Partyflock
 
­ Nederland

Grote Prijs op 5 days off

gepubliceerd door , op
Grote Prijs op 5 days off
19 mei 2009
Feest5 days off · Day 1 - Paradiso
Datumwoensdag 15 juli 2009
LocatieParadiso Site
Feest5 days off · Day 1 - Paradiso night
Datumwoensdag 15 juli 2009
Bijzondere overzichtsshow met Nederlandse live dance-acts Nobody Beats The Drum, Krause, Applescal, Matik en Quick & Brite

Op woensdag 15 juli presenteren 5 days off en de Grote Prijs van Nederland in Paradiso een programma met de Nederlandse dance-acts Nobody Beats The Drum, Krause, Applescal, Matik en Quick & Brite. Al deze acts hebben gemeen dat ze in de afgelopen jaren bij de Grote Prijs van Nederland in de categorie Dance/Producers in de prijzen zijn gevallen. Tijdens 5 days off krijgen ze een exclusief podium, waarmee een staalkaart wordt geboden van actuele, nationale live dance-acts van sferische techno tot scheurende electrobeats.

5 days off is één van de meest vooruitstrevende festivals in Nederland. Naast het brede aanbod van elektronische muziek in alle denkbare stijlen, richt 5 days off zich ook op aangrenzende onderwerpen zoals fashion, technologie en videokunst. Het festival heeft ondertussen ook internationaal aanzien verworven, gezien de artiesten en dj’s die graag op 5 days off willen optreden. De Grote Prijs van Nederland is ‘s lands grootste en langstlopende muziekcompetitie. Ze richt zich op talentvolle en ambitieuze muzikanten, bands, mc’s en producers die kunnen deelnemen in één van de vier categorieën: Singer/Songwriter, Hiphop, Rock/Alternative én uiteraard Dance/Producers. Voor artiesten als Junkie XL, Pete Philly, Lucky Fonz III, Raymtzer, Sabrina Starke, Roosbeef en Typhoon was de Grote Prijs de springplank naar groter succes.

Nobody Beats The Drum is een drietal uit Utrecht dat electronica, turntablism en videobeelden laat versmelten tot een enerverende liveact. De bijzonder explosieve, creatieve en dansbare sound wekte eerder al internationale interesse, nadat in 2003 de Grote Prijs van Nederland werd gewonnen. Bijzonder catchy live disco-electro! Dat is Krause. Gewapend met een laptop en old school analoge synthesizers gaat deze éénvrouwsband er op het podium helemaal voor. Pompende bassen, melodieuze synthlijnen en een energieke performance maakt van Krause één van de besproken vaderlandse electro-acts.

Matik is zo'n band die de perfecte balans weet te vinden tussen electro, rock en dance. Met hun catchy sound en aanstekelijke performance is het duidelijk waarom Matik zowel in de dancescene als in de livemuziek hoge ogen gooit. In 2007 won Matik De Grote Prijs van Nederland. Applescal is een lekker eigenzinnige éénmans live-act uit Amsterdam. Gewapend met een laptop maakt Applescal sferische technobeats met gevoel, waarmee hij in 2008 de Dance/Producer-categorie van Grote Prijs won.

Naar eigen zeggen klinkt Quick & Brite als ‘testosterone injected electronica’. Live wordt het duo aangevuld met drums en tegenwoordig zelfs met bas en gitaar. Onconventioneel en noisy, maar minstens net zo enerverend. Quick & Brite won de Grote Prijs in 2000. In de grote zaal van Paradiso die avond tevens een programma met het Mad Decent Soundsystem, een toonaangevend soundsystem waarbij onder leiding van Diplo artiesten als Fake Blood, Boy 8-Bit en Maluca zullen optreden.

Een overzicht van het programma van 5 days off en meer info over de artiesten is te bekijken op www.5daysoff.nl Via een actie in de nieuwsbrief van de Grote Prijs van Nederland zijn komende week 3x2 kaarten te winnen zijn voor de avond. Meld je hiervoor aan op de Grote Prijs nieuwsbrief via www.groteprijsvan.nl