Partyflock
 
­ Nederland

Magnetronik met Audio Werner en John Keys

gepubliceerd door , op
Magnetronik met Audio Werner en John Keys
19 maart 2008
FeestMagnetronik · Paasbe(e)st
Datumzaterdag 22 maart 2008
WinactieMagnetronik actiegesloten
LocatiePoema RAW
Beesten van elf tot zeven! Magnetronik keert na 4 maanden afwezigheid terug naar Club Poema RAW. Nadat begin december Noze en voor een ouderwets avondje goede muziek zorgden, is Magnetronik via een uitstapje naar de Amsterdamse Melkweg (Wighnomy Brothers en Justus Köhncke) zaterdag 22 maart terug in thuisstad Utrecht. Op het programma staan Audio Werner, Bart Skils, en het Nederlandse debuut van John Keys (Dandy Jack & Andres Garcia).

Audio Werner komt oorspronkelijk uit Keulen, maar woont net als veel muzikale collega’s in het epicentrum van de hedendaagse techno: Berlijn. De muziek die Andreas maakt is een kruising tussen oer-Duitse techno, en house uit Chicago. Dubby, minimale house op labels als Perlon, Circus Company en zijn eigen Hartchef Discos. Zijn Utrechtse debuut maakt hij net als vele anderen onder de vlag van Magnetronik.

Ook de spiksplinternieuwe live-act John Keys debuteert, maar dan in Nederland. Dandy Jack is een harde werker: hij brengt muziek uit onder tientallen alter ego’s en in samenwerkingsverbanden. Zijn nieuwste project heet John Keys, een verbond met klassiek geschoold pianist Andres Garcia. Ook de muziek van John Keys wordt gekenmerkt door de bij Martin Schopf altijd aanwezige combinatie tussen Latijns-Amerikaanse ritmes en Europese techno. Hun eerste release ‘Who’s Afraid of Virginia Tsedong‘ op Get Physical was een bescheiden hit, en hun schaarse live optredens doen daar niet voor onder.

In bijna 3 jaar Magnetronik feestjes stond Bart Skils nog nooit op het affiche. Een klein wonder, en bijna een schande, want Bart is toch de Nederlandse aanvoerder en aanjager van het muzikale genre waarin Magnetronik opereert.
Arnhemmer Bert de Rooij opent de avond back-to-back met resident Wesdex. De heren vinden elkaar in hun muzikale smaak. Ze zijn fervent liefhebber van de Franse school: hun platentas wordt bewoond door houseplaten met invloeden uit funk, gospel en hiphop - en boven hun bed hangen posters van ‘hunks’ als Ark en Guillaume & the Coutu Dumonts.

Kaarten kosten 11 euro in de voorverkoop, en zijn te krijgen via de online ticketshops op www.clubpoema.nl en www.beatfreax.com/ticketshop. Kaarten aan de deur kosten 14 euro. Check voor meer info www.magnetronik.nl en schrijf je in voor de mailinglijst.
En dan nog één belangrijk weetje: Nadat Bart Skils de avond in Club Poema RAW heeft afgesloten, is The Jam zoals al 2 keer eerder het toneel van een oergezellige ‘Ochtendgymnastiek’ after.

7 opmerkingen

Werkzaam bij 8Bahn
Artiest Patski
BERT + Wesdex = (L)
laatste aanpassing
 
Werkzaam bij Vier
vet hoor!
poema time table:

23.00-02.00 wesdex & bert de Rooij
02.00-03.00 john keys live
03.00-05.00 audio werner
05.00-07.00 bart skils

07.00-?? ochtendgymnastiekken in the jam !