Partyflock
 
­ Nederland

Dekmantel wordt drie jaar oud tijdens 5 Days Off

gepubliceerd door , op
Dekmantel wordt drie jaar oud tijdens 5 Days Off
1 maart 2010
Feest5 days off · Dekmantel 3 Year Anniversary
Datumvrijdag 5 maart 2010
LocatieParadiso Site
Drie jaar geleden werd 5 days off geboren. In een mum van tijd groeide het collectief uit tot één van 's lands meest toonaangevende organisaties in de huidige housescene. Vrijdag 5 maart wordt dat tijdens het prestigieuze 5 Days Off festival gevierd in thuisbasis Paradiso met een monsterprogramma.

Uit het buitenland worden Redshape, Daniel Bell, Keith Worthy, Patrice Scott, Linkwood, Fudge Fingas en Rahaan ingevlogen terwijl Dekmantel Soundsystem, Melon, Juju & Jordash, Tom Trago, Makam en Antal de Nederlandse invulling verzorgen.

Misschien wel de kleinste locatie van Amsterdam, NL, is het toneel waar begin 2007 een groep jeugdige muziekfanaten hun eerste feesten organiseert. Drie jaar later is het collectief uitgegroeid tot een gevestigde naam in het
Amsterdamse met edities in hotspots zoals Trouw, Studio 80 en Paradiso. Naast het organiseren van feesten beheert en runt het collectief tegenwoordig ook een platenlabel en boekingsbureau.

Nog niet eerder heeft Dekmantel zo'n uitgebreid programma gepresenteerd. Gerenommeerde namen zoals techno openbaring Redshape en minimal pionier Daniel Bell staan zij aan zij met aanstormende nieuwelingen zoals de uit Detroit afkomstige Keith Worthy & Patrice Scott en de Firecracker whizzkids Linkwood & Fudge Fingas uit Schotland. Voor de disco liefhebbers is ook Chicago's Rahaan weer aanwezig, zijn optreden zal alweer de zevende op Nederlandse bodem zijn (!) sinds zijn debuut in 2008.

Ook eigen kroost is deze avond ruim vertegenwoordigd. Juju & Jordash en Makam treden live op en Casper Tielrooij, Thomas Martojo en Jan van Kampen zullen in Dekmantel Soundsystem bezetting de avond afsluiten in de grote zaal. House connaisseur Melon, alleskunner Tom Trago en Rush Hour oprichter Antal completeren deze imposante verzameling artiesten.

5 days off is in 2001 begonnen als het Amsterdamse zusje van het Genste 10 days off, een onderdeel van de Gentse feesten. Ondertussen is 5 days off uitgegroeid tot een zelfstandig festival met een eigen identiteit en een cutting edge programma. Het festival speelt zich af rondom het uitgaanshart van Amsterdam: het Leidseplein. Met de Melkweg en Paradiso betrekt 5 days off jaarlijks twee wereldwijd beroemde poppodia, terwijl het NIMk (Nederlands Instituut voor Mediakunst) een gerenommeerde instelling voor Mediakunst betreft is.

Zie www.5daysoff.nl voor een overzicht van het volledige programma.

3 opmerkingen

dik artwork altijd (Y)
- Keith Worthy in 6 vragen op de Dekmantel website:
http://www.dekmantel.com/news/33/inbox:-keith-worthy/

- Linkwood & Fudge Fingas interview op DJ Brodcast:
http://www.djbroadcast.nl/features/featureitem_id=1340/Linkwood_en_Fudge_Fingas_We_doen_graag_moeite_voor_iets.html

- Dekmantel interview op 3voor12:
http://3voor12.vpro.nl/artikelen/artikel/43140751
laatste aanpassing
DeventerDubSessions shows respect to Dekmantel.
Happy B-day.
laatste aanpassing