Partyflock
 
­ Nederland

Het Franse wonderkind Pépé Bradock keert terug in Nederland bij Dekmantel

gepubliceerd door , op
Het Franse wonderkind Pépé Bradock keert terug in Nederland bij Dekmantel
4 februari 2010
Een van 's werelds meest illustere house artiesten, Pépé Bradock, staat na een lange afwezigheid eindelijk weer achter de draaitafels in Nederland. Organisatie Dekmantel ruimt maar liefst twee en een half uur de tijd in voor een deejayset van zijn hand in Studio 80 (Amsterdam, Rebrandtplein). Ook Dekmantel Makam, Casper Tielrooij en Thomas Martojo zijn aanwezig. Aan Casper Tielrooij de eer om de voorzaal af te sluiten terwijl Thomas maar liefst 5 uur lang de achterzaal voor zijn rekening neemt. Makam, één van 's lands meest veelbelovende producers, verruilt voor de verandering zijn live set-up eens voor vinyl en opent als deejay de voorzaal.

Dat Pépé Bradock zijn muzikale roots liggen in een periode van ver voor de house zal niemand die bekend is met zijn eigenzinnige werk versassen. Zijn producties onderschrijven een buitengewoon verregaande muziekkennis opgedaan in, of als deejay voor verschillende jazz, funk en hip hop bandjes lang voordat hij de muziek ontdekte waarmee hij de geschiedenisboeken is ingegaan. Voordat hij het eigen Atavisme oprichtte, verschenen de eerste producties via toonaangevende Franse labels zoals KIF en Versatile. Met de klassieker "Deep Burnt" verwierf hij in 1990 uiteindelijk wereldwijde faam. Ook vandaag de dag is dit ruim tien minuten durende deephouse epos nog een veel gedraaide plaat die overal op de wereld een euforie-garantie op de dansvloer levert. Pépé Bradock is echter niet het type producer die een bewezen succesformule eindeloos blijft herhalen. Met zijn meest recente producties zoals "Mandragore", "Intriguing Feathered Creature" en "Path of Resistance" levert hij een abstract en haast experimenteel geluid af waarmee hij de grenzen van de house verkent.

De onlangs naar Amsterdam verhuisde Hagenees Makam staat een stormachtig jaar voor de boeg. Optredens in Berlijn (Watergate), Londen (Fabric), Parijs (Rex Club) en zelfs Jeruzalem verduidelijken nog maar eens dat hij met zijn releases op Soweso en Sushitech een onuitwisbare indruk heeft achtergelaten in de huidige dancewereld. In de wetenschap dat er dit jaar ook nog eens een debuutalbum gepland staat op Sushitech is het nog maar zeer de vraag of we hem niet (veel te) vroeg zullen verliezen aan het buitenland. Meestal verschijnt Makam gewapend in live setup op het toneel maar aanstaande vrijdag doet hij het als deejay met een tas vol platen tijdens de twee uur durende warm up in de voorzaal.

Ook van Casper Tielrooij en Thomas Martojo kan gezegd worden dat ze allerminst onverdienstelijk bezig zijn. Steevast uitverkopende Dekmantel feesten, overvolle draaiagenda's (met ondermeer optredens op Awakenings en Klinch invites Jeff Mills) en een zeer veelbelovende start van het eigen platenlabel onderschrijven dat de jonge heren een mooie toekomst in het verschiet hebben liggen. Casper zal zich als afsluiter van de avond van zijn stevigere kant laten zien terwijl Thomas ruim de tijd krijgt in de achterzaal krijgt om diversiteit ten gehore te brengen.

Dekmantel haar start in 2010 getuigd van visie en vastberadenheid. Na succesvolle afleveringen in Trouw (22 januari) en Paradiso (29 januari) wordt het drieluik aanstaande vrijdag afgesloten in Studio 80. Het is zoals altijd voor Studio 80 aan te raden om kaarten in de voorverkoop te kopen. Deze zijn tegen een tarief van 11 euro online beschikbaar via Beatfreax of in de outlets van Free Record Shop.

2 opmerkingen

Pepe is een baas van de bovenste plank!
toffe feestjes altijd!