Partyflock
 
­ Nederland

Beleid na strandrellen nekt Dance Parade
Bron: Nu.nl/Jan Kranendonk

gepubliceerd door , op
Beleid na strandrellen nekt Dance Parade
3 februari 2010
FeestFFWD · Dance Parade 2010 Site
Datumzaterdag 7 augustus 2010
LocatieCentrum Rotterdam
De Dance Parade die jaarlijks honderdduizenden dansliefhebbers trok, keert niet meer in de huidige vorm terug in Rotterdam.
Het stadsbestuur wil voortaan alleen nog maar ruimte geven aan grote dansfeesten als die plaatsvinden op een afgesloten festivalterrein waar bezoekers uitgebreid worden gecontroleerd. Dat staat in een brief van het college van burgemeester en wethouders in Rotterdam over het nieuwe evenementenbeleid, die woensdag aan de gemeenteraad wordt gestuurd.

Kwaliteit
Dat beleid verscherpt volgens het stadsbestuur niet alleen de voorwaarden als het gaat om veiligheid en vergunningverlening van evenementen, maar stelt ook hogere eisen aan de kwaliteit ervan. De organisator van de Dance Parade werkt aan een kleinere opzet van het evenement in het Zuiderpark. Daarvoor is in juni nog een weekeinde beschikbaar. Bij de afgelopen editie vorig jaar zomer reden 32 vrachtwagens met daarop dj's als een lint door de stad met langs de route ongeveer 400.000 mensen. 'RTL viert de zomer' verdwijnt, omdat er geen grote evenementen meer worden gehouden op het strand in Hoek van Holland.

Opzet
Henk Witteveen, organisator van de Dance Parade, wil nog niet te veel kwijt over de nieuwe opzet. De gesprekken daarover lopen nog. 'Maar zonder vrachtwagens is het geen Dance Parade.' Rotterdam past het evenementenbeleid mede aan naar aanleiding van het zeer kritische COT-rapport over de strandrellen in Hoek van Holland. Tijdens een strandfeest in augustus kwam een bezoeker om het leven door een politiekogel, nadat hooligans agenten hadden belaagd.

Vergunningenbeleid
Het onderzoeksinstituut COT concludeerde onder meer dat het vergunningenbeleid van de gemeente routinematig was. Ook tijdens het Bevrijdingsfestival waren vorig jaar mei ongeregeldheden. De editie van dit jaar is meer gericht op kinderen en jongeren en kent aangescherpte veiligheidseisen.

Bij het opstellen van het nieuwe evenementenbeleid is 'nadrukkelijk rekening gehouden met de wensen en ervaringen van ondernemers, bewoners hulpdiensten en organisatoren van evenementen'.

De gemeente Rotterdam maakt per evenement, samen met politie en hulpdiensten, een risicoanalyse. Op basis hiervan worden evenementen ingedeeld in categorieën om te bepalen welke inzet van organisator, gemeente, politie en hulpdiensten noodzakelijk is. Bij dansfeesten moet het terrein goed verlicht zijn en mogen alleen zwakalcoholische dranken worden verkocht.

154 opmerkingen

Uitspraak van Da Hardbass op woensdag 3 februari 2010 om 18:13:
Maar in HvH was het gewoon dramatisch qua beveiliging dus moet je niet gaan ouwehoeren op die gasten want het werd ze wel erg makkelijk gemaakt door de organisatie!

ow, dus als de beveiliging slecht is, moet je maar gaan vechten? erg krom kerel (y)
 
Artiest Reckless
dus als 1 feest uit de hand loopt, mag je alle andere feesten verbieden??
Jezus waar gaan we naartoe in dit land? Waarom is Koninginnendag ook niet afgeschaft naar wat daar vorig jaar gebeurde... Die aanslag op een Molukse jambee band.

Of is het alleen Rotterdam...dus straks geen Nightmare ook :s
Begrijp de gemeente wel.......

