Partyflock
 
­ Nederland

Groove Armada headliner op ADE Special

gepubliceerd door , op
Groove Armada headliner op ADE Special
3 september 2009
Het festivalseizoen is zo goed als voorbij, dus zijn alle ogen weer gericht op de indoor evenementen van het najaar met als klap op de vuurpijl, het Amsterdam Dance Event van 21 t/m 24 oktober. Dé ADE special vindt plaats op vrijdag 23 oktober in de Heineken Music Hall waar WME Entertainment een indrukwekkende programmering presenteert in beide zalen van de alom geprezen Black Box in de hoofdstad.

Groove Armada
Groove Armada brak in 2000 internationaal door met de single 'I See You Baby' die later werd geremixed door Fatboy Slim. Echt overdonderend was het succes van ‘Superstylin’ een jaar later. In 2007 verscheen het laatste album van Groove Armada: Soundboy Rock en gaven zij daarop aansluitend samen met Roísín Murphy een memorabel concert in een uitverkochte HMH. Op vrijdag 23 oktober aanstaande komen ze terug naar Nederland voor een nog groter feestje. Aanleiding is hun nieuwe album Blacklight dat begin 2010 verschijnt.
Naast gloednieuw materiaal van het te verwachten album komen natuurlijk ook de grootste klassiekers van Groove Armada langs op deze ADE special.

Guests: deadmau5, Kaskade, Pete Tong, Mutant Clan (Timo Maas & Santos)
Naast het live optreden van Groove Armada presenteert WME nog meer “guests” uit eigen stal deze nacht. De Canadese deadmau5 (één van de populairste en meest vooruitstrevende artiesten in elektronische muziek van de laatste jaren) doet weer van zich spreken met zijn eigenzinnige mix van techno, progressive house en electro. Hiermee zette hij een paar weken geleden tijdens 5 Days Off de Paradiso nog op zijn kop. Samen met de Amerikaanse DJ/producer/remixer/artiest Kaskade scoort daedmau5 momenteel wereldwijd met hun laatste release ‘I remember’. Dit nummer is sinds vrijdag 4 september ook nog eens de Megahit is op 3FM. Kaskade, ook verantwoordelijk voor hits zoals ‘Move For Me’ en ‘Angel On My Shoulder’ en de mixcompilatie “The Grand” kan natuurlijk niet ontbreken in de HMH.
Na Kaskade, Groove Armada en deadmau5 wordt de avond afgesloten door de legendarische Pete Tong. Deze doorgewinterde DJ is een van ‘s werelds meest gerespecteerde jocks, met een wekelijkse show op BBC Radio 1 die wereldwijd wordt uitgezonden. Voor zijn Essential Mix series stemmen wereldwijd fans af op BBC 1. Maar ook zijn Pure Pacha club nights op Ibiza (2003 – 2007) zijn legendarisch. In 2008 vertrok Tong bij Pacha om samen met club Eden zijn eigen nacht ‘Wonderland’ op te zetten, iedere vrijdag op White Isle, met gasten als Lady Gaga, deadmau5, Luciano, Simian Mobile Disco, Nic Fanculli en M.A.N.D.Y..

In de Rabolounge is er ’s nachts het Nederlandse debuut van Mutant Clan, het nieuwe techno project van Timo Maas en Santos. Met releases op Cocoon, Connoisseur en MoonHarbour afgelopen jaar bombardeert het duo de techno community iedere maand met nieuw materiaal, tot genoegen van hun collega’s Steve Lawler, Sasha, John Digweed, Dubfire en anderen. Ongeacht de setting of locatie krijgen Timo & Santos het publiek sowieso aan het dansen. De Heineken Music Hall zal hierop geen uitzondering zijn met hun 5½ uur durende set!

Overige info
Deze extra lange avond begint om 21:00 uur en eindigt om 06:00 uur. Speciaal voor deze specifieke avond is de minimumleeftijd gesteld op 16 jaar. Kom alvast in de stemming en check de Megahit ‘I remember’ van deadmau5 feat. Kaskade op 3FM of surf naar www.groovearmada.com voor de gratis download ‘Warsaw’ van Groove Armada. Kaarten a € 35,- (excl. servicekosten) zijn verkrijgbaar via Livenation (www.livenation.nl)

4 opmerkingen

YEAH!
Werkzaam bij {SHOWLIST organization 1981, 2846}
Vet!
Heeel erg vet. Enige dat een beetje vaag is; minimumleeftijd 16 jaar.