Partyflock
 

Valt er nog wat te trashen?

gepubliceerd door , op
Jazeker! De Sint is nog maar net het land uit, maar Electric Trash blijft uitpakken! Boxen vol ruige electronica worden beestachtig wild open geknald, want Haarlems eigen rock n rave feestje heeft namelijk een flinke agenda voor de boeg, met onder andere Boy 8-Bit, D.I.M., Felix Cartal en Schlachthofbronx.

Electric Trash sluit het jaar af met de laatste editie op zaterdag 12 december. Dan komt Boy 8-Bit namelijk uit zijn speelhal in het obscure Zuid-Londen om Haarlem met jumpy fidgethouse beats, electro-synths en bliepjes uit zijn Amiga linea recta terug naar Marioland te knallen. Hij verlaat zijn digitale droomwereld echter alleen voor iets bijzonders, zoals een tour met Daft Punk in begin 2009 en 5daysoff. Hij mag zich dan ook tot Diplo's Mad Decent familie rekenen en liet luidruchtig van zich horen tijdens de Mad Decent avond in Paradiso! Vanavond wordt hij bijgestaan door Amsterdammer Sick Boy, die deze avond niet alleen de ziekelijke remixen ten gehore brengt die hij voor Dim Mak Records heeft gemaakt, maar ook kersverse electro bangers van eigen makelij op de dansvloer loslaat. Superstar dj’s? Here we go!

Als iedereen op 9 januari een beetje is bekomen van Oud & Nieuw komt D.I.M. weer het nieuwe jaar inluiden! Vrijwel precies een jaar na zijn laatste set op Electric Trash weet hij de weg naar Haarlem weer te vinden. Zijn newrave anthem ‘Is You’ is nog altijd een veelgedraaide plaat en met de laatste single Lyposuct stuitert hij ook weer goed op weg. Er ligt echter meer in het verschiet, in 2010 brengt D.I.M. namelijk een plaat uit samen met Steve Aoki, dus grote kans dat hij deze alvast laat horen in zijn eigen set.

Nog iemand uit Dim Mak stal is Felix Cartal, die 6 februari zijn opwachting maakt. Deze veelbelovende dj en producer uit Vancouver wist veel publiek voor zich te winnen als opwarmer tijdens de wereldtour met Mstrkrft. In mei komt zijn debuut EP 'Skeleton' uit, maar eerst komt hij draaien op Electric Trash!

12 maart houdt Electric Trash het ghetto. Schlachthofbronx neemt namelijk kuduro (de Angolese achterbuurtmuziek waar het Portugese Buraka Som Sistema zo dik mee is), knalt daar de hikkende beat van ghettotech en Baltimore club doorheen en maakt het geheel af met knetterende electro en een portie bas die bij dubstep niet zou misstaan. Vergeet je gastoeter niet! Royal Bastards zijn in hun live sets ook niet vies van wat ghettotech, maar brengen het in stuiter-vorm met de nodige fidget. Deze pretentieloze crowdpleasers trekken dan ook alles schaamteloos uit de kast om iedereen los te laten gaan. Al deze avonden worden gepresenteerd door dj/mc Spliph en om ze een vliegende start te geven worden ze ook muzikaal door hem ingeleid. Deze Haarlemmer is al sinds den beginne met Electric Trash verbonden en weet zich keer op keer te meten met de gast dj’s. En aangezien Full Spectrum tegenwoordig zijn boekingen regelt gaat Nederland nog veel meer van hem horen. Spliph is daarnaast hard bezig met eigen producties, waar de nieuwe electro/fidget track ‘Neurotique’ een van de uitkomsten van is. Het visuele duo Liquid Lab zorgt voor de visuele ondersteuning.

2 opmerkingen

Artiest Nelis
In mei komt zijn debuut EP 'Skeleton' uit, maar eerst komt hij draaien op Electric Trash!

Die is dit jaar in mei uitgekomen ;)
 
Felix :o