Partyflock
 

Erick E op Backyard

gepubliceerd door , op
Backyard
13 april 2010
Zaterdag 24 april is het Haarlemse Patronaat weer in de ban van Backyard. Dan komt grote gangmaker Erick E de Spaarnestad om de oren slaan met een portie houseklappers waar je u tegen zegt. De opwarmset is ditmaal gereserveerd voor rijzende sterren in het Amsterdamse nachtleven The Heykids. En met Tettero als resident weet je je verzekerd van weer een Backyardwaardige happening.

Erick E is zonder twijfel de meest consistente dj van het Nederlandse nachtleven. Al sinds de late jaren tachtig, toen hij als resident van de legendarische RoXY de sterren van de hemel draaide, vervult hij een langdurige voortrekkersrol. Erick E heeft alle soorten house voorbij zien komen, van proto-house tot tech-house tot urban house en nu weer richting de tech-house. Al die jaren heeft hij zich nauwlettend met de nieuwste ontwikkelingen bezig gehouden, zonder zijn eigen stijl uit het oog te verliezen. Nog altijd behoort hij tot de meest gevraagde dj's van het land. En waar hij ook komt staat hij garant voor een zinderende dansvloer.

Met hun Katapult avonden in het Amsterdamse Studio 80 en de Tafkaf evenementen in Flexbar hebben The Heykids zich flink in de kijker gespeeld. Met hun verfrissende sound, die ergens op het raakvlak van electro, disco en house ligt, spreken ze een breed en uiteenlopend publiek aan. Rocken doen ze eigenlijk van nature. Het zelfde geldt voor resident en partners in crime Sven Prinsen & Tettero. Hun sound bereikt allerhande dansvloeren – van de zandige kusten bij Woodstock tot de betonnen vloeren van Trouw. Overal waar ze komen, weten ze de meute in een kolkende massa om te toveren.

Alle ingrediënten voor een zinderend spektakel zijn aanwezig. En afgaand op het tweejarig bestaan van afgelopen februari, toen het Patronaat van uitbundigheid uit zijn voegen barstte, kan deze avond niets anders dan legendarisch te worden.