Partyflock
 
­ Nederland

Sonic Warfare
VII

anoniem gepubliceerd op
Sonic Warfare
27 april 2008
De dubstep-avond van de Melkweg keert met deze zevende editie terug naar de absolute underground. Geen klappers aan grote namen deze keer, maar minder bekende, opkomende dj's en producers. De focus ligt op de Bristolsound, vormgegeven door de labels Skull Disko en Punch Drunk. Verder een stevige Nederlandse toevoeging aan de line-up met Martyn, de superster in wording die over de hele wereld draait, en Red Nose Distrikt's Aardvarck, die zich ook heeft overgegeven aan het dubstepvirus! Ouderwets los gaan op de nieuwste sound.

Als Londen de koning van de dubstep is, dan is Bristol de kroonprins. In deze Britse stad broeit en bloeit van alles. De twee belangrijkste dubstep labels uit Bristol zijn vanavond vertegenwoordigd in de Melkweg. Appleblim Verenigd Koninkrijk stond samen met collega Shackleton aan de wieg van het Skull Disco label. Dit ontstond als platform om samen eigen werk uit te brengen, meestal in de vorm van een 'double A-side' met van beide artiesten op één kant een track. De sound van het label wordt getypeerd door voor dubstep ongebruikelijke invloeden van Afrikaanse percussie en zang en af en toe techno-invloeden. Gatekeeper was aanvankelijk een alias voor producers Appleblim & Myst, maar sinds Appleblim op zijn eigen naam platen uitbrengt is Gatekeeper 'solo'. Hij is één van de meest genoemde talenten van de UK en brengt ook platen uit op het andere Bristol-label: Punch Drunk. Dit label is opgericht door Peverelist, die vanavond ook acte-de-présence geeft. Het label werd in 2006 opgericht en focust zich puur op artiesten uit Bristol, waaronder ook RSD, die als lid van het duo Smith & Mighty één van de grondleggers van de dubstepscene was. Peverelist wordt bijgestaan door labelgenoot Forsaken. De uitgebreide lijst Bristol-artiesten wordt gesloten door Wedge, die met zijn soundscape-achtige tracks publiek makkelijk in vervoering brengt.

Ook de snel ontpoppende Nederlandse dubstepscene is goed vertegenwoordigd. Natuurlijk resident U Dub, mede-initiator van Sonic Warfare en de man achter hét Nederlandse dubstepradioprogramma Viral Radio. De Rotterdamse Martyn stond voorheen bekend als drum 'n bass producer maar zit tegenwoordig tot over zijn schouders in de dubstep en techno en creëerde onlangs zelf het genre 'dubstepno'. Inmiddels woont hij in Amerika en draait hij de hele wereld rond. Ook oudgediende Aardvarck is tegenwoordig aan de dubstep en wordt door de scene met open armen ontvangen.

Met de Sonic Warfare avonden steekt de Melkweg al ruim een jaar zijn nek uit voor één van de spannendste genres in de elektronische muziek: dubstep. De moddervette mix van de diepste dub/reggaebassen, invloeden uit hiphop, ragga en 2step met een flinke portie electronica wint in Nederland snel aan populariteit. De voorgaande zes edities van Sonic Warfare lieten zien dat de dansbaarheid van de muziek een groeiend publiek aanspreekt. Bijna alle grote namen uit de dubstepscene stonden al een keer op het podium van de Melkweg, zoals Digital Mystikz, Skream en Kode9 & The Space Ape. Een absoluut hoogtepunt was de afgelopen editie, in februari, die voor de tweede maal in het teken stond van het belangrijkste dubstep label: Deep Medi.

5 opmerkingen

kijk hier zo naar uit! :smoke:

goed persbericht (Y)
Kan Dubstep intussen niet even tussen de genres gezet worden? Ik denk dat het zich oa dankzij Sonic Warfare, Oi en Subway wel als genre heeft bewezen hier in NL.
denk dat het nog te onbekend is helaas :(
Fijne muziek voor in de auto iig :) jammer datk wat anders heb die avond, anders wilde ik wel ff kome luistere :d
Artiest Mike-L
Uitspraak van Break Bomberz op maandag 28 april 2008 om 11:39:
Kan Dubstep intussen niet even tussen de genres gezet worden? Ik denk dat het zich oa dankzij Sonic Warfare, Oi en Subway wel als genre heeft bewezen hier in NL.

Helemaal mee eens! Als je ziet hoe druk die feesten bezocht worden de laatste tijd.