Partyflock
 

Sine

gepubliceerd door , op
Sine
5 maart 2010
Sine staat garant voor de dikste dubstep en elektronische beats in de lichtstad. Na een uitverkochte editie met RSD sluit Sine de handen in elkaar met het Nederlandse dubsteplabel Rwina Records. De samenwerking met dit jonge, frisse label zorgt deze editie voor het nieuwste geluid binnen het dubstepgenre.

Headliner van de deze avond is de uit Philadelphia 🇺🇸 afkomstige Paul J. Geissinger. Bij zijn fans beter bekend onder de naam Starkey. In zijn muziek verenigt hij zijn liefde voor hiphop, zijn talent voor het maken van klassieke composities, dikke subbassen en scheurende synthesizers. Met als gevolg: onmiskenbare, explosieve, futuristische Starkey-beats! Eind 2008 zag zijn debuut album 'Ephemeral Exhibits' het daglicht op het baanbrekende Planet Mu label. Met de vernieuwende sound van het album vestigde hij in één klap zijn naam binnen de elektronische muziekwereld.

Hij bracht het afgelopen jaar verschillende tracks uit waaronder de BBC 1Xtra radiohit 'Ok Luv'. Ook 2010 begon meteen goed met onder meer zijn tweede 12" op bovengenoemd Rwina Records (Rain City / Beatingz). In april verschijnt zijn nieuwe album op Planet Mu. Tijdens deze editie van Sine mag jij daar als een van de eerste op los gaan!

Stil blijven staan tijdens een dj-set van Starkey gaat je niet lukken. Tijdens zijn energieke dj-sets mengt Starkey dubstep, grime, electro en hip-hop tot een uiterst dansbare mix. Wie zich nog het laatste Nederlandse optreden van Starkey (bij Lowriders) kan herinneren weet dat het dak er daar nog steeds vanaf is. De Effenaar is er klaar voor!

Akkachar, deze Amsterdamse muziekliefhebber gaat hard binnen de Nederlandse dubstepscene! Akkachar zijn roots liggen in de old school hiphop en later in de techno. Maar toen ook hij besmet werd met het dubstep-virus gingen de remmen los. In 2008 richtte hij het Rwina label op. In het Marokkaans beteken Rwina 'oneindige chaos', en niet vasthouden aan het standaard script is precies waar het label voor staat. De eerste release (een Starkey remix van Lil Wayne's 'A Milli') werd een grote clubhit!

Na dit eerste succes is Akkachar niet stil blijven staan. Hij gaat vrolijk door met het tekenen van zowel nieuw als gevestigd talent. Door zijn neus voor nieuwe muziek vinden de Rwina releases aftrek bij een steeds groter groeiende horde aan internationale fans en deejays. Een Akkachar dj-set is het best te omschrijven als rauw, sexy, hard en divers! Zijn selectie stemt hij het liefst af op de stemming van dat moment. Verwacht daarom naast veel vers Rwina materiaal en eigen materiaal ook altijd een paar mooie verrassingen.

Myrkur heeft een unieke sound als je hem vergelijkt met andere spelers in de Nederlandse dubstep scene. Voor veel producers zijn de beats en de baslijn vaak het uitgangspunt voor een nieuw nummer. Bij Myrkur vormt juist de melodie de basis voor een nieuwe productie, wat resulteert in een compleet eigen stijl en releases op onder andere het Franse label F4TMusic.

Samen met partner Nika organiseert Myrkur de Radical feesten in de Amsterdamse OT301. Verder host hij een wekelijks online radio programma op Sub.FM. Host van de avond is natuurlijk de Eindhovense dj Piro. De visuals tijdens Sine zullen wederom verzorgt worden door Eyesupply http://www.eyesupply.tv/

3 opmerkingen

kwaliteit (Y)