Partyflock
 
­ Nederland

Tweede ronde Foktop! Labelnight in Sugar Factory

gepubliceerd door , op
Oké idee: 'Foktop! Labelnight', vrijdag 19 februari in de Sugar Factory, hartje Amsterdam. Foktop! is simpelweg losgaan op dreunende beats, funky ritmes en wilde baslijnen. Resident dj's Guerilla Speakerz en DJ Rockid hebben voor deze editie de Mightyfools, HENZEL & Disco Nova, Venour en Dan Stezo MC uitgenodigd om de tent te rocken.

In januari was het helemaal aan en dus doen ze het in februari gewoon weer, hebben de mensen achter de mensen achter het management van het label Foktop! besloten. Dit nieuwe feestje biedt voor de tweede keer een mengelmoes van nieuwe elektronische muziek. Dance met testikels en een boel verschillende stijlen. Het hiphopgevoel is duidelijk aanwezig, alleen een beetje sneller en ruiger dan je doorgaans op de radio hoort. De dj's worden geboekt op hun geluid. Geen platte hitjes blazen, maar power sets van drie kwartier vol Foktop! sounds.

DJ Rockid meets Guerilla Speakerz
DJ Rockid, de Tai-Chi draaitafel ninja uit Rotterdam, moest ooit eens draaien met de base-pompende Guerilla Speakerz uit Amsterdam. "That's when the magic happened," aldus Rockid. "Je wisselt wat muziek uit, komt elkaar vervolgens overal tegen, steekt de koppen bij elkaar en ineens weet je het: je gaat samen een goed feest geven. Et voila, Foktop! Labelnight was born."

Foktop! is de naam van het platenlabel dat DJ Rockid onlangs lanceerde. Dit label biedt ruimte voor dj's/producers die hun ruige, hiphoppende straathouse willen infiltreren in het nieuwe tijdperk van muziek zonder regels. Alle muzikale invloeden mogen aanwezig zijn, als het maar grooved, beukt, swingt en hopt. En dat is precies de insteek van het feestje dat de mannen voor ogen hadden. Rockid: "Het streven van 'Foktop! Labelnight' is gewoon dope dj's uitnodigen. Als ze dan ook nog eens een plaatje releasen is het dubbel fris."

Line-up Foktop! Labelnight
Naast DJ Rockid en de Guerilla Speakerz (alias The Asian Invasion), treden 19 februari de wonderjongens van Mightyfools aan. Vorige maand brachten ze samen met Rockid een E.P. uit op Foktop! en ook eentje op het Amerikaanse Pottymouth label. "Maar ze moeten niet naast hun schoenen gaan lopen want het blijft Gooisch tuig, die überkakkers. Na wat blog-hitjes, hoge Beatport noteringen, en internationaal touren willen ze nu even een vies Amsterdams feestje rocken. De Mightyfools hopen op Neerlandse groupies, maar daarnaast vinden ze het ook leuk de menigte in extase te brengen." De organisatie geeft ze een kans. De kans is groot dat ze het waarmaken.

Dj-collectief Venour uit Rotterdam herinnert de mensen er 19 februari aan waarom die havenstad ooit de hardcore terror stad werd genoemd. Rockid zag ze vorig jaar draaien en herkende direct het talent in dit multi-culti drietal. En dus zijn ze uitgenodigd om een plaatje op te zetten in de Sugar Factory. Alsof dat nog niet genoeg is verzorgt Venour ook het VJ gebeuren deze avond. Naast veejayen en deejayen maken ze sketches voor de NPS, videoclips, en zijn ze binnenkort 'bekend van radio en televisie'. Let maar op.

Het prettig gestoorde tweetal HENZEL & Disco Nova, onderdeel van het kunstenaarscollectief 'Vage Gasten', is onmisbaar in het underground uitgaanscircuit. Ook zij zijn erbij, de 19de. En niet vergeten Dan Stezo MC van theFringe, die alles aan elkaar communiceert. Hij dondert af en toe van een podium af tijdens zijn optredens - er zijn veel chicks die dat gezien hebben - maar komt altijd sterker terug! Dat maakt Dan Stezo tot een opper-Foktopper.

Muzikaal geweld genoeg dus op deze Foktop! Labelnight. Maak je op voor dikke sounds, nieuwe releases maar vooral een gezellig feestje voor een tientje. Want het is pas echt Foktop! om te veel geld te betalen voor een overpriced baggerfeest. Hier niet dus. Voor meer info zie: http://foktop.hyves.nl, www.djrockid.com en www.sugarfactory.nl.

Een etentje met die mooie chick en plots zit je ex naast in je in het restaurant…
Een weekendje weg met je schoonouders op de camping…
Tien jaar wachten op die freakin' Noord-Zuidlijn…
Winterdepressie al twee zomers lang…
Tijdelijk werkloos sinds 1998…

Foktop! indeedy!

1 opmerking