Partyflock
 
­ Nederland

Zandvoort verbiedt 'hardcore'

anoniem gepubliceerd op
Zandvoort verbiedt 'hardcore'
5 juli 2003
ZANDVOORT - In Zandvoort mogen in het openbaar geen feesten meer worden gegeven waar hardcore dancemuziek wordt gedraaid. Volgens burgemeester M. van der Heijden van de badplaats leidt deze harde muziek tot agressief gedrag.

Naar aanleiding van het verloop van Dancevoort heeft Burgemeester M.R. van der Heijden op donderdagmiddag 3 juli de evenementenvergunning gedeeltelijk ingetrokken ten aanzien van de activiteiten op het Kerkplein, waar overigens alleen hardstyle gedraaid zou worden. Ook heeft hij aangegeven dat er geen ruimte is voor hardcore dansmuziek tijdens Zandvoortse muziekfestivals. Wel biedt hij de betrokken ondernemers de gelegenheid om in de komende dagen voor het podium op het Kerkplein een nieuwe vergunning aan te vragen. In die aanvraag dienen de betrokken ondernemers expliciet aan te geven welke muziek wordt gedraaid. De gemeente zal de aanvraag toetsen en zal bij vergunningverlening zo nodig handhavend optreden.

Per direct heeft hij de vergunning voor de exploitatie van het podium aan het Kerkplein ingetrokken én de organisatoren van het festival gezegd dat het draaien van hardcore op geen enkel podium geduld zal worden, op straffe van het stilleggen van het festival en het intrekken van de hele evenementenvergunning. Hij geeft daarmee een zeer krachtig signaal af. In de recente geschiedenis van Zandvoort werd niet eerder zo stevig ingegrepen in een vastgelegde evenementenprogrammering. “De betrokken ondernemers dienen een nieuwe vergunningaanvraag in. Wat de gemeente daarbij wil zien is de programmering van de muziek. Andere muziek; ander gedrag en zo simpel is het echt”, zegt de gemeentewoordvoerder. “Dat is de les die we hebben geleerd.”