Partyflock
 
­ Nederland

Brand in Mokum

gepubliceerd door , op
Brand in Mokum
2 juni 2009
FeestBrand in Mokum · Club RoXY Revisited
Datumzaterdag 20 juni 2009
LocatieParadiso Site
FeestBrand in Mokum · Club RoXY Revisited
Datumzondag 21 juni 2009
WinactieBrand in Mokum actiegesloten
Op zondag 21 juni van dit jaar is het precies tien jaar geleden dat Club RoXY afbrandde en haar oprichter Pete Giele begraven werd. Twee uiterst droevige feiten waar niet zomaar aan voorbij gegaan kan worden. Naast twee exposities en een prachtig boek met alle RoXY flyers wordt alles uit de kast getrokken om een twee daagse ode te brengen aan die waanzinnig club en de tijd dat alles nog mocht.

Meubel Stukken organiseert met leden van het oude RoXY creatieve team een dubbele feestelijke happening die de geest van de wereld beroemde club zal doen herleven. Club RoXY introduceerde house muziek op het Europese vasteland en werd daarnaast beroemd om haar excessieve shows en waanzinnige decors. Het was de tijd van de ultieme tolerantie, een tijd dat het woord vertrutting niet kende en waar het tegenovergestelde hoogtij vierde. Club RoXY was in haar hoogtijdagen een collectief creatief podium van zelfexpressie, een podium waar kunst, muziek, mode en de vrije levensstijl samen kwamen. Vermaard tot ver over de grenzen straalde de reputatie van Club RoXY in de late jaren ’80 en de jaren ‘90 dan ook af op de stad Amsterdam, als stad van vrije geesten en onbegrensde mogelijkheden. Helaas zijn de tijden veranderd, maar heden ten dage blijft er nog steeds een enorme behoefte aan een podium waar zonder belemmering kan worden geëxperimenteerd, een podium die reflectie biedt aan de verlammende angst en somberheid van de huidige tijd. Met dit dubbele feest wordt dat podium geboden en tegelijk een decadent statement gemaakt tegen bekrompenheid en betutteling, geïnspireerd op de Garden Of Delights van Hieronymus Bosch. Met thema’s als de Zonde, het Oordeel en de Hel wordt Paradiso voor twee nachten omgetoverd tot een duivelse speeltuin.

Een buiten proportioneel groots decor in RoXY stijl, wordt gemaakt door Airworks, met hun roots in Club RoXY werden zij later bekend van o.a. de openingsceremonie van het EK 2000, de Sensation feesten en LowLands. Kunstenaar Gerald van der Kaap duikt diep in zijn archieven om de avonden te openen met een initiatie van geziene én nooit geziene beelden tijdens een Non-Genre Cocktail Nightmare. All senses operative. No other drugs required. Een ongelofelijk lange rij dj’s, artiesten, kunstenaars en acts staan klaar om de twee nachten onvergetelijk te maken. Met medewerking van bijna alle dj’s die op zeer regelmatige basis in RoXY draaiden, fotograaf Erwin Olaf, zanger Robert Owens, kunstenaar Gerald van der Kaap, Ruud van der Peijl King Of Style, Joost van Bellen, Nepco, Marlies Dekkers, 100% Isis, De Tijd Is Rijp, Inez Giele de Jong, Eelko Anceaux, Easy Tune’s Richard en Karin Cameron, Zubrowka International, V.O.L.V.O., Jet Brandsteder, Steve Malenka, Barbarend, Curtis Jones, The Easy Aloha’s, the Confettiman, Million Dollar Kids, Just-Us, A Cocktailnightmare, Puck Pussy Lounge, the Original RoXY Candy Girls en nog veel en veel meer.

De dresscode is al even megalomaan: Kings en Queens, van dragkings en dragqueens tot leatherkings en leatherqueens en alle koninklijke uitdossingen die daar maar tussen kunnen zitten. Het programma is op de twee nachten bijna identiek, de zondag is iets specialer, met op de vooravond een reünie van het voltallige RoXY personeel, aangezien dit de datum is dat tien jaar geleden de bekendste club die Nederland ooit gekend heeft verloren is gegaan.

