Partyflock
 
­ Nederland

IC's Guide to ADE 2009
Tiefschwarz, Steve Lawler, Josh Wink, Stephan Bodzin & more

gepubliceerd door , op
Steve Lawler, Tiefschwarz, Josh Wink, John Acquaviva, Oliver Huntemann, Sharam Jey, Stephan Bodzin, D'Julz, Alexander Robotnick, Ida Engberg, John Dahlbäck & Jesper Dahlbäck, Gregor Tresher, Deepgroove (Live), Technasia, Style of Eye, Marc Romboy, Riva Starr, Tommie Sunshine, Zoo Brazil, LouLou Players, Phonique, Robert Babicz (Live), Gorge, Legowelt, Mason, Hug & Pepp, Bangkok Impact Luke Solomon, Tim Green, Sui Generis, Conforce (Live), Henrik B., Nicolas Masseyeff, etc. etc.

In oktober zal het Amsterdam Dance Event onze hoofdstad nogmaals aandoen en het publiek trakteren op een breed scala van het laatste wat er te krijgen is op het vlak van elektronische muziek. Het ADE, nu alweer voor de veertiende keer, heeft de beste shows en optredens door internationale en nationale artiesten en bands.
The Immaculate Conceptualists, de organisatie die ook achter Electronation schuilt, zal naast Electronation ook een aantal andere evenementen organiseren.

Op woensdag 21 oktober zal Electronation i.s.m de Melkweg het officiële openingsfeest van het ADE verzorgen met een ViVA & Ovum night. The Max zal het toneel zijn voor de ViVA showcase met natuurlijk Steve Lawler zelf, en het duitse duo Tiefschwarz. Terry Toner, Electronation resident, zal de zaal openen.
De Oude zaal is gereserveerd voor het Ovum label van legende Josh Wink. I.s.m Elite management heeft Josh Wink, dj/producer/labelbaas zijn vrienden meegenomen in de vorm van D'Julz, Gregor Tresher en Benny Rodrigues & Darko Esser. Deze combinatie belooft veel goed als startschot voor het ADE van 2009.

Donderdag 22 oktober zal de Club Up haar krachten bundelen met de buren, sociëteit de Kring, om het ADE geweld te verwelkomen in de vorm van de Animal Language label night, gepresenteerd door dj en producer Mason.
Het Italo en Synth-house geluid van zijn label zal vertegenwoordigd worden door een hele reeks gelijkgestemden in de vorm van; John Acquaviva, Sharam Jey, Deepgroove (Live), Riva Starr, Zoo Brazil en de LouLou Players. The tweede zaal zal worden gehost door de Pacemaker crew en een Little Creatures label night met Luke Solomon en Tim Green.

Vrijdag 23 oktober is een dubbele dienst voor The Immaculate Conceptualists, met twee evenementen in twee verschillende locaties. De Boom Chicago, dat van comedy-theater naar nachtclub is getransformeerd voor ADE, zal de Zweedse bekende John Dahlbäck zijn eigen avond doen met de toepasselijke titel, John Dahlbäck & Friends. Die Friends zijn broer Jesper, Style of Eye, Henrik B. en het beruchte duo Hugg & Pep. De kleine zaal is voor de jongens van Casette, waar Simon Weiss & Bert de Rooij. Dit alles gaat door tot 07:00!

Het andere event op de ADE vrijdag is de ware definitie van underground, als Creme Organization & Intergalactic FM present:: The West Coast Sound of Holland van start zal gaan in de Stubnitz. Deze organisaties hebben aan de wieg gestaan van de electro in Nederland, en weten na al die jaren nog een perfecte mix te bereiken van oldschool electro en techno. Met de enorme line-up van maar liefst 17 (!) artiesten waarvan het grootste gedeelte live zal de Stubnitz getrakteerd worden op een avond die ze nog lang zal heugen.

Op zaterdag 24 oktober zal het ADE een primeur meemaken, Electronation is aanwezig in de Sugar Factory en de Boom Chicago en creëert zo een one-off combinatie… De Boom Chicago zal voor het eerst als Club opereren waardoor Electronation 4 ruimtes opent in twee lokaties voor een indrukwekkend programma. Electronation & Plantage 13 zullen een label presentatie organiseren van Ideal Audio, Herzblut en Pickadoll in de Sugar Factory, die met optredens van Oliver Huntemann, Stephan Bodzin, Ida Engberg en Nicolas Masseyeff uit de voegen zal barsten. Manual Music doet een speciale kleine zaal met Furr & Hazendonk, Remo en Commu.