Partyflock
 
­ Nederland

Generations of Love Festival

anoniem gepubliceerd op
Verdraagzaamheid! Peace! Verbroedering! Togetherness! De eerste house-pioniers (Summer of Love 1988) spraken niet over winstoptimalisatie, doelgroepensegmentatie of de juiste marketingmix; maar hadden i d e a l e n. In die tijd werd er een nieuw gemeenschappelijk gevoel ontwikkelt, de hokjesgeest doorbroken en de tijd rijp gemaakt voor muzikale en maatschappelijke vernieuwing.

"House is a feeling” Nu – 21 jaar later – is house volwassen geworden en een gevestigd begrip; als muzikale stroming ver ontwikkelt en kun je spreken van een heuse industrie. De idealen van toen zijn echter actueler dan ooit!

Het zijn die idealen die voor Chemistry het uitgangspunt vormen voor het Generations of Love festival dat plaats vindt op zondag 16 augustus op Strand West, Amsterdam. Het bijeenbrengen van de verschillende generaties artiesten en bezoekers op een festival in Amsterdam. Mensen die het hart op de goede plaats hebben zitten en die in een tolerante sfeer van peace, love & happiness met elkaar een feestje willen bouwen. En dat dit kan, werd vorig jaar bewezen met een zeer succesvolle, uitverkochte dag, tijdens de eerste editie van dit festival. Een dag waar nog steeds over gesproken wordt…

“Kijk zo kan het ook: topmuziek, 's middags topweer, bij regen worden de poncho's je letterlijk toegeworpen, overgebleven bonnen kunnen terug, fietsje stallen voor de deur, geen lange wachtrij bij de ingang, in- en uitlopen”

Het festival op Strand West kent 4 areas met ieder een eigen creatieve invulling, sound en sfeer. Op de Mainstage draaien artiesten die een grote rol van betekenis spelen of gespeeld hebben in/voor de Nederlandse house-scene. Artiesten die house-music gemaakt hebben tot wat het is geworden en die de liefde daarvoor uitstralen. Denk o.a. aan Lil Louis, Isis, Benny Rodrigues en Marcello. Het zijn allemaal grote namen die acte de presence geven op de Mainstage.

Chemistry’s reizend partyconcept Rekord3r is heel hard gegroeid en heeft zich in drie jaar tijd ontwikkelt tot een van de toonaangevende feesten voor de nieuwe (tech)house sound. Ook dit jaar heeft Rekord3r zijn eigen stage op Generations of Love en brengt een top line up met nieuwe helden als Wouter de Moor, Anja Schneider en Sandrien.

Behalve door clubs als iT, RoXy en Mazzo is house-music vooral groot gemaakt door bekende, regelmatig terugkerende feesten/concepten. Zij hebben heel erg bijgedragen aan de reputatie van Amsterdam als tolerante party stad. In de Amsterdamse Huismerken Area vindt je een paar van die belangrijke House-Brands als Risk Soundsystem, LoveBoat, TimeMachine en RUSH.

Het Casablanca Disco Circus is een rommeltje. Van alles wat zonder al te veel samenhang. Maar wel gezellig. Muziek, maar ook muzak en karaoke. Dit is de vip-4-all-area met medewerking van allerlei coryfeeën uit het Amsterdamse nachtleven. Onder andere de mensen van café Diep geven invulling aan deze area. Je kunt en mag hier van alles verwachten: van Disco3000 tot spirituele massages.

Strand West is een prachtige locatie op 5 minuten afstand van Amsterdam-centrum en ruim van opzet met voldoende ruimte voor vier areas/podia. Behalve muziek, is er voldoende gedacht aan gevarieerd eten en drinken. Van cocktails tot wraps en van bier tot barbecue.

Line-up:
Main stage: Lil' Louis (USA – French Kiss, Blackout), Isis (100%!), De Man Zonder Schaduw (Gast Zonder Grenzen), Benny Rodrigues (Nederlands meest geboekte DJ), ROOG (Old Skool DJ-set), Joost van Bellen (RoXY, OHAF, RAUW, OWAP, etc.), Chocolate Puma (aka Good Men, Zki & Dobre, Rene et Gaston), Marcello (Mr. Chemistry himself), Freddy Spool (Rekord3r, Vrijbuiters), MC Marxman (Chemistry, Dancevalley; the voice).

