Partyflock
 
­ Nederland

Poema Labelnights: Sino

gepubliceerd door , op
Op 27 december, de laatste zaterdag van dit jaar, staat het technolabel Sino centraal in de welbekende underground locatie Club Poema RAW. De avond is muzikaal geprogrammeerd rondom het van oorsprong Hongkongse label, met internationale artiesten Technasia (Charles Siegling - FR) en Dosem (live-act - ES). Van Nederlandse bodem niemand minder dan Joris Voorn, Pinxt en Ritzi Lee. Vanaf 11 uur ‘s avonds tot een uur of 7 in de ochtend vliegen de funky loopjes, straight-forward dancefloor killers en onvervalste technoklassiekers je om de oren!

Sino label:
Even wat aandacht voor het label waar het allemaal om draait: Sino. Het van oorsprong Hongkongse techno imprint is onderdeel van Technasia Records en opgericht in 1999 door, het is te raden: Technasia. Wie techno zegt, zegt Technasia.; en zo is het maar net. De eerste release “Genesis” met de track “Cyclone” was al gelijk een regelrechte kaskraker, later volgden “Acid Storm” en “Fusin’” de topcharts. In de jaren daarna werden meerdere releases uitgebracht van o.a. John Thomas, Steve Rachmad, Renato Cohen, Christian Smith & John Selway en Joris Voorn, waardoor het label definitief op de kaart werd gezet.

Gaat er nog steeds geen belletje rinkelen? Technasia legt het uit:
“The working philosophy for [Technasia is to create a sound identifiable with Asia, to transmit a subliminal message depicting imagery that reflects life and existence in the Orient.” [b]Line-up:[/b]
Uiteraard is Charles Siegling (de ene helft van het [Technasia duo – Amil Khan managet en produceert alleen nog) geboekt voor dit festijn. Sinds 1997 bezig met produceren en sindsdien wereldwijde bekendheid verkregen met shows op o.a. I Love Techno, Shockers, Sonne Mond Sterne, Monegros en Dance Valley. Aanstormend talent [artist=47044], bekend van zijn hits “Beach Kisses” en “Urban Forrest” is ook van de partij. Zijn eerste release op Sino stond al gepland voor afgelopen november, maar door distributieproblemen laat deze nog even op zich wachten. Verwacht een funky, melodieuze maar vooral dansbare liveset van deze Spaanse producer.
Verder maakt Joris Voorn, misschien wel de bekendste dj, labelbaas, producer en remixer van Nederlandse bodem, het Sino verhaal compleet. Zijn eerste release op Sino “Lost Memories Pt.1” uit 2003 en zijn album “Future History” uit 2004 hebben hem een flink eind op weg geholpen: hij staat nu zo goed als elk weekend in binnen- en buitenland in bekende clubs en op grote festivals.
Als opener staat natuurlijk Pinxt, resident van Club Poema RAW en organisator van Subculture, ook op het programma. Geen echte Poema RAW avond zonder Pinxt! Als afsluiter van de avond staat niemand minder dan Ritzi Lee, eigenaar van het Underground Liberation label, in de dj-booth. Dat hij waardig kan afsluiten heeft hij laatst al bewezen op Awakenings (samen met Invite) en natuurlijk tijdens het 4-jarig bestaan van Club Poema RAW afgelopen september.

Tot slot:
De echte kenners hebben deze avond natuurlijk allang in de agenda staan, voor de mensen die minder bekend zijn met dit belangrijke stukje ‘historie’ van hedendaagse elektronische muziek: nú is je kans! Kaartjes kosten €10,- in de voorverkoop(via www.clubpoema.nl of bij de lokale Primera) en €15,- aan de deur. Op de avond zelf worden er overigens nog wat Sino cadeautjes uitgedeeld, alleen voor de trouwe fan!

9 opmerkingen

Zin in!!
Dikke vette zin in!! :)
 
Jaa! :D
C H A N G E
Vet label! Goed initiatief. Beetje jammer alleen dat ze de nieuwste aanwinst van Sino niet hebben geboekt. De Eindhovenaar Gideon heeft inmiddels zijn eerste releases uitgebracht op sino en zag ook al ergens dat er zelfs een heel album van hem gepland staat voor 2009 op sino. Best uniek ook dat hij als 3e nederlander na Steve en Joris is uitgenodigd om een heel album te gaan doen op Sino

Jammer had graag Gideon op de line up gezien maar dit is ook meer dan ok
oei, dit zag er goed uit.