Partyflock
 
­ Nederland

Dub infusions says : Wonk!

gepubliceerd door , op
Wat zouden een piepjonge Bristoliaan en een krasse Copenhagenaar met elkaar gemeen kunnen hebben? Het minder voor de hand liggende antwoord luidt: de funk! Nou ja, laten we eerlijk blijven: ze maken beiden superdikke dubstep, ze staan natuurlijk ook beiden op Dub Infusions, 20 februari in de Tivoli de Helling in Utrecht. En ze zijn alle twee heel hard op weg heel groot te worden. Oh ja...ze hebben beiden een release op het door Kode 9 gerunde Hyperdub label. En ze zijn baanbrekend bezig binnen de dancewereld. Maar goed, als we moeten kiezen laten we dan voor de leukste overeenkomst kiezen... funk dus!

Joker, want zo heet die piepjonge producer uit Bristol, is pas 19 jaar oud maar heeft al een muzikale reputatie opgebouwd waar menigeen jaloers op zou worden. Afkomstig uit de grime-hoek, begon hij met produceren van beats die al snel werden opgepakt door grote namen in de dubstep wereld. Zijn tweede tune betekende zijn doorbraak en was meteen een wereldhit van formaat: het duurde zeker een half jaar voordat je weer naar een feest kon gaan zonder dat zijn "Gully Brook Lane" tune voorbij kwam. De stroom hits is daarna niet meer opgedroogd. Net als Benga, is Joker een vernieuwer binnen het genre. Zijn synthesizer overladen dubstep is geheel uniek en heeft inmiddels ook al een geheel unieke bijnaam: "Jheri Curl Boogie."

En boogie, daar weet die krasse knar dan weer alles van af. 2000F groeide in Kopenhagen op met een muzikaal dieet van funk en boogie en weet dat, 32 jaar later, nog steeds niet van zich af te schudden. 2000F, al sinds 1993 onder verschillende namen actief als muzikant, producer, engineer en studio eigenaar, kwam in aanraking met de dubstep sound toen hij in 1999 naar Londen verhuisde. Nadat zijn studie daar was afgelopen nam hij de sound mee naar huis, waar het al snel in contact kwam met zijn oude muzikale invloeden. Het rauwe, donkere geluid van London kreeg een dikke saus van synths en vocalen, waarmee 2000F de basis legde voor de nieuwe dubstep stijl die nu "Wonky" wordt genoemd. Al ging dat niet zonder slag of stoot... 2000F heeft op dit moment een kneiter van een hit met "You don't know what love is," een tune die maar liefst twee jaar op de plank lag alvorens iemand er ook maar iets in zag. Hoe bedoel je "zijn tijd ver vooruit?"

Naar verluid zijn de heren zo enthousiast dat ze met elkaar op Dub Infusions staan dat ze samen nieuwe tracks aan het schrijven zijn...

Aan Osiris de zware taak de zaal op te warmen voor deze tandem, maar dat is hem wel toevertrouwd. Al sinds het prille begin weet hij als geen ander wat er speelt binnen de scene en middels zijn Subbalicious label heeft hij al te kennen gegeven een neusje voor goede tracks te hebben.

Wonk!

3 opmerkingen

echt heel dik hoor, jammer dat ik deze moet missen...