Gratis feesten brengen gewoon onnodig veel risico met zich mee, en HvH was daarin de druppel....... tuurlijk zullen de meeste gratis feesten relatief goed verlopen, maar de kans op herhaling is na HvH gewoon groot en het is moeilijk om op een gratis feest hier goed toezicht op te houden....... reken erop dat hooligans door heel nederland hun vingers bij dit tafereel hebben afgelikt, en wellicht een voorbeeld hieraan nemen......
:/
En zomercarnaval dan,daar werdt vorig jaar ook iemand doodgestoken! Dat moet dan ook maar afgeschaft worden,veels te gevaarlijk.
Maar nee daar hoor je dan niks meer over :x

En nu wordt het 1 feest en kennen we gaan dokken trwens,zal wel weer niet te zuinig zijn tis gewoon weer geldklopperij :no:

Zoeken wel een andere dance parade dan in een andere stad. B)
Uitspraak van Soon. op donderdag 4 februari 2010 om 13:55:
ow, dus als de beveiliging slecht is, moet je maar gaan vechten? erg krom kerel

Nee natuurlijk niet! Maar voor die gasten is het toch lekker makkelijk als er bijna geen beveiliging is! De organisatie & Politie hebben het gewoon zover laten komen en schuiven nu alles op die gasten af! Als je kijkt hoeveel politie er op Megarave en Nightmare was en hoe weinig in HmH....


Uitspraak van the beat is Flo_wn op donderdag 4 februari 2010 om 09:10:
De Deelgemeente Burgemeester Paddy Roomer had smiddags al aangegeven dat dit niet goed kon gaan.

Dan zit de fout toch bij Aboutaleb & Politie! :jaja:
Uitspraak van Da Hardbass op donderdag 4 februari 2010 om 17:05:
Dan zit de fout toch bij Aboutaleb & Politie!

idd Aboutaleb heeft zich niet goed genoeg laten informeren door de hoofdcommisaris van de politie.
En dus moet iedereeen boete voor de foute beslissing van een incapabele burgemeester van R’dam.
Schandalig dit.
Uitspraak van Kjellray op donderdag 4 februari 2010 om 16:51:
Dit jaar maar naar Middelburg dan ............

Jmaar daar rijden de trucks ook niet meer :/
te triest dit...
word weer verpest voor de mensen die er wel een leuk feestje van willen maken..
Kijk dan wat een onkunde, dit mag hij mij toch wel eens nader uitleggen:
laatste aanpassing
Echt te gek voor woorden!!! En zomercarnaval wel door laten gaan, wat een idioot!
laatste aanpassing
Uitspraak van Rianne (k) op donderdag 4 februari 2010 om 22:34:
Echt te gek voor woorden!!! En zomercarnaval wel door laten gaan, wat een idioot!

Commercieel gezien niet. Zomercarnaval trekt een miljoen bezoekers en dance parade circa 250.000 bezoekers. Ook heeft de stad veel meer last van de dance-parade aangezien er veel meer vandalisme was. Dus dan is de keuze makkelijk gemaakt als je uit die 2 moet kiezen.

Wel zonde dat Rotterdam als de evenementenstad van Nederland een leuk evenement gaat missen. Hoorde wel dat ze bezig zijn met een vervanger voor de dance-parade.

Denk wel dat de dance-parade niet meer de dance-parade was van pakweg 5 jaar geleden. Nu zie je behalve een paar trucks die clubs of party-organisaties vertegenwoordigen alleen maar Flugel, 538, TMF, en Veronica trucks rondrijden. Ook een dance-parade zonder Coolsingel had al weinig charme meer
Uitspraak van rollo25 op donderdag 4 februari 2010 om 23:05:
dance parade circa 250.000 bezoekers.

mwah, toch meer in de orde 300/400k en dat het minder is dan zomercarnaval, komt mede omdat ie al enige tijd niet meer over de coolsingel mag.
Toentertijd was ie drukker dan de laatste jaren.

Uitspraak van rollo25 op donderdag 4 februari 2010 om 23:05:
Ook heeft de stad veel meer last van de dance-parade aangezien er veel meer vandalisme was.

Waar is dit op gebaseerd? Heb jaren in de horeca gewerkt en geloof me.. liever het publiek van de danceparade, dan het publiek dat afkomt op 't zomercarnaval.
zo verschrikkelijk veel schade gezien door opgefokte doorgesnoven en stomdronken zomercarnaval 'liefhebbers'. Menig gesneuvelde ruit, kogelgaten en noem maar op.

