Partyflock
 
­ Nederland

Smeerboel in Utrecht

gepubliceerd door , op
Smeerboel in Utrecht
23 april 2008
FeestSmeerboel · Bis 9 Uhr
Datumzaterdag 24 mei 2008
WinactieSmeerboel actiegesloten
LocatieSymposion
Smeerboel is goed te vergelijken met een defecte wasmachine: meerdere malen compleet over de kop gaan, zonder dat het er ook maar enigszins schoner op wordt.

Hier is Vieze Feesten weer met een nieuwe editie in de startblokken en een bulderend enthousiasme om van deze sessie weer een godvergeten Smeerboel te maken. Het feestgedruis van de afgelopen editie (15 maart) zal zonder enige twijfel instemmen met het feit dat de boel grootschalig op stelten is gezet. Een fantastische sfeer, kwalitatief goede sets en compleet uitverkocht. Er was een kleine renovatie nodig van de overgebleven brokstukken om de boel schoon te vegen en enigszins bruikbaar te maken voor een volgend feest.

Om de staat van welzijn die toen ontstaan is weder te laten keren, staat er op zaterdag 24 mei een nieuwe Smeerboel voor jullie klaar. Dit zal plaatsvinden in het Symposion, gelegen in het centrum van Utrecht. Sommige van jullie zullen de locatie nu kruipend kunnen halen, wat misschien beter uitkomt voor de terugreis. Het is nu in ieder geval een peulenschil om de locatie te bereiken. Over het geluid gesproken: maak je geen zorgen, want de installatie van een extra aantal speakers moet ervoor zorgen dat het geluid dik in orde is. Daarnaast kan je ditmaal genieten van Berlijnse eindtijden in hartje Utrecht. Er is namelijk rekening gehouden met het restant aan bruisende energie die tijdens de vorige editie nog aanwezig was na vijf uur ‘s ochtends. Met een eindtijd van ‘Bis 9 Uhr’ kan er tot in de vroege uurtjes doorgestampt worden.

De uit de Verenigde Staten afkomstige James Nidecker is één van de headliners van deze avond. De eigenaar van het label Strøm Recordings heeft een creatief brein, verrast graag zijn publiek en wijkt niet uit van een geïmproviseerde vocaal tijdens zijn set. Zijn extravagante voorkomen zal zeker terug te horen zijn in zijn muzikaliteit, die afwijkt van het gewone. Nidecker is zeker geen kleine jongen, aangezien hij gevraagd is om op 10 mei tijdens Awakenings zijn kunstjes ten gehore te brengen. Genoeg reden om hem in ieder geval op 24 mei een bezoekje te brengen.

Ook al lang geen kleine jongens meer en niet meer weg te denken uit het hedendaagse nachtleven zijn Carlos Valdes en Ille Bitch aka Michael von L.. Ille Bitch, welbekend van de georganiseerde raves van de Gasten zonder Grenzen, is een man met een respectabel aantal optredens achter zijn naam. Daarnaast is hij ook resident bij verscheidende vooruitstrevende Nederlandse concepten. De Haarlemmer is een liefhebber en geniet van zijn vak, wat wederom terug te zien is op de dansvloer. Hij zal de avond beëindigen, dus bereid je maar alvast voor op een knallende afsluiter.

Carlos Valdes heeft eigenlijk weinig introductie meer nodig, omdat iedereen hem nu zo ongeveer wel kent. Toch zal er met het oog op Smeerboel nog wel wat woorden aan hem worden vuil gemaakt. Naast resident van onder andere Crackhouse en Vreemd is hij ook de trotse eigenaar van het bedrijf Soulrock. De eerste release van Studio Soulrock is al een feit. Bootleg Bitches is de eerste met zijn Feeders EP en neemt de aftrap voor het label. Valdes is voor het eerst op Smeerboel en zal jullie zeker niet teleurstellen.

Voor de verdere invulling van de avond zijn de oud en vertrouwde helden Bas Struik, Folker Zwart en Wijnand meegenomen. Deze talentvolle en basale draaifanaten vertonen al regelmatig hun kunsten. Folker draaide eerder al op Diep Gezonken, Heroes of Techno, Dance Valley, Free Your Mind en niet te vergeten de vorige editie van Smeerboel. Ook Wijnand was ‘en présent’ deze avond en zal wederom de voetjes van de vloer weten te krijgen. De nieuwe plaat van Bas Struik zal dat in ieder geval voor elkaar krijgen. ‘The Muppephones Marving Suggs’, past perfect in het straatje van “Moving Like a Train (Smith 'n Hack mix) van Herbert en doet het elke keer weer uitstekend op de dansvloer.

De liveset van de avond wordt verzorgd door Frank Haag. De Rotterdammer ontwikkelde zijn producerende kwaliteiten al op een snel tempo en begon vanaf 2006 live op te treden. Met zijn breed assortiment aan rikketiks, bliepjes en andere duistere en diepe minimale techno geluiden is Haag een uitstekende toevoeging om de boel van een extra ‘nasty’ vleugje te voorzien.

Het Symposion kan ongeveer 400 mensen huisvesten, dit zijn er iets minder dan de vorige keer. De vorige editie was helemaal uitverkocht, verwacht wordt dan ook dat deze editie ook helemaal gaat uitverkopen. De voorverkoop is reeds gestart dus wees er snel bij. Kaarten zijn verkrijgbaar via easyticket.nl

14 opmerkingen

De nieuwe plaat van Bas Struik zal dat in ieder geval voor elkaar krijgen. ‘The Muppephones Marving Suggs’

Big Up :D
Werkzaam bij {SHOWLIST organization 1981, 2846}
James is idd een echte headliner!
Goede gast, geweldige dj!
 
Werkzaam bij {SHOWLIST organization 2776, 2330}
ZIN AN!!!! :D Gaat weer helemaal goedkomen!!
 
goed bezig boys!
 
Ziet er goed uit!! Aanwezig!!
Uitspraak van ALmightyRixxi op dinsdag 29 april 2008 om 00:15:
James is idd een echte headliner!
Goede gast, geweldige dj!

Jaja, die viezerikken weten wel wat ze boeken ;P
Uitspraak van Wouter? op dinsdag 29 april 2008 om 20:39:
Jaja, die viezerikken weten wel wat ze boeken

Potje smeerpijpen;)
Ik wil smerig zijn met Jasper!!
haha!! Ik ben de grootste smeerpijp dus moet lukken :D:D:D
Zeer vette line-up, wordt zeker een lekkere smerige gezellige boel!!
viezzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
 
Creatievelingen gezocht!!!

Beste kunstenaars, hobbyisten en ander creatief gespuis. Op zaterdag 24 mei organiseert Vieze Feesten een nieuwe Smeerboel in het Symposion. Tijdens deze editie willen we jullie de mogelijkheid bieden om je creatieve vaardigheden te uiten. Dit is een goede kans om te laten zien wat je kan. Je kan jezelf volledig uitleven en de boel van een zeer kunstzinnig tintje voorzien. Niks is te gek voor ons, ben je goed met kwasten of juist in knutselen met grofvuil het maakt niet uit!! Natuurlijk stellen wij daar een aantal gastenlijstplekken tegenover. Mocht je interesse hebben, mail dan naar info@viezefeesten.nl.
die is VIIIIEEEEEEEEEEEEEESSSSSSSSSS patrick