Partyflock
 
­ Nederland

Beyond Rotation belooft zwoele zomerbeats

gepubliceerd door , op
Vrijdag 24 juli laat het nieuwe clubconcept 'Beyond Rotation' voor de tweede keer van zich horen in de Sugar Factory te Amsterdam. Vanwege het zomerseizoen gaat de club wat later open dan gewoonlijk: van 00.00 uur tot 05.00 uur presenteert boekingskantoor Beyond Bookings het heetste dj talent wat het in huis heeft. Deze editie wordt er doorgedraaid met Joshua Walter, Goodgrip, Leroy Styles en Rishi Bass. Met live percussie van Glenn Helder op de drums, en fashionista Fierce Ruling Diva vervult de rol van Master of Ceremony.

Het is zomer, de welverdiende vrijdagmiddagborrels transformeren in mediterraanse terrassessies tot na zonsondergang. Het raadselachtige Amsterdamse terrassenbeleid stelt echter dat er in de buitenlucht staand (laat staan dansend!) niets geconsumeerd mag worden, terwijl de opgedane zonne-energie toch aanzet tot avontuur. Voor zwoele zomerbeats is de Sugar Factory vrijdag 24 juli dan de zinderende place to be, waar clubconcept 'Beyond Rotation' vanaf middernacht de deuren opent.

De charmante Joshua Walter (o.a. bekend als resident dj van HushHush – Jimmy Woo) neemt het eerste uurtje voor zijn rekening. Wie dan nog niet opgewarmd is krijgt spontaan Friday night fever door de met eclectische tunes gevulde dj set van Goodgrip. Leroy Styles neemt om half drie het stokje van hem over. Leroy is geliefd om zijn groovende housesound waarbij hij zijn publiek net even wat verder de diepte mee in neemt. Op sommige momenten neigt zijn sound zelfs naar minimal of techno. Als je Leroy er echter zelf naar vraagt zal hij antwoorden dat hij "gewoon house"draait. De dj's doen in kwaliteit niet voor elkaar onder. De line-up is deze vrijdag dan ook niet zo zeer een lijn omhoog, als wel een lijn richting het zonnige Zuiden. Latin house specialist Rishi Bass krijgt het laatste uur alle Hollandse heupen horizontaal en verticaal! Hoe dat er tijdens de eerste editie van Beyond Rotation (vrijdag 22 mei jl.) aan toe ging zie je hier:
{argument 'id' ontbreekt}

Believe in something…
Deze editie van Beyond Rotation valt halverwege de Amsterdam Fashion Week. Geen haute couture in de Sugar, maar van een extravagante knipoog naar dit modefestijn is de organisatie niet vies. Vandaar dat Jeff Porter van de legendary house act Fierce Ruling Diva gevraagd is om het feest te hosten.

"You've got to believe in something, why not believe in me?" Wie deze oneliner nog nooit voorbij heeft horen komen in clubland leeft al 19 jaar onder een geluidsdichte steen. Het is de stem van Abraxas van Fierce Ruling Diva (bestaande uit Jeroen Flamman en Jeff Porter, beter bekend als Flamman & Abraxas), die de plaat met de originele vocalen opnam in 1990. Sindsdien is de track gesampled, resampled, mixed, remixed, released en re-released. Zo brachten ze 'm in december 2007 samen met ROOG & Greg van Bueren nog een keertje uit in een nieuw jasje, maar nu op het toonaangevende label Defected: Hardsoul featuring Fierce Ruling Diva - 'Self Religion (Believe In Me)'. Deze versie is nog steeds een gegarandeerde floorfiller en vormde de basis voor de huidige samenwerking met Beyond Bookings, het bureau dat o.a. de belangen van ROOG en Greg van Bueren behartigt en waar sinds kort ook Fierce Ruling Diva als host (MC/vocalist) te boeken is.

Vrijdag 24 juli neemt Fierce Ruling Diva dan ook niet plaats achter de draaitafels. Wel wordt de microfoon uitbundig ter hand genomen, om op volledige eigen wijze de avond van de nodige vocalen en verkleedpartijtjes te voorzien. De Diva is meer dan een MC; namelijk een allround host zoals een host bedoeld is. "Expect Fashion. Expect audience participation. Without missing a beat Fierce Ruling Diva hypes the crowd American Style!", aldus de Diva zelf. Voor meer informatie zie: www.fiercerulingdiva.com.

Beyond Rotation
Beyond Rotation biedt iedere keer een verassende showcase, warm en gevarieerd, aangevuld met special acts. Tijdens deze avonden wordt de dj booth bemand door binnen- en soms buitenlandse dj's en live artiesten uit eigen stal van Beyond Bookings, allemaal onder het motto: real house music, no sugar added. Kaarten voor Beyond Rotation kosten 8 euro (ex fee) in de voorverkoop via www.sugarfactory.nl (ticketshop) en bij alle Primera winkels. Entree aan de deur bedraagt 9,50 euro. Voor meer informatie zie ook: www.beyondbookings.com.