Rekord3r stage: Anja Schneider (Berlin; Mobilee), Michael (Ille Bitch) von L (Rekord3r resident), Banda Bassotti (Wie kent ze niet), Mulder (live-set), Wouter de Moor (Rekord3r resident) & Gideon Bouwens (ex-Phonopunk), Sandrien (live-set), Juan Sanchez (Freakshow).

Amsterdamse huismerken stage:RiskSoundsystem (mmv Mike Risk, Leroy Rey, John Agesilas), LoveBoat door Healers Inc. (mmv Erick E & The Funky Bastard), TimeMachine (mmv dj Per & MC PPholl), RoXY Hard Gay Ressurection (mmv dj Quinten de Rozario), When Harry Met Sally & Tess is More, Rush (mmv Victor Coral & Brian S.)

Casablanca disco circus: Disco 3000 Soundsystem (mmv Antal, A.Hunter & San Proper), Reece, Sven Prinsen & Tettero, Wanka, DJ Elfje.

Tickets: Voorverkoop €27,50 Deurverkoop €32,50
Online: www.GenerationsofLove.nl & www.chemistry.nl
Parking: Er is beperkte parkeergelegenheid. Advies: kom per fiets of bus.
Booze, cocktails & food: Prosecco, cocktails, pizza, wraps, fruit en nog veel meer…!!
Sunshine or Rain: Mocht het onwaarschijnlijke zich voordoen dat het deze dag regent, dan zijn tenten het afdoende antwoord op ongestoord feesten!
Kluisjes: LockerBox faciliteiten zijn aanwezig!

Chemistry Beach Sessions: In de aanloop naar het festival zijn er elke zondag Chemistry Beach Sessions op Strand West. Preparty’s voor het festival. Elke zondag van 14:00 uur tot 01:00 uur. Gratis toegankelijk!

7 opmerkingen

lil. louis. meesterlijk!
"Artiesten die house-music gemaakt hebben tot wat het is geworden en die de liefde daarvoor uitstralen. Denk o.a. aan Lil Louis, Isis, Benny Rodrigues en Marcello. Het zijn allemaal grote namen..."

a ) Benny Rodrigues heeft de house muziek gemaakt tot wat het is geworden?!
b ) Benny Rodrigues een hele grote naam?!
c ) Benny Rodrigues Nederlands meest geboekte DJ?!

a ) Natuurlijk en ik ben de paus en lig op dit moment de koningin te beffen
b ) Jan Vennegoor of Hesselink, dat is pas een grote naam.
c ) Dat zal wel, in het buitenland zien ze hem al aankomen...
laatste aanpassing
Uitspraak van JOHNNY couch op dinsdag 7 juli 2009 om 21:40:
Benny Rodrigues

ok he is crap but Isis, Joost van Bellen, Lil Louis, Marcello, Per, Remy... They are artists (y)
laatste aanpassing
 
Artiest SinSuline
Uitspraak van JOHNNY couch op dinsdag 7 juli 2009 om 21:40:
"Artiesten die house-music gemaakt hebben tot wat het is geworden en die de liefde daarvoor uitstralen. Denk o.a. aan Lil Louis, Isis, Benny Rodrigues en Marcello. Het zijn allemaal grote namen..."

hoe verzin je het!?

Het bijeenbrengen van de verschillende generaties artiesten en bezoekers op een festival in Amsterdam. Mensen die het hart op de goede plaats hebben zitten en die in een tolerante sfeer van peace, love & happiness met elkaar een feestje willen bouwen. En dat dit kan, werd vorig jaar bewezen met een zeer succesvolle, uitverkochte dag, tijdens de eerste editie van dit festival.


:respect:

niet zeiken, lol maken! (Y)

peace, love & happiness
Uitspraak van TTT...TTC op dinsdag 7 juli 2009 om 18:26:
lil. louis. meesterlijk!

Ziet er goed uit, terugkeren naar de simpelste vorm van house, gewoon broederschap, losgaan en respect!