Partyflock
 
­ Nederland

Ultimate 90’s in Zalinaz

gepubliceerd door , op
Ultimate 90’s in Zalinaz
19 december 2008
Evenementenorganisator J&E Entertainment gaat terug naar een tijd waarin Commander Keen, Wolfenstein en Lemmings de CRT-monitor domineerden, en Carlo & Irene, Terminator II en Bridget Maasland hun positie op de beeldbuis innamen. Op 24 januari staat discotheek Zalinaz in Etten-Leur namelijk in het teken van het nieuwe concept Ultimate 90's.

De muziek uit de jaren 90 kent een ware revival. Steeds vaker zijn de grote hits van toen weer op de radio te horen, terwijl ook steeds meer artiesten besluiten tot een reünietoer. Zo ook een van Nederlands meest succesvolle eurodance groepen van halverwege de jaren 90; 2 Brothers on the 4th Floor. Wereldwijd scoorden zangeres Des’Ray en rapper D-Rock grote hits met ‘Never Alone’ en ‘Dreams’. Het laatste nummer bereikte ook de nummer 1 positie in o.a. Nederland.

Een andere hoogvlieger uit de jaren 90 was The Sunclub, die met hun vrolijke, zomerse klanken al snel hun weg naar de hitparade wist te vinden. Vooral ‘Fiesta’ is een ware klassieker geworden, die nog steeds met grote regelmaat te horen is of wordt gebruikt voor remixprojecten. De producer achter Sunclub DJ Team is Robin Albers, die in het clubcircuit vooral actief is onder de naam Jaydee. Onlangs werd zijn hit ‘Plastic Dreams’ door een door Revu samengesteld panel van 33 house-kenners uitgeroepen tot het beste Nederlandse housenummer aller tijden. Dat deze dj/producer een echte duizendpoot is bleek wel toen hij als producer van Jody Bernal meewerkte aan zijn grootste hit ‘Que Si, Que no’.

Uiteraard kwam niet alle muziek uit de jaren 90 uit Nederland en daarom laat de organisatie ook speciaal uit Duitsland Dune overkomen. Met zijn track ‘Hardcore Vibes’ was hij samen met Paul Elstak en Charly Lownoise & Mental Theo een van de grondleggers van de typische West-Europese happy hardcore sound.

Als laatste zal in de grote zaal ook het Ultimate 90's DJ Team bestaande uit de dj’s Erik2K en Yen plaatsnemen achter de draaitafels. Al enkele jaren zijn deze dj’s actief bezig om de 90’s sound levend te houden met hun gevarieerde sets, waarin alle stromingen uit de jaren 90 terugkomen.

De tweede zaal van Zalinaz staat deze avond speciaal in het teken van de Belgische dance muziek. Vooral de laatste jaren voor het millennium waren onze Zuiderburen voorlopers op het gebied van commerciële dancemuziek. Vele Nederlanders trokken in die tijd wekelijks naar de discotheken in het grensgebied. Een van de populairste clubs van toen was Atmoz, dat zowel gevestigd was in Turnhout als Hasselt. De grondlegger en tevens resident dj van deze clubs was Pat Krimson, die zich naast het draaien ook stortte op het produceren. Onder de aliassen Nunca en 2 Fabiola scoorde hij grote hits met o.a. ‘Movin Train’ en ‘Flashback’. Met het laatste nummer scoorde hij wereldwijd, tot Japan aan toe, een grote hit.

Ook de grondleggers van de hedendaagse jump, Da Boy Tommy & Da Rick, komen langs in Etten-Leur. Samen zullen ze hun oude clubhits ‘Halloween’ en ‘Candyman’ ten gehore brengen. Ook Bountyhunter, die begin jaren 90 België wakker schudde met zijn tot klassieker verworden ‘Woops’ van het fameuze Bonzai label, zal zijn plaatsnemen achter de draaitafels. Als laatste zal Pat B zijn visie op retro-beats luid en duidelijk ten gehore brengen.

Terwijl in Zalinaz normaal gesproken vooral hedendaagse top dj’s het podium betreden, wordt met dit evenement vooral de oudere generatie stappers op hun wenken bediend. De kaarten voor dit evenement kosten € 17,50 in de voorverkoop en zijn o.a. verkijgbaar via de regionale Music Stores en via www.j-e.nl. De zaal gaat open om 21.30 u.

2 opmerkingen

De tweede zaal van Zalinaz staat deze avond speciaal in het teken van de Belgische dance muziek. Vele Nederlanders trokken in die tijd wekelijks naar de discotheken in het grensgebied.

Begon voor mij met Castel, Club-X en Atmoz. (L)
Retro (L)
De tweede zaal van Zalinaz staat deze avond speciaal in het teken van de Belgische dance muziek. Vele Nederlanders trokken in die tijd wekelijks naar de discotheken in het grensgebied.

Begon voor mij met Castel, Highstreet, Club-X, Cherrymoon en Atmoz. (L)
Retro (L)