Als B&W echt een keuze moet maken op basis van veiligheid, dan zou juist de keuze moeten vallen op de danceparade en niet op zomercarnaval,
zeker ook omdat op de danceparade NOOIT doden zijn gevallen, tijdens zomercarnaval meerdere (alhoewel je dat nooit op het nieuws zal horen).

Uitspraak van rollo25 op donderdag 4 februari 2010 om 23:05:
Hoorde wel dat ze bezig zijn met een vervanger voor de dance-parade.

Zeer waarschijnlijk in het Zuiderpark, waar alleen nog in Juni ruimte is voor een dergelijk evenement ( gisteren gehoord op het journaal )

Wel frappant dat JMR ( evenementenbureau dat de danceparade organiseerd ) dit al sinds oktober/november al op hun website heeft staan : 12 juni 2010
en op de officiele website 7 augustus wordt genoemd.

Een parade dóór de stad, over de coolsingel en liefst over de erasmusbrug (of door de blaaktunnel) is niet te vervangen door iets in 't park op zuid :nee:
Zeker niet als ze hetzelfde gaan doen als met oud&nieuw.. kaarten op naam, legitimatiebewijs etc.
HIer de petitie die je kunt tekenen als je het er niet mee eens bent met dit besluit:
http://www.danceparadepetitie.nl/
Uitspraak van DJC op donderdag 4 februari 2010 om 23:51:
Als B&W echt een keuze moet maken op basis van veiligheid, dan zou juist de keuze moeten vallen op de danceparade en niet op zomercarnaval,
zeker ook omdat op de danceparade NOOIT doden zijn gevallen, tijdens zomercarnaval meerdere (alhoewel je dat nooit op het nieuws zal horen).

Denk niet dat ze alleen qua veiligheid gekozen hebben. De danceparade bracht de stad Rotterdam veel minder geld op. De Parade trekt langs en zodra de laatste wagen voorbij is zijn ook alle mensen weg. Het zomercarnaval is van s' ochtends vroeg tot s' avonds laat aan de gang waardoor er veel meer geld uitgegeven wordt. Ook bestaat het zomercarnaval veel langer en behoort de zomercarnaval tot 1 van de grootste carnavals ter wereld. Met al het toerisme wat dat aantrekt overstijgt dat alleen het Rotterdamse en is zomercarnaval een Nederlands grootste evenementen.

Wel vind ik dat de huidige burgemeester alles wat Opstelten heeft opgebouwd aan het afbreken is. Als je tegenwoordig naar de wat grotere dance-feesten in Rotterdam gaat zoals die in Ahoy en de Maassilo staat er een ware politiemacht met ME preventief voor de deur. De burgemeester en korpschef van Rotterdam weten dat er bij nog een rel hun banen op het spel staan en spelen nu paniekvoetbal.
Uitspraak van rollo25 op vrijdag 5 februari 2010 om 12:33:
Denk niet dat ze alleen qua veiligheid gekozen hebben.

Dat is wel wat er door Abu is gezegd in het nieuws :)

Uitspraak van rollo25 op vrijdag 5 februari 2010 om 12:33:
De Parade trekt langs en zodra de laatste wagen voorbij is zijn ook alle mensen weg. Het zomercarnaval is van s' ochtends vroeg tot s' avonds laat aan de gang waardoor er veel meer geld uitgegeven wordt.

Danceparade startte ook al vroeg ( opwarmen ) en rondom de grote pleinen/straten was het ook ruim van te voren én erna druk.
Zoals de coolsingel (stadhuisplein) waar ie 2x voorbijkwam, of het eendrachtsplein of nieuwe binnenweg.
Kroegen en ook winkels hadden daardoor véél meer omzet dan op een normale zaterdag.
Tevens duurde het nog even voordat de afterparties begonnen, waardoor er mensen in de stad bleven.

Wat te denken van alle afterparties, discotheken, kroegen en alle aanverwante organisaties die nu geld mislopen?

