Partyflock
 
­ Nederland

Electronation presents Vive La Fete, The Subs, Terry Toner & Mason
Afterparty met Sound Architecture

gepubliceerd door , op
Electronation en Sound Architecture schijnen op het witte doek!
Komende zaterdag, 6 februari, heeft Watt een programma staan dat eigenlijk meer weg heeft van een indoor festival. Electronation en Sound Architecture slaan de handen in een en zorgen samen voor een spetterende cross-over programmering van verschillende dance stijlen. Een programmering die voor de slotdag van het enorm populaire Internationale filmfestival Rotterdam meer dan 'credible' is.

Vanaf 21:00 uur gaan de zalen open. Electronation’s resident Terry Toner warmt een uurtje op, alvorens het langverwachte concert van de Belgische formatie Vive La fete eindelijk in Rotterdam zal plaatsvinden. Vive la Fête bestaat uit, ex dEUS bassist, Danny Mommens en blonde godin Els Pynoo. Samen weten zij een mix van 80's pop, cold wave, electro, rock en de klassieke Franse Chansons te laten samensmelten tot een energieke, opzwepende muzikale cocktail. Vive la Fête is sexy en hot.

Na dit concert vindt er een geweldige after party plaats verdeeld over de grote zaal en de basement. België is sterk vertegenwoordigd want ook de immens populaire Gentse elektroformatie The Subs staan live op de buhne. Samen met The Glimmers en 2Many DJ’s schieten onze zuiderburen de laatste jaren behoorlijk met scherp. Met een uitbundige podiumact tracht de band hun enthousiasme over te brengen op het publiek. De laatste jaren reikt het succes van The Subs tot ongekende hoogte en touren over heel de wereld. Na The Subs zorgen Terry Toner en Mason voor een knallend slotakkoord in de grote zaal.

Sound Architecture doet een aardige duit in het zakje door tijdens haar maandelijkse residency de Russische helden Bvoice & Anrilov wederom naar Rotterdam te halen. Bvoice en Anrilov worden beschouwd als de créme de la créme van Rusland als het op minimale deep house aankomt. Beiden hebben op perfecte wijze de Russische cultuur in een eigen sound weten te brengen. Eigenlijk is dit voer voor menig promotors en boekers want deze Kremlin afgezanten weten wel met het hamertje en het sikkeltje om te gaan.

Alsof deze avond live nog niet genoeg te bieden heeft? Na zijn bekroning tot Winnaar van de Grote Prijs van Nederland in de categorie: Dance, zit deze Utrechtenaar in een stroomversnelling. Hier wordt natuurlijk gesproken over de rockende live act van Pitto. Verwacht wordt dat Pitto de basement in een 1,5 uur durende show even uit zijn voegen laat barsten. Sound Architecture's resident Joachim complementeert deze uitzonderlijk sterke en breed georiënteerde line up in de Basement en zal de opening voor zijn rekening nemen.

Tijdens de eerste zaterdag van het festival verkocht Watt compleet uit met 1800 bezoekers. De ervaring leert dat de laatste zaterdag altijd een gekkenhuis van jewelste is aan de deur. Er zijn nog kaarten beschikbaar, maar voorkom teleurstelling aan de deur. Er lopen immers duizenden mensen in de stad die allemaal een kaartje willen bemachtigen voor een afterparty.