Een altaar bij het gebrandschilderde portret van Peter Giele is in de grote zaal van Paradiso ingericht, we roepen iedereen op bloemen mee te nemen voor de grootste creatieve motor die Amsterdam ooit gekend heeft.

14 opmerkingen

Wat baal ik daarvan zeg, dat ik nooit in RoXY ben geweest :( Net een paar jaartjes te jong voor en daarbij destijds nooit geld voor treinkaartjes. De plannen zijn er wel geweest zo rond 1996 maar het is er nooit van gekomen. Had ik toen geweten dat ik nog zo lang in de dance zou zitten had ik desnoods zwart gereisd :D Mis nu toch echt wel een heel belangrijk hoofdstuk in de partygeschiedenis.

Niets dan respect voor iedereen die betrokken is geweest bij RoXY want onze dancescene zou er zonder deze tent zeker anders hebben uitgezien. Ik wens iedereen die naar dit feest gaat een te gekke avond toe! :respect: (l)
roxy, summer of love, house, enough said! Ik was ook te jong voor de roxy, maar het is een belangrijk stukje house geschiedenis!
 
Roxy fo Life
Werkzaam bij Haelen.tk
Uitspraak van Wackiejacky op zondag 7 juni 2009 om 12:14:
Wat baal ik daarvan zeg, dat ik nooit in RoXY ben geweest Net een paar jaartjes te jong voor. Mis nu toch echt wel een heel belangrijk hoofdstuk in de partygeschiedenis.

:yes:
laatste aanpassing
 
Uitspraak van Daniel.H op zondag 7 juni 2009 om 12:48:
Wat baal ik daarvan zeg, dat ik nooit in RoXY ben geweest Net een paar jaartjes te jong voor. Mis nu toch echt wel een heel belangrijk hoofdstuk in de partygeschiedenis.
had daar inderdaad altijd al een keer willen kijken

ben wel in de It geweest, helaas niet in de hoogtijdagen, maar toch geweest


maar RoXY helaas niet
 
Artiest {SHOWLIST artist 13438, 76468}
ben er wel es geweest vroegah rip roxy
 
Roxy was top (Y)
Uitspraak van Wackiejacky op zondag 7 juni 2009 om 12:14:
De plannen zijn er wel geweest zo rond 1996 maar het is er nooit van gekomen. Had ik toen geweten dat ik nog zo lang in de dance zou zitten had ik desnoods zwart gereisd Mis nu toch echt wel een heel belangrijk hoofdstuk in de partygeschiedenis.

x2.
Regelmatig nachten doorgehaald...
De High Tech-Soul Movement op de donderdagen met Dimitri een jonge Isis in het voorprogramma.
Sweat met Erick-E, de disco feesten met Joost 'Bam Bam' van Bellen.
De volledige over de top benefit avonden met de 'Love Balls', wat een decors en optredens.
Bulten van kippevel op mijn armen, op de dansvloer luisterend, naar de Masters at Work.
Strenge maar rechtvaardige portiers, zonder wapendetector, een selectie makend voor de juiste mensen die avond.
Die me 'gratis' naar binnen lieten tijdens een jubileum avond, omdat ik een shirt had gemaakt met de openings flyer van de RoXY.
Vroeg in de morgen de lekkere broodjes om weer op sterkte te komen...
veel herinneringen van een club die uitgaan anders heeft gemaakt.
paar keer als Guppie op HTSM geweest...
En net gehoord dat ik erbij ben:) Tot zaterdag:)
yep roxy ook nooit geweest vroeger maar ken wel heel wat luitjes ervan :)

wow te gek zeg om gisteren eddy de clerq, dimitri, isis, erik de hey te horen :)

en wat een show zeg, echt compleet over de top :)
Veel over de RoXY gehoord, niets dan goeds. En afgelopen zondag me staan verbazen over de sfeer, het waanzinnig leuk publiek en de extravagante shows............wat jammer dat ik niet eerder heb geproefd van het RoXY-gevoel! Voor iedereen die het leuk vind, hou de site van Meubelstukken in de gaten.....!

KLASSE-FEEST!!!!!!!!!!!!!!!!!