Partyflock
 
­ Nederland

SoulHeaven viert 1jarig Nederlands bestaan in Paradiso

gepubliceerd door , op
SoulHeaven viert 1jarig Nederlands bestaan in Paradiso
19 september 2008
FeestSoulHeaven · 1 year dutch anniversary
Datumvrijdag 3 oktober 2008
LocatieParadiso Site
Het Engelse platenlabel SoulHeaven is terug in Amsterdam! Vrijdag 3 oktober vormt de nationale poptempel Paradiso het decor voor de 7e editie van SoulHeaven in Amsterdam. Momenteel zorgt SoulHeaven in Ibiza voor een ware hype met hun wekelijkse clubavond in El Divino met resident Little Louie Vega. Deze wekelijkse clubavond wordt door de insiders als een van de beste van het eiland beschouwd. In Nederland heeft Soulheaven in relatief korte tijd ook een goede reputatie opgebouwd. Sinds oktober 2007 kon het Nederlandse publiek genieten van (inter)nationale realhouse deejays zoals Osunlade, Little Louie Vega, Dennis Ferrer, Kevin Hedge (Blaze), The Martinez Brothers, residents RiskSoundsystem en Kerri Chandler. Ook lieten deejays als Gregor Salto, Ryan Marciano & Sunnery James, Leroy Styles en talent Rancido hun meest soulfulle kant horen bij Soulheaven.

Vrijdag 3 oktober viert Soulheaven haar 1 jarig Nederlandse bestaan in de Amsterdamse poptempel Paradiso met een cool en divers programma.

Headliner in de main room is Kerri Chandler, Deze sympathieke Amerikaanse deejay/producer is een ras-entertainer met een indrukwekkende discografie. Onlangs scoorde hij i.s.m. RiskSoundsystem met hun single “The Sound is Yours” een nummer 1 hit op de prestigieuze Amerikaanse download site Traxsource. Ook is hij verantwoordelijk voor het superdope themaalbum “Computer Games” waar hij zijn meer techy kant laat horen. Live is het altijd feest met Mr Chandler. Gewapend met 2 laptops, een keyboard en een microfoon heeft hij al menig Nederlandse dansvloer op zijn kop gezet. Tijdens zijn laatste bezoek aan Nederland (juni) rockte hij Club Martiniplaza (Ratio) en Off_Corso (Shoot me, I am Famous) op een en dezelfde nacht. Zijn historische back2back optreden met beste vriend Dennis Ferrer bij Looks in de The Power Zone (april) staat bij menigeen nog vers in het geheugen gegrift. Speciale herinneringen bewaart hij echter aan Paradiso waar hij samen met dj Deep bij de legendarische Luvdancin parties (2001 – 2004) naar eigen zeggen een van zijn allerbeste avonden ooit meemaakte. Mr Chandler is dan ook zeer enthousiast over de aanstaande Soulheaven in Paradiso. Deze “living legend” wordt vrijdag 3 oktober as. in de main room van Paradiso bijgestaan door de SoulHeaven residents RiskSoundsystem, Lex Empress, MC John Agesilas en “coming man” Rancido.

De bovenzaal wordt gehost door Kindred Spirits. Zij hebben niemand minder dan James Pants live (!) . Deze uit Spokane (Washington) afkomstige Amerikaan neemt zichzelf niet echt serieus maar zijn ster is snel rijzende in de internationale underground. Het vermaarde Amerikaanse hiphoplabel Stonestrow (J Dilla, Madlib, J Rocc, Breakestra, Peanut Butter Wolf) heeft deze zeer getalenteerde artiest snel getekend. Zijn ietwat vreemde mix van R&B, rap & new wave heeft hem geen windeieren gelegd. Hij wordt bijgestaan door KC The Funkaholic, Antal en host MC Melodee. De kelder wordt gehost door Howard Komproe. Misschien wel de doopste cabaretier van Nederland. Binnenkort komt deze man uit met een eigen “artist album” waar de crème de la crème van de Nederlandse hiphop, R&B en house aan meewerkt. Hij viert zijn verjaardag in de kelder. Hij wordt bijgestaan door zijn muzikale partner. “Mr Fashionweek” James Veenhof. Samen zijn zij BarPapiSoundSystem.

Na events in de Panama en Bloomingdale is Soulheaven nu “back where it belongs”, de Paradiso. De locatie waar ooit de basis is gelegd voor soulful house in Nederland met de legendarische Luvdancin parties. Soulheaven gaat verder waar Luvdancin is opgehouden. Don’t miss this! Vrijdag 3 oktober aanstaande The Soulheaven 1 Year Dutch Anniversary in poptempel Paradiso. Kaarten in de voorverkoop kosten slechts 12 euro.

It’s a Soulheaven!

3 opmerkingen