Partyflock
 
­ Nederland

Turn up the Bass 2009
Show me love

gepubliceerd door , op
Turn up the Bass 2009
30 september 2009
Vorig jaar beleefde Nederland het startsein van de Re-‘Turn Of The Bass’ met de eerste spetterende editie in de Heineken Music Hall. Dezelfde fantastische sfeer, aangedikt met een flinke teug nostalgie en sentiment, zijn wederom de elementen voor de tweede editie die op 21 november zal plaatsvinden in diezelfde Heineken Music Hall.

Iedereen herinnert zich nog de legendarische cd-reeks van ‘Turn Up The Bass’ in begin jaren 90. Nederland maakte via TUTB kennis met de grondleggers van hiphouse, new beat en mellowhouse met in hun kielzog een reeks van hits die allen uitgroeiden tot danskrakers. TUTB was -zonder twijfel- de belangrijkste reeks dance verzamelaars uit de jaren 90. Een stuwende kracht achter de internationale dancescene en de bijbehorende feesten. Denk maar artiesten als Human Resource, The Prodigy, King Bee of Technotronic.

Op de vorige editie waren het Belgische duo Technotronic, King Bee en Snap! de grote smaakmakers. Met deze drie memorabele live acts was het nieuwe Turn Up The Bass ‘tijdperk’ een feit. TUTB anno 2009 doet je dan ook vooral denken aan die vrolijke tijden en muziek van toen met hier en daar een uitschieter naar het begin van de nieuwe eeuw. Om het geheugen even op te frissen een korte uitlichting van de aanstaande line up met een muzikale impressie om de oren alvast te prikkelen...

Music: Turn Up The Bass Podcast - by DJ Bart Thimbles

Can you feel it!:
Dit jaar is het de beurt aan Robin S die met haar hit ‘Show me love’ (1993) wereldberoemd werd. Of wat dacht je van de charmante Rozalla die haar bekendheid heeft verworven met de klassieke meezinger ‘Everybody’s free’ (1991). Samen met Tony Scott ‘That’s how I’m living’ (1989) gaan zij op 21 november de Heineken Music Hall op zijn grondvesten laten daveren!

Super Sampler Sound System is het samenwerkingsverband tussen Bart Thimbles (TUTB toen en TUTB nu) en Marco Antonio, computer- en soundeffecten-koning. Super Sampler Sound System is alles wat de naam doet vermoeden: een duizelingwekkende trip van 90’ house in ter plekke ge-mashed en ge-remixed.

Veel vuurwerk wordt ook van Lucien Foort verwacht. Hij brak door met de grote rave classic Quadrophonia en heeft sindsdien een vette internationale carrière uitgebouwd. De organisatie is dan ook trots dat hij ons deze TUTB-avond komt versterken.

Maar vergeet vooral ook DJ Marcello niet. Hij was begin jaren ‘90 de tovenaar in de legendarische Amsterdamse club iT en heeft met zijn geestenkindje Chemistry veel betekend voor de bekendheid van housemuziek in Nederland. Ook zijn grote tegenhanger uit de Rotterdamse Nighttown, smaakmaker DJ Ronald Molendijk, maakte furore met heerlijke soulfull beats.

Pump up the jam!
Ook Eindhoven is dit keer goed vertegenwoordigd met Lady Aïda als één van eerste vrouwelijke dj’s. Zij staat hier zij-aan-zij met super babe Miss Djax, de techno dj die internationaal respect verkreeg en nog steeds wereldwijd sterk aan de weg timmert. De dames gaan samen met de Haagse DJ Remy (RoXy) gaan voor de wat ‘harde’ sound uit de jaren negentig.

Ook aanwezig is Human Resource (Rotterdam) en T99 feat.Tragic Error (Belgie). Kun je het je voorstellen dat in 1990 de hit 'Dominator' werd bestempeld als hardcore? Vandaag de dag -bijna 20 jaar later- vindt iedereen het gewoon een vet nummer. Beide acts zullen live de harde zaal een flinke opdonder geven. We spreken uit ervaring, want dit jaar brak T99 de TUTB-tent al af op Mystery Land!

And last but not least. Eén van de grote spilfiguren en aanjagers van de TUTB compilatiereeks, DJ Cowboy (a.k.a. Svenno Koeman) zal de Heineken Music Hall het eerste uurtje opwarmen met een old-skool set uit zijn persoonlijke TUTB verzameling.

Tell me: can you party?
Then show me love!

15 opmerkingen

Echt SUPER veel zin in,
Kan bijna niet wachten, totdat het zo ver is!!!!
:D :D :D :D :D
laatste aanpassing
F#%*CKING VET MAAT!! IDD TERING VEEL ZIN AAN :jaja:
eerst naar Lexion wild style clubbing, daarna even hier kijken, leuk werk heb ik toch:)
twijfel..
laatste aanpassing
Miss Djax! :D
Yoehoe :cheer: heb m'n kaartje al in de pocket!
Uitspraak van Irmie op dinsdag 20 oktober 2009 om 21:09:
Yoehoe :cheer: heb m'n kaartje al in de pocket!

gezellig :D
 
pfff die in Boutland was echt bagger zeg
"ge-mashed" :no:
Op Fuddle.nl kun je kaarten winnen!
link: http://www.fuddle.nl/index.php/component/content/article/1-home/164-win-tickets-voor-turn-up-the-bass-2009

Nice!