 2003
Op zaterdag 25 oktober aanstaande is het alweer een jaar geleden dat Chemistry het maandelijkse concept Mainstage lanceerde. Het doel om Amsterdam een meer dan waardige techno avond terug te geven is bereikt: veel internationale grootheden en (nationale) rising stars hebben hun visitekaartje afgegeven in de hoofdstedelijke Escape. Het 1-jarig bestaan wordt feestelijk gevierd met Ben Sims.

Top dj’s als Josh Wink, Pascal FEOS, Kenny Larkin, Surgeon en Cristian Varela hebben Amsterdam het afgelopen jaar laten horen waarom een concept als Mainstage zoveel toevoegt binnen de techno scene. Helaas moest Cari Lekenbusch in mei verstek laten gaan wegens de tijdelijke sluiting van de Escape. Mainstage is van het begin af aan verder gegaan dan louter grote namen binnenhalen. Er was altijd voldoende ruimte voor relatief onbekend talent als Paco Osuna, Benny Rodrigues, Tony Thomas en Joachim. Een aantal edities geleden werd Phonopunk zelfs gebombardeerd als ijzersterke resident-dj.

De viering van het 1-jarig bestaan zal niet ongemerkt voorbij gaan met techno-held Ben Sims. Voor de liefhebbers is Ben Sims vooral bekend van Awakenings en is hij te typeren door zijn ‘hard techno’ stijl. En Mainstage trakteert: de entreeprijs van de jubileumavond bedraagt slechts 14 euro!

Vooraf zal de in Lissabon geboren Nuno dos Santos (Club Risk) een lekkere diepe tribal techno-techhouse set neetzetten. Zoals gewoonlijk zal resident Phonopunk de avond compleet maken met een verrassende techno set. Ook de kwaliteit van het geluid, de visuals en het decor zullen er ook dit keer niet om liegen. Mainstage staat er tenslotte bekend om, geheel naar de Chemistry-norm, al je zintuigen te prikkelen!

En...zet ook zeker de volgende editie met Marco Carola en Paco Osuna in je agenda!

Ben Sims
Ben Sims behoort tot een van de meest gewilde techno dj’s van de afgelopen jaren. Ben's dj-carrière begint op zijn tiende. In de jaren leert hij veel verschillende stijlen kennen, die nog steeds doorklinken in de sets van tegenwoordig en zich kenmerken door veel ritme en verschillende texturen. Naast het draaien op feesten begint hij in 1991 bij een piratenstation: Atmosphere FM. Als de zender in 1995 uit de lucht wordt gehaald, begint Ben meer te draaien in clubs. In de jaren die volgen maakt hij naam door zijn lichte manier van techno-mixen, waarin hij elementen gebruikt uit zijn eerdere hiphop en house dagen. Sinds de oprichting van zijn eigen label Theory in 1997 is de naam van Ben Sims gevestigd. Deze oprichting heeft Ben veel goeds gebracht, waardoor hij verschillende releases had op toonaangevende labels als Primate, Primevil, Code Red, Tresor, Phont Music en Pure Plastic. Zijn stijl is vooral te typeren als ´hard techno´ met veel opzwepende percussies. Ben wordt in 1999 gespot door het Duitse agency Dynamix. Via Dynamix draait hij sinds die tijd over de hele wereld, van Australië tot de VS. Ben heeft residenties gehad in UK clubs als de Orbit, Voodoo en House of God. Afgelopen zomer was Ben Sims onder andere te bewonderen op Awakenings en Mystery Land.

Nuno dos Santos
Nuno dos Santos, geboren in Lissabon en woonachtig te Utrecht, staat al meer dan 9 jaar achter de decks. Hij begon al vroeg als promotor door underground feesten te organiseren in Utrecht, waar hij zelf ook snel achter de decks kroop. Zijn stijl is vooral te typeren als diepe, funky, tribal techno en techhouse. In 2000 won hij de Red Bull dj competitie in Dublin, wat veel deuren in de dance scene opende voor Nuno. Tegenwoordig is hij een veelgeziene in Europa en in Nederland vooral als dj op Club Risk events in de More en de Winkel van Sinkel.

Phonopunk
Heeft deze man nog verdere introductie nog?! Elke editie van Mainstage zet de resident weer een waardige en zeer verrassende set neer. Zijn sets zijn vooral te typeren door zijn funky en tribal sound waarin hij het mixen zeer goed beheerst. Dit gecombineerd met het winnen van de Diesel-U-Music award, geeft hem een veelbelovende status in de Nederlandse scene.

MAINSTAGE
Zaterdag 25 oktober
Dj’s: Ben Sims, Nuno dos Santos & Phonophunk
Escape, Rembrandtplein 11 Amsterdam
Speciale jubileumprijs: 14 euro
Meer info: www.mainstage-event.nl

Mainstage 29 november: Marco Carola en Paco Osuna

20 opmerkingen

 
Nice... :D
pascal f.e.o.s. woehaaaaa
 
Dat bij de escape gezeik over nette schoenen is tegenwoordig toch wel afgeschaft, mag ik hopen?
 
Met je Nike Air Max zou ik het niet proberen in ieder geval...

En terrecht!!!
 
Carola en Osuna, vetjes heur :D
laatste aanpassing
 
***No Problemo met Sportshoes!!!
>>>Ben Sims!! dat word knalluh zeg!!!
..Present e.tu!!!!!!!!!!
 
Tering hee wat is het toch met deze datum :S

4 feesten tegelijk waar ik heen zou willen (TD, Ferry Corsten HMH, Armadanight Club XL en Mainstage).. Maarja Thunderdome it will be..

Met Carola ben ik er wel bij :)
tis aan de vooravond van de Amsterdam Dance Event(toch? ben r niet helemaal meer bij op het moment), maar het is idd een zeer drukke partynight. In de hemkade is r ook dat free festival voor de weinigen die nergens anders heen gaan die zaterdag :)
 
Zal wel relaxed feestje worden.
laatste aanpassing
heel fijn!! :D kan helaas niet aanwezig zijn :( maar de september editie was (y) (y)
VET! nieuw agendapuntje!!
lekker hoor................­..... als ik maar niet ziek word..
(ben de rechter)
laatste aanpassing
Artiest Rydel
Erg netjes! :D
 
ik wil dolgraag gaan.. maar wie wil er met me mee??

(K)
gegarandeert leuke feestjes dit, ben alle afgelopen keren ook geweest en oi oi oi...moddervet geluid![flame]beter als bijv. NDSM*ughe* [/flame]
kvraag me alleen af waarom Umek nie int lijstje staat, aangezien hij de eerste x draaide..( en laat dat nou de lekkerste epi. zijn geweest:) )
Lindsay ga lekker met ons mee :)

aanrader 4 de echte techn0-addicts.
laatste aanpassing
Ja natuurlijk van de partij!Mainstage is altijd leuk!Leuke locatie ook.....En de 29 vier ik daar mijn verjaardag!:d
olé ! vraagt om een feestje dus...;)
Oooh, Ben Sims en dat met zo'n gruwelijk geluid! Ik ben erbij :D