Partyflock
 
­ Nederland

Van legendarische minimal tot ludieke acid

anoniem gepubliceerd op
Minimal zou al jaren geleden een stille dood gestorven zijn volgens kenners, maar niets is minder waar. Mimimal beleefd nog steeds enorm leuke dagen in de undergroundscene, maar bereikt nu legendarische hoogtes in de clubscene. Steeds meer mainstream DJ's toveren steeds vaker een heerlijk minimalplaatje uit de hoge CD hoed. Minimaal leeft nog steeds en is steeds meer een stroming voor iedereen. Toch zijn er artiesten waar Jan Modaal nog nooit van gehoord heeft, maar juist behoren tot die artiesten die minimal maken tot wat het is. De Canadese Marc Houle is er één van en daar gaat binnenkort verandering in komen. Marc Houle is in de undergroundscene wereldwijd een gerespecteerd DJ en producer die menigeen zaal helemaal plat heeft gekregen met zijn live sets. Ook in Nederland heeft deze wereldtopper een grote schare fans in de undergroundscene, maar nu kunnen de club liefhebbers er ook van genieten. Marc Houle komt zaterdag 29 maart aanstaande vanuit Canada naar de Winkel van Sinkel in Utrecht.

Maar Cultures zou niet Twisted zijn als er geen bijzondere mix van muziekstromingen gebracht zouden worden. Twisted Cultures heet tegenwoordig wel Cultures, maar ook dit keer heeft de organisatie gezorgd voor een goed verhaal. Beginnend met de Utrechtse minimalhelden Wijnand en Shinji Wasabi wordt de spits afgebeten in het monumentale pand aan de Utrechtse oudegracht. Marc Houle zal met een weergaloze live set laten zien dat minimal nog lang niet uitgerangeerd is, waarna Joris Voorn een ideale mix van minimal, deephouse, techo en acid zal neerzetten. Al jaren staat Joris Voorn aan de top en worden zijn producties wereldwijd aan de man gebracht. Gewaardeerd door collega DJ's wereldwijd en geliefd onder duizenden fans. Na Joris Voorn zullen de ACID koningen van het moment zorgen voor een waardige afsluiting van de avond. 030303 staan inmiddels al een paar jaar in de schijnwerpers van o.a. Lowlands en hun eigen events onder de naam 030303. Maar ze zijn steevast vaker te gast bij andere ACID en techno events door het hele land. Maar op 29 maart zullen deze Utrechtse mannen de avond afsluiten zoals iedereen inmiddels van hen gewend is.

De avond verteld dus een heerlijk verhaal waarbij elke DJ binnen zijn eigen spectrum helemaal los kan gaan zonder daarbij een andere artiest in de weg te zitten. Ook hoor je deze avond geen platen twee keer, des te meer omdat er ook een live set tussen zit. Een opbouwende avond dat een grote climax zal zijn. Op deze manier speelt Cultures in op die mensen die houden van meer dan een sound, houden van een goed verhaal, houden van logica in een onlogische structuur. Helemaal los van begin tot eind. Dit maal wordt vooral de ACID wereld belicht in zijn komische vorm. Denk dus geen LSD en andere hallucinogene drugs, maar denk smileys, denk vrijheid, blijheid en gekkigheid. Denk saamhorigheid, muziek, sfeer en lieve mensen, denk party!

De kaarten zijn inmiddels al te koop bij Easyticket, maar kunnen ook (zo lang de voorraad strekt) aan de deur gekocht worden. Vergeet je ook niet op te geven voor de mailinglist op het feest en maak kans op een jaar lang gratis entree voor de Cultures feesten in de Winkel van Sinkel te Utrecht.

8 opmerkingen

 
030303 DJs! :bounce:

Dikke shit :yes:
Werkzaam bij Partyflock
Artiest {SHOWLIST artist 142628, 1189, 9507}
Don't we all love Acid! Good old Acid..... It's inside of me, the machine.... :9
Artiest {SHOWLIST artist 95822, 39766}
Ludieke Acid :D
Uitspraak van T-nus op donderdag 27 maart 2008 om 11:21:
Ludieke Acid

check de smileys en ken de heren van 030303....

en was gewoon een catchy titel
Uitspraak van 0,0 op donderdag 27 maart 2008 om 00:28:
jammer van de 21+

wie niet waagt wie niet wint....

gewoon netjes aankleden, volwassen gedragen en beleefd zijn. Dat is de gouden regel om overal binnen te komen, tenzij je een ontzettende babyface hebt en dan gecontroleerd wordt.

Mijn ervaring is echter bij alle clubs in NL dat wanneer je er volwassen uitziet, volwassen gekleed en conform de regels van de club, en je netjes gedraagt, je overal binnenkomt.
Uitspraak van 0,0 op donderdag 27 maart 2008 om 00:28:
jammer van de 21+

Daar zijn ze echt niet heel streng in hoor. Ik snap echt niet wat mensen daar over lopen te bitchen. Je ging vroeger op je 17e toch ook gewoon naar de coffeshop ;)
laatste aanpassing
Uitspraak van Twisted Bear op donderdag 27 maart 2008 om 12:41:
tenzij je een ontzettende babyface hebt

ik denk dat we het probleem gevonden hebben