Partyflock
 

Backyard

anoniem gepubliceerd op
Backyard
27 november 2009
Op Sinterklaasavond wordt het beste kadootje voor het laatst bewaard en deze komt in een Backyard verpakking. Grootmeester Laidback Luke maakt een uitstapje naar Haarlem waar hij o.a. samen met Bart B More en Rubix voor de muzikale invulling van de avond komt zorgen. De sint is jullie dit jaar goedgezind geweest en vult de avond aan met Sven & Tettero, Dirtcaps en MC Dan Stezo. Kom je kadootjes dus opeisen op zaterdag 5 december in Patronaat.

De laatste Backyard van 2009 is er niet eentje die je eventjes links kan laten liggen. Met een grootmeester als Laidback Luke achter de decks gaat de decembermaand direct perfect van start. Luke behaalde onlangs de 27ste plek in de internationale DJmag top 100 en als je dan ziet dat hij namen als Bob Sinclar en Daft Punk achter zich laat, weet je dat dit geen kattenpis is. Voor het tot deze mijlpaal is gekomen, heeft hij uiteraard niet op zijn luie donder gezeten; Luke begon op zijn 16de namelijk al met draaien en startte zijn carrière nergens minder dan in Haarlem. Tegenwoordig is hij niet meer veel in Nederland te horen, dus deze terugkomst naar waar alles begon, is een mooie gelegenheid om mee te pakken.

Backyard staat al bijna twee jaar lang garant voor tweemaandelijkse housefeesten in Patronaat waarbij er aan licht en decoratie altijd flink wordt uitgepakt. Ook de line-ups liegen er niet om en zo hebben er in twee jaar tijd al artiesten als Riva Starr, Benny Rodrigues, Erick E en Gregor Salto gestaan. Backyard is hiermee niet een ‘dertien in een dozijn’ clubavond maar een concept waarbij aan alle details gedacht wordt. De laatste Backyard van 2009 is wat dit alles betreft niet anders met één van Nederlands grootste househelden achter de decks en discobollen zo groot als je eigen huis.

Uiteraard is het niet alleen Laidback Luke die deze avond komt schitteren en hebben we meerdere dj’s op het menu staan die zomaar in de toekomst ook in de bovengenoemde DJtop 100 terecht kunnen komen. Bart B More is er bijvoorbeeld zo één die succes na succes behaalt en hiermee hoge ogen gooit bij de grotere internationale dj’s. Zijn beat driven sounds zullen het Patronaat doen dansen, sjansen en vooral los laten gaan. Er gaat geen Backyard voorbij zonder dat Sven Prinsen & Tettero hun ding komen doen en dat ding is, zoals al eerder gezegd, een feestje bouwen. In oktober vierden zij hun 5 jarig samen draaien nog voor een uitverkochte Patronaat met een soloset. Als je hier niet bij was, kan je deze editie de schade komen inhalen, alhoewel zij nu wel het podium moeten delen met andere partystarters. Rubix is een Amsterdamse jonge telg in de Nederlandse dansscene, maar zijn komst is vooral het afgelopen jaar niet onopgemerkt gebleven. Zijn sets zitten vol energieke electro, disco, classics en andere pompende geluiden en dit zorgt op menig van zijn optredens voor een uitzinnige crowd, die het stagediven tot een ander level brengen.

Een ander Haarlems duo komt op deze Backyard ook weer eens terug naar Patronaat; Dirtcaps. Deze twee jongens uit de Heroes Agency stal weten zich op menig feest te onderscheiden van de rest. Dit komt door de veelzijdigheid en afwisseling die zij in iedere set weer neerzetten. Dirtcaps is niet vies van een potje knallende electro, maar een lekkere minimal plaat kan ook zomaar er doorheen gemixt worden. MC Dan Stezo nodigt iedereen weer uit op het podium om hem te vergezellen. Vanaf hier zal deze spreekstalmeester de dj’s vocaal bijstaan en het publiek ophitsen. Weet wel dat deze man niet stopt tot de dansvloer in een dampende massa is geworden.

Al deze artiesten staan op 5 december in de grote zaal van het Haarlemse Patronaat, waar niet alleen tijdens de Backyard avonden de betere artiesten uit binnen- en buitenland het podium betreden. Het Patronaat bestaat dit jaar 25 jaar en in tijd hebben nationale- en internationale bands, dj’s en andere artiesten Hiermee heeft Patronaat al een kwart eeuw laten zien dat je als Haarlemmer niet naar Amsterdam of een andere grote stad hoeft om je muzikale gram te halen, maar dat dit eerder andersom is.

Natuurlijk wordt het Patronaat weer omgetoverd tot een heuse club en is er weer een geheel ander decor in de maak. Deze laatste Backyard van 2009 moet namelijk gevierd worden alsof alle feestdagen op één avond vallen en met een line-up als deze, in combinatie met een geweldig publiek zal deze sinterklaasavond zal dat zeker lukken.

1 opmerking