Partyflock
 
­ Nederland

An all new world awaits....

gepubliceerd door , op
An all new world awaits....
4 maart 2010
Olene Kadar
Julien Chaptal
Kabale und Liebe

De Zon gaat langzaam onder, de kleur van de lucht verandert van lichtblauw naar zwart. Straten raken stil, de stad wentelt zich in rust. Mensen en vogels zoeken hun nesten op. De opvolgers van de Zon beklimmen ongemerkt de hemel en schieten hun lichtflitsen door het donker. Voor even is de dag voorbij, koning Nacht betreedt zijn troon. An all new world awaits.

In het koninkrijk van de Dag heersen orde, plichtmatigheid en ratio. Maar wanneer de Nacht aantreedt, maken regels plaats voor vrijheid, chaos en gevoel. Het is een uitbundige en mysterieuze wereld, die slechts door weinigen gekend wordt. Zij die echter in het koninkrijk van de Nacht geweest zijn, zullen de Dag met andere ogen bekijken. Zij zullen gedurende de Dag terugverlangen naar de Nacht, naar die nieuwe wereld die telkens weer betovert.

Het koninkrijk van de Nacht kent bijzondere planten, dieren en mensen. Hun bladeren, pelzen en kleren lichten op in het donker, net zoals de sterren en de Maan. De mensen zijn er euforisch. Zij dansen. En lachen. De emotie regeert.

Muzikanten met wonderlijke namen als Kabale und Liebe, Olene Kadar, Julien Chaptal, Teatro Kultka, Eindbaas, Losse Flok & Lazy Sandy, French Connection en Zeekipduo brengen met hun klanken een ode aan koning Nacht. Die laat het zich welgevallen.

Langzamerhand verbleken de Maan en de sterren, de Zon toont haar contouren. De mensen van de Nacht zetten hun laatste danspassen en laten zich nog eenmaal meevoeren door de slotklanken van de muziek.

De stad wordt wakker. Het koninkrijk van de Nacht gaat in ruste, haar mensen dromen de Dag door, met een glimlach om hun monden. Zij wachten tot de Nacht weer begint en een nieuwe wereld wacht...

www.deuitvreters.nl

2 opmerkingen

jaja lekker feestje morgen
Het was een beetje soft...Maar goed te doen