Partyflock
 
­ Nederland

Merge in de Central Studios
Zondag 26 oktober 2008

gepubliceerd door , op
Merge in de Central Studios
4 september 2008
Het thema van de Culturele Zondagen op 26 oktober is No Label. No Label vindt overdag plaats in in Utrecht waar je terecht kunt voor cross-over muziek, oost-west design, nieuwe theatermakers, urban- en volkse dans, multimedia, street art, debat, mode, workshops, documentaires, korte films en veel meer. Ze komen uit Utrecht, Rotterdam, Amsterdam, Den Haag én uit steden als Berlijn, Istanbul, Casablanca, Montreal en Londen: jonge grootstedelijke kunstenaars, talenten uit de wijken en aansprekende (internationale) inspiratiebronnen. Een nieuwe generatie kunstenaars. Jong. Divers. Een ander kunstenveld. Geen hokjes, geen labels. Free art. Voor jou. En... 90% van de toegang is gratis. (www.culturelezondagen.nl)

Van 18:00 tot 02:00 vindt in de Central Studios het eindfeest Merge plaats. Merge (een samenwerking tussen Great Electronic Beats, Magnetronik, Audiomaze en No Label) staat voor een unieke samensmelting van verschillende muzikale invloeden. Merge neemt je mee op een muzikale reis dwars door oude & nieuwe electronische culturen. Zie www.merge-event.nl.

Organisatie
Great Electronic Beats
Met Great Electronic Beats verkent FCA-Music de scherpe randjes in de elektronische dansmuziek met als zwaartepunt Electro/Techno. Het concept vindt zijn oorsprong in de Winkel van Sinkel en vindt tegenwoordig plaats in de Central Studios. Daarnaast wordt er een stage gehost op Free Your Mind Festival. (www.greatelectronicbeats.nl)

Audiomaze
Audiomaze is een organisatie en boekingsbureau dat zich de laatste jaren flink op de kaart heeft gezet met evenementen en feesten in o.a. de Paradiso. Hoewel breed georiënteerd vormen de betere Turkse artiesten de rode draad in de evenementen van Audiomaze. (www.audiomaze.com)

Magnetronik
Magnetronik is één van de eerste Utrechtse clubavonden met serieuze aandacht voor minimale en (diepere) house. Sinds 2005 vormen vooral Club Poema RAW, maar ook Flexbar, Sugar Factory en Melkweg het toneel voor een reeks clubavonden vol baanbrekende house en Nederlandse primeurs, onder de bezielende leiding van residents Wesdex en het Jason & The Argonauts collectief. Magnetronik heeft een duidelijke voorliefde voor cut-up Franse house. (www.magnetronik.nl)

Muziek
Muzikaal worden diverse artiesten, producers en DJ's uitgenodigd om de avond vorm te geven. Zo is de populaire Kraak & Smaak uitgenodigd voor een enerverende DJ-Set voorzien van hun energieke soul, jazzy & (voornamelijk) funky klanken. Dit populaire DJ/ producerstrio uit Leiden is momenteel hot. Met hun laatste hit "Squeez me" bestormen ze de hitlijsten en hebben een scène in de populaire Amerikaanse tv-serie "CSI" voorzien van achtergrondmuziek.

Ook aanwezig deze avond is Jazzanova die twee DJ's uit het DJ/producers collectief leveren. Jazzanova scoort sinds 1996 hit na hit en maakte, beïnvloed door vele muziekstromingen (waaronder Acid Jazz, Soul en Broken Beats) de stap naar Dance voor velen toegankelijker.

Uit Istanbul komt Murat Uncuoglu. Deze Turkse DJ/producer maakte uit liefde voor muziek en technologie een logische stap naar electronische muziek. Dit bracht hem naar het hart van Londen waar hij optrad in legendarische clubs zoals Ministry of Sound & L'Equipe Anglaise.

Ook uit Istanbul komt DJ Uhr. Geïnspireerd door zijn neef DJ U.F.U.K., pionier van de electronische muziek in Istanbul, zet UHR zijn eerste stappen in het ontwikkelen van zijn eigen stijl. UHR draait op diverse festivals in landen als Spanje, Nederland, Bulgarije & Engeland. Muzikaal varieert DJ UHR tussen Deephouse, Electro, Techhouse en Techno.

Een avond van FCA zonder Benny Rodrigues kan bijna niet. Intussen is Benny een van de bekendste DJ's van Nederland en zijn populariteit stijgt gestaag. Hetzelfde geldt voor Wesdex. Als voorman van de Magnetronik feesten heeft hij zich al bij velen in de kijker gespeeld, net als Vincenzo de Bull die de eer had om de allereerste TWSTd DJ contest te winnen en 160 tegenstanders achter zich te laten. Ado, die bekend staat om z'n smaakvolle klanken creëert zijn uitgesproken "inteligent vibe" op de dansvloer.

Bovenstaande (en nog veel meer, maar daarover later) vormen de ingrediënten voor een enerverende avond in een cultureel jasje. De avond begint om 18:00 uur en eindigt om 02:00.
Een kaartje a € 15,- kan je kopen op de site van Merge en FCA.
Je kan ook terecht bij alle Primera winkels in het land.

Zie voor meer info: www.merge-event.nl / www.fca.nl / www.greatelectronicbeats.nl / www.magnetronik.nl / www.audiomaze.com / www.culturelezondagen.nl / www.centralstudios.nl

15 opmerkingen

Artiest {SHOWLIST artist 93422, 15820}
NICE :)
ja heel mooi, dit is iets nieuws aan de horizondag!
de betere Turkse artiesten vormen de rode draad in de evenementen van Audiomaze. zeker nieuw te noemen
Merge is t nog geen 26 oktober hoor :nee:
Uitspraak van VR!DZ op donderdag 4 september 2008 om 18:52:
Merge is t nog geen 26 oktober hoor

haha ik zat ook al te kijken :D
Jazzanova eeuwige legendes :). Nice Nice Nice
Uitspraak van VR!DZ op donderdag 4 september 2008 om 18:52:
Merge is t nog geen 26 oktober hoor

huh?
laatste aanpassing
vetvetvetvetvet
Uitspraak van DSYNER op vrijdag 5 september 2008 om 19:38:
huh?

Brabants woordgrapje ;)
goedemørgü...
 
Uitspraak van VR!DZ op donderdag 4 september 2008 om 18:52:
Merge is t nog geen 26 oktober hoor :nee:

:roflol: dacht er ook net aan maar je was me voor
Werkzaam bij {SHOWLIST organization 926, 664, 610}
Artiest Wesdex
download hier je gratis kaartje:

http://invitation.paylogic.nl/fca/?mmid=13604

(zonder ticket geen entree)