Partyflock
 

Loveland verplaatst Fire! naar de Westerunie

gepubliceerd door , op
Loveland verplaatst Fire! naar de Westerunie
30 januari 2008
Op vrijdag 29 februari organiseert Loveland de eerste Fire!-editie van 2008. Voortaan zal niet Arena, maar de WesterUnie decor staan voor het bekende deepsound-geluid van Fire!. Op het podium tijdens deze kick-off staan drie internationale artiesten waarmee Loveland de harten van liefhebbers weer sneller zal laten kloppen: Aril Brikha 🇨🇭 LIVE, Rulers of the Deep (EST), DJ PRINZ 🇧🇪 en Marnix.

Nieuwe locatie: WesterUnie
Na tien jaar samengewerkt te hebben met Arena, verplaatst Loveland nu naar de WesterUnie. De ruimte – die onderdeel is van het Westergasterras - bleef tot vorig jaar onaangetast. Het was dan ook pas na de stevige renovatie dat deze 12 meter hoge kolos zijn echte charme toonde. De locatie ademt nu een frisse en ruwe sfeer uit. De organisatie zal het geheel verder aankleden met een aangepast licht- en geluidsplan, zoals vaste Loveland-bezoekers dit gewend zijn.

Programmering
DJ PRINZ is ooit begonnen in de legendarische Belgische club ‘Larocca’ en wist gaandeweg zijn recidencies uit te breiden naar het populaire ‘Café D’Anvers’ in Antwerpen en de Amsterdamse Supperclub.

De muziek van producersduo Meri and P.Julm (samen: ‘Rulers of the Deep’) verdient onvoorwaardelijk de aandacht van het gehoor. Het zijn producties die verrassend variëren binnen een domein van tribalachtige, diepe en karakteristieke geluiden; de ene keer voeren ze je mee op de mooi gecomponeerde hoge tonen, de andere keer pompen ze de ruigste baspartijen het oorstelsel in. Hoe dan ook, bepaal zelf wat je ervan vindt en download hun speciale Amsterdam Dance Event mixset op www.rulersofthedeep.com of check de MySpace van de talentvolle Estlanders.

De headliner van deze avond is Aril Brikha LIVE. Brikha groeide op in Zweden, maar werd vooral bekend omdat hij zijn hart verloor in Detroit. Het was dan ook deze stad waar pionier Derrick May voor het eerst het demobandje van de jonge Zweed beluisterde. Voordat Brikha er erg in had releasde May’s label ‘Fragile Records’ een van de demotracks die op het bandje stonden (‘Groove La Chord’) en werd de plaat een wereldwijde hit. Anno 2008 geniet hij een groot aanzien met zijn kwalitatief hoogstaande producties en remixen en overtuigt hij zijn publiek met een overweldigende live-act. Verwacht een dynamische set waar je langzaam (maar zeker) in wordt gezogen. Wil je alvast een beetje in de stemming komen, draai dan je computervolume open en surf naar: www.youtube.com/watch?v=G9zmoQ3QhaQ

Van Loveland-founder Marnix is bekend dat hij zijn eigen helden boekt en de programmering van Fire! is daar een duidelijk voorbeeld van. De diepe, melodieuze muziekstijl die zich meester maakt tijdens de Fire!-avonden voelt prettig en danst goed. En met de WesterUnie als nieuwe locatie lijkt niets een perfecte kick-off van dit jaar in de weg te staan.

4 opmerkingen

De organisatie zal het geheel verder aankleden met een aangepast licht- en geluidsplan, zoals vaste Loveland-bezoekers dit gewend zijn.

zal wel weer goed te doen zijn, betere lokatie iig!
 
zin in!!