Wat ik zelf in de horeca heb gezien, is dat het bestedingsbedrag (veel) hoger ligt, dan met het zomercarnaval.
Zomercarnaval trekt inderdaad veel mensen van buiten rotterdam, maar dat doet de Danceparade ook, zelfs internationaal!

Met betrekking tot ziekenhuis opnames en arrestaties die ie noemde in het journaal.. Zal met het zomercarnaval zeker niet veel schelen.

Al met al dus gewoon een belachelijke beslissing. Hoe maak je Rotterdam kapot.
laatste aanpassing
Uitspraak van markeenergy op vrijdag 5 februari 2010 om 00:11:
HIer de petitie die je kunt tekenen als je het er niet mee eens bent met dit besluit:
http://www.danceparadepetitie.nl/

ff doen mensen!!!
 
Uitspraak van DJC op vrijdag 5 februari 2010 om 13:07:
Hoe maak je Rotterdam kapot.

Helemaal mee eens.
Gewoon een belachelijk iets dit!
stelletje naaiers :S
was een van de hoogte punten van de zomer en echt een afsluiting vond ik dan ..
echt dood en dood zonde gewoon.
 
https://concern.ir.rotterdam.nl/pkr-formulier/internet

En dan 'Ik heb een klacht over de gemeente Rotterdam'
Uitspraak van sw33tlovestephanie op vrijdag 5 februari 2010 om 16:22:
was een van de hoogte punten van de zomer en echt een afsluiting vond ik dan ..
echt dood en dood zonde gewoon

Dit dus :(
kom op laten we nog een feest gaan rellen bedankt hooligans! wat wil je verw88 van de gemeente ze staan niet te trappelen op nog een dooie.
laatste aanpassing
en dan dus ook maar geen Red Bull air race en / of formule 1 meer in Rotterdam.
Veel te druk.
 
Uitspraak van Chebquema op woensdag 3 februari 2010 om 21:01:
Feit blijft wel dat een gedeelte van de feyenoord hk behoorlijk wat feestjes heeft verneukt en dat dat de primaire reden is dat er nu geen FFWD meer is.

wie zegt dat het feyenoord hooligans waren op HVH?
iedereen riep joden joden, denk je nou echt dat de feyenoord hooligans dat gaan roepen:aai:
 
Uitspraak van verwijderd op woensdag 3 februari 2010 om 17:49:
Uitspraak van Arthur69 op woensdag 3 februari 2010 om 17:47:
jij bent noooit op zomercarnaval geweest zeker?
dronken mensen zijn dr zowieso, maar op zomercarnaval nog veel meer!
elk jaar wel een dodelijke schiet of steekpartij...en danceparade vechtpartijen, mr goed, waar niet als e rzoveel mensen bij elkaar zijn?

bullshit dit, ik zou wel met hem willen debatteren hierover

Ik ontken ook niet dat zomercarnaval vlekkeloos verloopt, maar het heeft wel een beter aanzien dat de Dance parade. En het trekt 2x zoveel publiek, dus daarom maken ze daar denk ik een uitzondering voor.

nou zomdercarnaval zouden ze wel gewoon houden omdat de burgemeester een moslim is en zomercarnaval tog wel een hoop vcan dat soort puibliek trekt!!

KORTOM HET SLAAT NERGENS OP
laatste aanpassing
 
Volgens onze beste burgemeester veroorzaakt dance muziek agressie :S
laatste aanpassing
kak zooi.. ik begin net mijn party leven een beetje.. dacht dit jaar naar het altijd-succesvolle FFWD te gaan, gaat het GVD niet door. een paar verdomde debielen die het verpesten voor de rest.
Heel raar dat inderdaad het ZomerCarnaval wel door mag gaan. Dit is ook Discriminatie. zomercarnaval is, naar mijn mening (correct me if i'm wrong) door de binnenstad, en dus ook niet op 1 terrein. dan is het "Tegen de regels"(N) om dit wel door te laten gaan..
heel zwak hoor.. pak de feestgangers maar weer aan.. zwakzwakzwak. tuurlijk is veel politie niet chill, en zorgt voor een gespannen sfeertje.. maar als je zo alles in de hand kan houden, bewijs je meer, dan dat je zielig simpelweg alles ontloopt.. ZWAKZWAKZWAK..