Partyflock
 
­ Nederland

Go Dutch
ADE

anoniem gepubliceerd op
Go Dutch
19 oktober 2008
FeestGo Dutch · in samenwerking met Sneakerz
Datumzaterdag 25 oktober 2008
WinactieGo Dutch actiegesloten
LocatiePanama Site
Zaterdag 25 oktober, op de laatste officiële avond van het Amsterdam Dance Event, pakken alle clubs extra groot uit. Panama is deze avond de gastheer van een puur Nederlands concept met internationale ambities: 'Go Dutch', in samenwerking met Sneakerz. Nederland biedt momenteel een grote variëteit aan elektronische dance. Go Dutch bundelt de heetste multi-muzikale stromingen en dj talenten en doet daarnaast alles aan de presentatie: met een Funktion-One geluidssysteem en een spectaculair verlichte dj-booth (van Club LED, waar de dj's niet 'voor' maar 'in' draaien) is dit een avond voor de ware liefhebber.

In Nederland zijn het hoofdacts in plaats van talenten; Go Dutch gelooft in de internationale potentie van o.a. Bart B More, Gregor Salto, Sidney Samson, Skitzofrenix, DJ Madskillz en Oliver Twizt. Dit zijn de mannen die 25 oktober hun muzikale stempel gaan drukken, in de grote zaal van Panama, als Go Dutch vaandeldragers. De tweede zaal wordt gehost door het maandelijkse deep-house concept 'Addicted', waar eigenlijk het tegenoverstelde gebeurt. Ook hier staan deze avond voornamelijk dj's van eigen bodem, grote namen die meestal in de hoofdzaal geprogrammeerd staan, maar het verschil is dat deze artiesten zich juist kenmerken door hun internationale geluid! Het zijn Lucien Foort, Baggi Begovic, Youri Donatz, Groovenatics en een graag geziene Addicted gast uit de USA: DJ Disciple Verenigde Staten.

Dit feest is duidelijk niet alleen bedoeld om het Nederlandse uitgaanspubliek een top avond te bezorgen. Go Dutch wil graag aan buitenlandse deelnemers van het Amsterdam Dance Event laten zien wat we aan dj talent in huis hebben, en dat we in Nederland weten hoe we een feestje moeten geven. De droom is om in de toekomst op verschillende toonaangevende festivals over de wereld, Nederland door middel van een Go Dutch area te kunnen vertegenwoordigen. En om een mooie springplank naar een internationale carrière voor het Nederlandse dj talent te kunnen bieden. Voordat die droom werkelijkheid wordt, zal het dak eraf moeten in Panama, zaterdag 25 oktober!

Het Go Dutch concept is dit jaar in het leven geroepen door verschillende boekingskantoren, labels, www.musicXport.nl en Buma Cultuur, om onze dance cultuur (die toch al geen slechte reputatie heeft over de landsgrenzen) met het buitenlandse publiek te delen. Dat gebeurde eerder dit jaar met succes op het UK festival Creamfields. De tweede editie vindt nu plaats in Amsterdam, club Panama. Ook staat er al een Go Dutch party eind maart 2009 op het programma, in Miami tijdens de Winter Music Conference. Na deze drie showcases in drie verschillende landen, is het de bedoeling dat ook festivals in andere landen enthousiast zijn geworden over het nieuwe Nederlandse geluid, en Go Dutch een vast onderdeel wordt van dance events wereldwijd. Met de hulp van verschillende locale partijen in Europa en ook Azië, wordt er achter de schermen hard aan de weg getimmerd met als achterliggende gedachte steeds: "It's time for the world to see just how much talent there is in Holland, by creating a foundation this talent can grow upo
n."
Voor meer informatie zie: www.go-dutch.dj.