Partyflock
 

Why Wait? It’s Thursday!

gepubliceerd door , op
Het heeft even geduurd, maar vanaf 5 november wordt er in Marcanti een traditionele uitgaansavond in ere hersteld. Amsterdam en dus ook Marcanti waren jarenlang trendsetters als het ging om hotspots op de befaamde donderdagavond. Spirit2Dance giet nieuwe brandstof in de tank om de onvermoeibare motor van Amsterdam Marcanti nieuwe, succesvolle wegen in te laten slaan op de donderdagavond. Why Wait? It’s Thursday!

Met een verfrissend, doch kenmerkend concept zorgt de organisatie voor nieuw leven in het uitgaanscircuit van Amsterdam. De hoofdstad heeft altijd al memorabele donderdagavonden gekend, maar deze zijn de afgelopen jaren toch wel een beetje het ondergeschoven kindje geworden. Opmerkelijk, daar er om en nabij de 80.000 studenten wonen, die de ideale doelgroep vormen voor de donderdagse stapavond.

Wat kan men verwachten?
Het concept moge duidelijk zijn. Iedere donderdag(4 x per maand) zal gehost worden door een resident dj, die zelf de line-up om zich heen kan bouwen. Een beproefd concept dat al tot grote successen heeft geleden. Het wiel hoeft immers niet altijd opnieuw uitgevonden te worden. Het zijn andere elementen en met name de inhoud die een clubavond succesvol maken. De grote zaal in Marcanti zal iedere donderdagavond een eigen “It’s Thursday” gezicht krijgen en volledig aangepast worden.

De eerste donderdag van de maand is aan Dj Quest. De in Zaandam woonachtige Jerry Rechards is een frequent geboekt clubdj met enorme Passie voor het woord dance in het algemeen. Met gigs op Crazyland, Goldmember en Pleasure Island bleek 2009 een zeer succesvol jaar voor hem. Aan hem de uitdaging op donderdagavond de Marcanti vol te krijgen.

De tweede donderdag van de maand is voor Dj Jurgen. Hèt gezicht van het immer populaire radiostation FreshFM, maar natuurlijk al jaren zeer actief in de scene. Een zeer complete dj, die ondertussen wel weet waar hij de mensen naar toe kan brengen, extase! Op 12 november pakt Jurgen meteen goed uit door Lucien Foort neer te zetten. Een goed begin is het halve werk, lijkt het credo.

Derde donderdag komt volledig op naam van The Funky Bastard. De 35 jarige routinier Bas Abels heeft na zijn veertien jarige relatie met RAM (Bas&Ram) een opmerkelijke afslag in zijn carrière genomen. Gedreven door zijn liefde voor tech- en deephouse, dat al jaren aan de kantlijn bijgehouden werd, is hij met veel succes aan een tweede leven begonnen. Zijn eigen producties gaan de wereld over en de boekingen stromen binnen. Mede dankzij zijn actieve deelname in ‘the bizz’ heeft hij een bijzonder groot netwerk opgebouwd en dus ook ongekend veel mogelijkheden om de derde donderdag van de maand tot een groot succes te maken.

De vierde donderdag van de maand komt op conto van een tweetal dj’s, namelijk Murphy en Melly Mel. Hollandse grootheden in de electro house scene, daar Murphy’s stijl ook wel Minimal sounds en Latin grooves betreft. Het kan niet anders dan dat ook de laatste donderdag van de maand storm zal lopen in de Marcanti.

Donderdag 5 november, zoals gezegd, de aftrap van It’s Thursday zal de boeken in gaan als een zeer speciale. Om goed te beginnen heeft de organisatie alle resident dj’s samengevoegd in één line-up. Kaarten voor It’s Thursday zijn alleen aan de deur te koop en kosten slechts 10 euro. It’s Thursday start wekelijks om 22.30 en duurt tot 04.00 uur. Houseminded Nederland kan zich gelukkig prijzen, voor hen begint het weekend voortaan op de donderdagavond.

1 opmerking