Partyflock
 

Dub Infusions maakt de cirkel rond

gepubliceerd door , op
Alhoewel iets later opgericht, ligt de kiem van Dub Infusions in 2005. Het was de tijd van de ratelende "halfstep" platen die je borstkast deden trillen als nooit tevoren. Niemand die precies wist wat hem overkwam, destijds. Maar dat deze sound een revelatie was, dat stond vast. Hierna is het hard gegaan met dubstep.

Nieuwe invloeden verrijkten de stijl, met nieuwe fans en producers als gevolg, waarna de sound weer evolueerde. Halfstep hoorde je steeds minder in het circuit, maar is sinds kort stiekem met een comeback bezig. De cirkel is bijna rond. Dub Infusions sluit hem op 18 december in de Helling. En dat doet Dub Infusions met degenen die er grotendeels verantwoordelijk voor mogen worden gehouden dat de halfstep aan een reïntegratie bezig is: Kryptic Minds. Deze engelse drum'n'bass producers gaan al lange tijd mee, maar na een aantal platen was de inspiratie op dit gebied op. Ze kwamen in contact met Youngsta, Loefah en Burial die zich als ware leermeesters over hen ontfermden. De uitkomst is ronduit geniaal. Met een oorverbluffende 12" of het door Loefah opgerichte Swamp 81 label verraste Kryptic Minds vriend en vijand met hun ultra zware, diepe en, volgens sommigen, ouderwetse dubstep sound.

Halfstep had echter nog nooit zo goed geklonken en de ster van Kryptic Minds schiet dan ook als een razende omhoog. Vanavond presenteren zij hun debuut album "One of Us." Intoccabile uit Canada was ook al actief tijdens het halfstep tijdperk. Dat is een opmerkelijk feit want dubstep was destijds nog niet zo wijdverbreid aanwezig als tegenwoordig. Toen de sound groter werd verdween Intoccabile echter lange tijd van de radar. Gelukkig besloot hij eind 2007 het bijltje weer op te pakken en kwam hij met tracks die hij enkel als heremiet in elkaar gedraaid kan hebben: origineel, wars van trends en verslavend lekker klinkend. Dub Infusions werd zwaar verliefd op zijn sound en besloot hem speciaal voor deze editie over te halen uit Montreal. Rwina labelbaas Akkachar weet als geen ander waar de goede dubs tegenwoordig te vinden zijn. Zijn label mag volgens het toonaangevende SoulJazz Records inmiddels tot de top gerekend worden, en getuige de aankomende Rwina releases hebben ze daar helemaal gelijk in. En daarmee is wat Dub Infusions betreft de cirkel rond. In 2010 maak Dub Infusions er een 8'tje van.