Partyflock
 

The Universe in Noorderlicht

gepubliceerd door , op
The Universe in Noorderlicht
3 juli 2009
Vakula (live, Oekraïne), Jack& The Universe featering Minggus, Kennedy & Eelco Couvreur, zaterdag 18 juli, Noorderlicht in Amsterdam. The Universe. Zo zwart als de M in Motown. Zo divers als het muzikale spectrum in house. Blijft verrassen, is oneindig en allesomvattend.

The Universe onder de Amsterdamse sterrenhemel, editie vindt plaats in een voormalige tuinkas aan het Amsterdamse IJ. Na de ouverture in Bitterzoet en het vervolg in Club Up verlaat The Universe de hoofdstedelijke binnenstad om bezit te nemen van een droomlocatie in Noord. Onze hoofdgast is er een uit Oost-Europa.

Want vanuit Kiev wordt een begenadigd producer ingevlogen. Vakula maakte de afgelopen tijd in rap tempo naam door parels van house- en discokrakers af te leveren op labels als Quintessentials en Uzuri. Organische producties welke leunen op het traditionele Motor City geluid voorzien van een eigentijds, muzikaal en dansbaar jasje. Vakula maakt zijn debuut op Nederlandse bodem met een dj-set, Konotop City goes Amsterdam. Jack is het alias van Stef Spijkermans. Vanuit de Hofstad is hij verantwoordelijk voor moddervette disco van het, uiteraard, jackende soort. Zo overgoot hij de baslijn van Geraldine Hunt’s klassieker Can’t Fake the Feeling met een Chicago house jasje en stilstaan bij Mainline is schier onmogelijk. Jack zal op zaterdag 18 juli de avond openen.

Bijna overbodig om te zeggen dat The Universe zelf in volle glorie aanwezig zal zijn. Kennedy, Minggus en Eelco Couvreur zullen de twee hooggeëerde gasten muzikaal ondersteunen. Dan nog even dit. Speciaal voor deze avond heeft The Universe er voor gezorgd dat je na afloop over ’t IJ per boot terug kan richting Centraal Station. Let wel, op deze pont is geen plaats voor fietsen, laat deze dus op de heenweg op CS. De overtocht kost je slechts € 5,- daar kan geen taxi tegenop. Nog altijd verloochend The Universe haar insteek wat betreft house voor een eerlijke prijs allerminst, ook met bezoek uit Kiev en Den Haag mag je voor € 8,- naar binnen. Tot de 18e!

2 opmerkingen

 
Locatie --> :respect: