Partyflock
 
­ Nederland

Royal dance event 2009

gepubliceerd door , op
Al weer voor de negende keer organiseren Café Thomas, Café Spijker & Café Vijftien het gratis toegankelijke Royal Dance Event in Eindhoven. Dat gebeurt in samenwerking met dance-organisator FreshGrooves. De combinatie blijkt zeer vruchtbaar, getuige de duizenden bezoekers die elk jaar weer hun weg weten te vinden naar hartje Eindhoven. Onder de noemer Kerkplein Eindhoven verzorgen Café Thomas, Café Spijker & Café Vijftien jaarlijks verschillende gratis toegankelijke evenementen op het plein waaraan ze gehuisvest zijn. Het Royal Dance Event is daarvan het paradepaardje. Door het succes van afgelopen jaren is de organisatie genoodzaakt dit jaar een grotere ruimte te benutten. Vorig jaar barstte het Catharinaplein letterlijk uit zijn voegen, waarduit de conclusie is getrokken dat de huidige locatie te klein is geworden. Er is er dit jaar voor gekozen om naast het Catharinaplein, ook het Stadhuisplein tot het festival gebied te rekenen. Met een verwacht bezoekersaantal van in totaal meer dan 65.000 man, kan er met recht gesproken worden van het grootste dance georiënteerde evenement van de regio.

Nu het grootste plein van Eindhoven aan de ruimte voor het Royal Dance Event wordt toegevoegd, kan natuurlijk de line up niet achterblijven. De namen van de artiesten die daar voor worden ingezet liegen er niet om: Martin Solveig Frankrijk, Marco V, Laidback Luke, Don Diablo, ROOG, Gregor Salto, Benjamin Bates presents Bates45, Mason, Ricky Rivaro, Lucien Foort, Jordy Lishious, Jip Deluxe & Jeroenski zullen gedurende twee dagen acte de présence geven. Zij worden vocaal bijgestaan door diverse hosts, te weten: Mc Vika Kova, Mc Mitch Crown, Mc Goodgrip & Mc I/Fan. Daarnaast wordt er nog een een heel blik aan opkomende DJ´s open getrokken die de line-up complementeren. Denk hierbij aan verschillende vaste residents die in de weekenden altijd wel in een van de drie organiserende café´s te vinden zijn. Succes verzekerd! Leuk om te weten: Benjamin Bates heeft voor het Royal Dance Event gekozen om voor de eerste keer onder zijn nieuwe pseudoniem Bates45 een set te gaan draaien. Deze van oorsprong Eindhovense DJ heeft besloten om zich nóg meer op de elektronische muziek te gaan focussen. Verwacht veel nieuw werk en een muzikale keuze die je eerder nog niet van Benjamin hebt kunnen horen, en het Royal Dance Event heeft de primeur!

Op Koninginnenacht vindt het Royal Dance Event plaats op 29 april van 18.00 ´s middags tot middernacht. Op Koninginnedag zelf, 30 april, start het evenement om 12.00 uur ´s middags en zal de muziek eveneens stoppen om middernacht. Voor meer informatie kan je terecht op www.royaldance.nl of www.kerkplein-eindhoven.nl

9 opmerkingen

word super feessie! :bounce:
 
aanwezig! :bier:
 
:)
 
Uitspraak van verwijderd op zondag 29 maart 2009 om 22:10:
aanwezig!

:yes:
 
dit jaar weer aanwAAzig :p
Op vakantie :)
Wel altijd enorm gezellig in Eindhoven met koninginnedag (Y)