Partyflock
 
­ Nederland

Derrick May komt naar NL voor exclusieve houseclassics set

gepubliceerd door , op
Op zaterdag 8 maart komt niemand minder dan techno grondlegger Derrick May naar Amsterdam voor een exclusieve dj-set. Bijzonder aan deze boeking is dat Derrick zijn vetste houseclassics aller tijden meeneemt voor een ouderwets nachtje raven.

Het is een unicum dat Derrick May naar Nederland komt voor een classics set en wel op Neerlands oudste housefeest ‘The BeatClub’. Derrick is natuurlijk elk jaar wel een keer in Nederland te bewonderen voor een lekkere funky techno set. Dat hij nu geboekt is voor een 100% classics set is op zijn minst opmerkelijk te noemen, dit aangezien de grootmeester hier normaal gesproken erg afhoudend op reageert. Speciaal voor The BeatClub maakt Derrick echter graag een uitzondering, in 1991 stond hij namelijk al op The BeatClub.


The BeatClub – Sloterdijk 26 oktober 1991

Dj’s: Per, Derrick May, Joey Beltram, Dimitri, Marcel Bakker (Marcello), Money Penny e.a.

Het legendarische BeatClub event in oktober 1991 werd in 1e instantie door de politie afgelast. De organisatie van The BeatClub kraakte een week later eigenhandig een loods in Hoofddorp om het feest alsnog plaats te laten vinden. Hierdoor kon Derrick May last minute nog aan de line-up toegevoegd worden.

Derrick May
Derrick May, ook wel bekend als "the Miles Davis of techno” is één van de godfathers of techno. Samen met Juan Atkins en Kevin Saunderson heeft hij de Detroit techno wereldfaam bezorgd. Zijn meesterwerk ‘Strings of Life’ heeft ook in de 21ste eeuw nog niets aan kracht verloren.

Op zaterdag 8 maart ontmoeten Derrick May en The BeatClub elkaar dus voor een klassiek onderonsje in de tot ouderwetse loods teruggebrachte The Power Zone: Derrick de absolute godfather of house en The BeatClub Nederlands oudste house-concept. Een dag waarop opnieuw geschiedenis wordt geschreven.

Naast Derrick May staat er overigens een heftige line-up op het programma van The BeatClub met ondermeer Mr C. (Shamen, The End), Per, Lucien ‘Quadrophonia’ Foort, Marnix en Marcello.

Presale via Ticketbox en www.thebeatclub.info.

Filmpjes Derrick May:

17 opmerkingen

Dik hoor, jammer dat het tegelijk valt met Time Warp Club Night
 
Hopen dat hij zijn platen niet vergeet.. :p
ooooh Joey Beltram!!!!!
Lijkt me echt heel vet! :D

wil er wel heen!
Werkzaam bij Earth
Onderstaand bericht werdt in 1991 verspreid ivm de aflasting. Een week later vond dus het legendarische event plaats met o.a. Derrick.

laatste aanpassing
Werkzaam bij Partyflock
Artiest {SHOWLIST artist 142628, 1189, 9507}
Sueno latino......... :respect: dit is toch een meester!!
Dat hij nu geboekt is voor een 100% classics set is op zijn minst opmerkelijk te noemen, dit aangezien de grootmeester hier normaal gesproken erg afhoudend op reageert

Dit klinkt wel heel aantrekkelijk :)
Wellicht kan Dimitri ook nog ff aanhaken :P
zin in _0_
Uitspraak van Duustere DNS op dinsdag 26 februari 2008 om 16:04:
Sueno latino......... dit is toch een meester!!

Sorry man...Das niet van May.

Strings of Life is van May....
Wat is dit gruwelijk vet zeg.... jammer dat ik in wat kut tijden zit!!!
Wish i could join this great fkkn event met al die meesters!!!
 
Uitspraak van Miss Tails op dinsdag 26 februari 2008 om 13:43:
ooooh Joey Beltram!!!!!

d8 ff dat ie ook zou komen maar dat was in 91.........:(
voor diegenen die zaterdag niet kunnen...
Hij draait vrijdag 7 maart (de dag ervoor dus) in Rijkevorsel bij Hoogstraten (B)... paar kilometer onder Breda.

kleine locatie, 5 euro entree ofzo.
meer info: www.jhspiraal.be
Jammer dat het en tegelijk valt met TimeWarp en dat het in de Powerzone is. Maar lijkt me wel een tof feestje, Derrick May is de koning.