Partyflock
 
­ Nederland

Chakraparty steunt het goede doel in deze moeilijke crisistijden

gepubliceerd door , op
Chakraparty steunt het goede doel in deze moeilijke crisistijden
20 november 2008
Op 30 november organiseert Chakraparty zoals gebruikelijk op de laatste zondag van de maand een party in de Rodenburg te Beesd. Vanaf 15 uur kun je volop genieten van de beste DJ’s uit België en eigen land. De bezoekersleeftijd ligt boven het gemiddelde waardoor er meestal verschillende activiteiten naast het feest te bezoeken zijn. Hierbij kan men denken aan numerologie, een paragnost of iemand die zich bezig houdt met tarotkaarten. Ook worden er sieraden gepresenteerd. Met deze laatstgenoemde activiteit steunt Chakrapary project Panabaj.

In oktober 2005 zijn er door orkaan ‘Stan’ enorme rivieren van modder en puinafval ontstaan op de vulkaan ‘Santiago D’Atitlàn’. De mensen van het dorp ‘Panabaj’ dachten in de nacht van 5 oktober een vliegtuig te horen, maar werden hierna levend begraven onder de modder. De overlevenden missen delen van hun families, kinderen werden wees; bijna iedereen verloor hun huis en middelen van bestaan. Bijna drie jaar later leven de mensen nog steeds in opvangkampen, maar er wordt langzaamaan met hulp van internationale ontwikkelingsorganisaties gebouwd aan nieuwe woningen op een veiliger plek.
Geertje Lucia, Nederlandse en dramatherapeute begon er als vrijwilligster om de kinderen hun trauma's te leren verwerken. Na haar werk als vrijwilligster is zij in Guatemala gebleven. Zij is een project gestart om de plaatselijke bevolking een betere toekomst te bieden. Zij maakt met de plaatselijke bevolking sieraden van zaden, mineralen, eigengemaakt zilver, schelpen etc. Zo worden in de sieraden bijvoorbeeld Jabonsillos gebruikt, deze komen van een vrucht die bekend staat om zijn zeepachtige werking. Toen er nog geen zeep bestond in Guatemala gebruikten de vrouwen deze vruchten om hun kleren mee te wassen. Door dit sieradenproject krijgen de bewoners eerlijke Fairtrade lonen. Hierdoor verdienen zij 3 tot soms wel 6x meer dan het gemiddeld 'normaal loon' in Guatemala.

Naast het sieradenproject heeft Geertje Lucia een stichting opgericht. Deze stichting werkt aan crisishulp, duurzame ontwikkeling en armoedebestrijding. Hiermee kan ze de bevolking microkredieten geven om hun leven (soms letterlijk) opnieuw op te bouwen. De gebroeders Botán hebben bijvoorbeeld hulp gehad bij de aanschaf van een weefgetouw.
Ook geeft de Stichting hulp aan mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Zo heeft de Stichting bijvoorbeeld letterlijk een dak boven het hoofd van een arme Maya vrouw gegeven. Zij zorgt in haar eentje voor het inkomen voor haar en haar 14-jarige zoon.

Door een aankoop voor de komende feestdagen, bij dit project neer te leggen, kun je de mensen van het dorpje Panabaj in Guatemala helpen.
Vanaf eind september zijn deze unieke handgemaakte sieraden exclusief op Chakraparty te zien en te bestellen. Eind dit jaar komt Geertje Lucia weer even op bezoek in Nederland. Naast de drukke familiebezoeken zal ze op 30 november a.s. persoonlijk haar sieradencollectie tonen op Chakraparty. Zo kan iedereen die dit leuk lijkt personen aan de andere kant van de wereld fijne feestdagen wensen in deze moeilijke crisistijden.

4 opmerkingen

:respect: :respect: :respect:

Mis de Chakra feestjes wel maar zonder vervoer en met veel dingen te doen op de zaterdagavonden is 't voor mij vaak gewoon niet haalbaar. Maar krijg nog altijd een warm gevoel als ik dit soort berichten lees (l)
Ja chakra is goed bezig nooit verkeerd om op een tof feest iets te doen voor mensen
die het niet zo goed hebben :respect:
Uitspraak van !!! SPYKER !!! op vrijdag 21 november 2008 om 20:57:
nooit verkeerd om op een tof feest iets te doen voor mensen
die het niet zo goed hebben :respect:

(y)