Partyflock
 
­ Nederland

'Kei Oranje' grootste Koninginnedagfeest van het Zuiden

gepubliceerd door , op
Eindhoven lanceert een gloednieuw Koninginnedagevenement: 'Kei Oranje', oftewel Koninginnedag Eindhoven. Het feest is gratis toegankelijk en belooft een spectaculaire line-up vol pop, dance en nederhop. Op het 18 Septemberplein - tussen de Bijenkorf en McDonald's - vinden vrijdag 30 april van 12 uur 's middags tot half 11 's avond optredens plaats van niemand minder dan: Ray & Anita, Extince, Dewi & Friends, Erick E, Flinke Namen, Diggy Dex' Superjam, Gelazer!! (Shagspeare & Lady Bee), Baggi Begovic vs. René Amesz en vele anderen. 'Kei Oranje' wordt afgesloten met een exclusief miniconcert van rockband Di-rect. Een Koninginnedagevenement van deze aard heeft nog nooit plaatsgevonden in Eindhoven en is zelfs uniek voor heel Brabant.

Initiatiefnemers zijn Dick Leijen en Jochem van Pelt (die onder de naam Vision Planners evenementen organiseren zoals Sneakerz Festival en Housequake Festival op Aquabest) en ondernemer Harry Jansen, die al een paar jaar naar een goeie mogelijkheid zocht om een mooi Koninginnedagfestijn in Eindhoven neer te zetten. Met de komst van het nieuwe plein - het 18 Septemberplein werd afgelopen december geopend - zagen de drie Brabanders een kans om het 'Kei Oranje' concept vorm te geven. Dick Leijen: "We organiseren doorgaans dance feesten door het hele land, maar vinden het fantastisch om nu een poppodium neer te zetten in de stad waar we alle drie vandaan komen." Mediapartner van 'Kei Oranje' is Radio Decibel (onderdeel van Boomerang Unlimited).

Dewi, bekend van haar optredens in de live shows van Idols en Popstars, opent de dag op het 18 Septemberplein. Ze biedt nog onontdekt talent de kans om een duet met haar te zingen, om 12.00 uur op het 'Kei Oranje' podium. Zangtalenten kunnen vanaf maandag 5 april online auditie doen via: www.keioranje.nl.

Na optredens van o.a. Daimyo Jackson (Michael Jackson look alike), Shit is Bangin'' en Flinke Namen staan halverwege de middag Ray & Anita op het programma. Als 2 Unlimited scoorden ze als een trein in de jaren '90 en sinds vorig jaar zijn ze terug van weggeweest. Momenteel hebben ze weer een hit te pakken met 'In da Name of Love'. Daarna is het de beurt aan Turn Up The Bass Sound System (Bart Thimbles feat. Tony Scott), Diggy Dex' Superjam (met Skiggy Rapz, DNS & live percussion by Mr. Nathan) gevolgd door Extince. De Nederhoppers laten deze Koninginnevrijdag horen dat ze meer in huis hebben dan 'Spraakwater' (Extince) en 'Slaap Lekker' (Diggy Dex), de nummers die de grote doorbraak voor deze artiesten betekenden.

Vanaf half 8 's avonds komen de heetste dj's van het moment aan bod. Erick E is een van de populairste dj's van het land en ook van de back2back set van Baggi Begovic samen met René Amesz mag veel verwacht worden. Gelazer!! - de brutaalste party bende van Nederland, bestaande uit het duo Shagspeare (DJ) en Lady Bee (MC) - weet hoe de boel genadeloos opgeschud dient te worden, met disco, house, eclectic beats, hiphop en r&b. Als uitsmijter komt Di-rect het plein rocken. Sinds de nieuwe leadzanger Marcel aan boord is en ze de single 'Times are Changing' uitbrachten is de band non-stop met hun aankomende album bezig geweest. Onlangs is Di-rect genomineerd voor 'Beste Band' en 'Beste Artiest Rock' bij de 3FM Awards. 'Kei Oranje' is dan ook kei trots de jongens gestrikt te hebben voor een miniconcert.

De dag wordt aan elkaar gepraat door presentator Barend van Deelen van Radio Decibel en gehost door het oogverblindende DJ Barbie Team dat hysterische muzikale intermezzo's verzorgt. Bavaria tapt de biertjes (en frisjes) en ook een Food Village wordt ingericht op het 18 Septemberplein. Voor meer informatie check: http://keioranje.hyves.nl, http://twitter.com/keioranje en www.keioranje.nl.

18 Septemberplein

Na een verbouwing van drie jaar werd afgelopen december het 18 Septemberplein (gelegen tussen de Bijenkorf en de McDonald's, op 3 minuten loopafstand van het station) feestelijk geopend. Het podium van 'Kei Oranje' komt met de rug naar MediaMarkt en op een hoogte van 2,5 meter boven de in- en uitgang van de fietsgarage onder het plein. 'Kei Oranje' wordt het eerste echte feest op dit gloednieuwe plein, dat zich volgens de gemeente van Eindhoven perfect leent voor dit soort culturele evenementen. Het plein biedt plaats aan zo'n 10.000 bezoekers.

4 opmerkingen

Ziet er netjes uit! (Y)
Ziet er goed uit!
Zo jammer dit :(