Partyflock
 
­ Nederland

Escape gesloten

anoniem gepubliceerd op
Escape gesloten
28 mei 2003
LocatieEscape Club Site
De politie is zondagnacht Escape binnengevallen. Dit was gedurende de club-night IMPACT. Alle bezoekers zijn gefouilleerd en er is een grote hoeveelheid hard-drugs aangetroffen. Reden voor burgemeester Cohen van Amsterdam om de Escape voor onbepaalde tijd dicht te timmeren. De verwachting is dat dit tenminste enkele maanden zal voortduren.

Dat betekent dat de beide door Chemistry georganiseerde avonden (donderdag-Rush en zaterdagen) voorlopig dakloos zijn. Dit zal zoveel mogelijk op andere plaatsen voorgang vinden. De succesvolle donderdag-avond RUSH verhuist deze donderdag (29 mei) 's middags en 's avonds naar BloomingDale aan Zee (RUSH on the BEACH) waar tot 23:00 uur gefeest kan worden op de muziek van MarYsol, Victor Coral, Lacroix en Brian S Toegang is gratis. De geplande Mainstage van deze zaterdag 31 mei m.m.v. Cari Lekebusch & Leandro Gamez is dan ook voorlopig uitgesteld. Hou voor meer informatie www.chemistry.nl in de gaten.

De reacties op de sluiting zijn negatief. De eigenaren Poppes van Escape zijn geschokt omdat ze altijd dachten een goede relatie met politie en gemeente te hebben. Ook zijn er nooit klachten geweest over de mate van beveiliging en controle door Escape.

Eelko Anceaux van Chemistry verwijt de overheid "goedkoop scoren voor de publieke tribune. Een maatschappelijk probleem als drugs wordt het op het bordje van de clubs gelegd. Dan kunnen ze Schiphol en de gevangenissen ook wel sluiten!".

55 opmerkingen

Artiest Maus
Je zal maar je feesten daar elke week even :(


Schadevergoeding ho maar waarschijnlijk :S
Beetje jammer heh! Ik vind inderdaad dat ze lekker goedkoop willen scoren zo! :bah: !!
Als ze nu nog eens een " war against drugs " willen beginnen, komen ze dr lekker laat mee!! Beetje dweilen met de kraan open dan he??! Maar o, o wat LIJKEN we weer goed! Grrr!
Tsja, als de politie het spul vindt, waarom heeft de beveiliging het dan niet gevonden?
omdat ze niet in onderbroeken mogen snuffelen ;P
:( balen man!!! probably no more escape for me before i leave :(
Echt zonde, en onrechtvaardig vind ik het! Ik kan het niet vaak genoeg zeggen...

Ik kwam er vaak.
laatste aanpassing
Artiest Spoon
Zo worden helaas de onschuldige mensen de dupe. :( Dat ze de dealers willen aanpakken en oppakken kan ik begrijpen, maar nu verplaats je alleen het probleem. Net alsof het alleen in de Escape gebeurt.
no more Rush... :cry:
ik vind het ook doodzonde :(

Lullig ook voor Onno, die net aan het opkomen was als dj... :/
Rush gaat door hoor, morgen op t strand, Bloomingdale en 's avonds Amuse, de week daarop in de Plantage ergens bij Artis.

Hoop ook dat ze daarna weer locaties vinden.

Voor Chemistry wordt het moeilijker een andere locatie te vinden.
Het blijft het verplaatsen van het probleem:S De bezoekers gaan gewoon verder op een andere plaats en Amsterdam is weer een club armer.

Dwijlen met de kraan open als je het mij vraagt:S

Maar wie luistert er naar mij:cry:
geen Mainstage voor mij dus...
 
voor niemand lijkt 't :)
Ach Escape is niet dood ofzo... Gaat toch wel weer open!

Maarruh harddrugs is toch verboden, nah dan vind ik het niet meer als normaal dat er na zoveel vonds van drugs dat het ff dicht moet!
en nr. 2 niet meer blowen in de coffeeshop!! en ook niet meer op straat! vanaf 1 januari

SUKKEL BALKEGEZWEL!

hij is echt zijn war on drux begonnen he
wat un gek!
Nederland wil toch een rechtse regering????
Nou, dan krijg je dit soort dingen. En dat heeft niet eens wat met balkenende te maken, maar das gewoon algemeen zo.
vind het niet eens zo erg van strenger drugs beleid :D

escape fuckin minder :[
Rush was idd fun
BULLZHIET!! Zoals ik altijd al eerder zeg... Een (de) discotheek(eigena(a)­r(en)) is (zijn) niet verantwoordelijk voor het drukzbezit van z'n "gasten"!! :(
laatste aanpassing
als ze dit soort geintje flikken op andere plaatsen kunnen er meer clubs/discotheken dicht, :(en iedereen kan nog wel een paar locaties bedenken
Artiest Nubius
- Weer een leuke club minder (n)(tijdelijk hoop ik)
- Politie A'dam heeft z'n effectiviteits score weer es omhooggehaald (makkelijk op deze manier :() Goed voor de publieksopinie.
- Toch vind ik dat de eigenaren wel aangesproken mogen worden op hun deurbeleid. Tuurlijk, je kan niet inschatten of iemand wel / geen drugz bij zich heeft. Daarom denk ik dat er per 1
januari een heleboel clubs / shops overgaan naar een soort gesloten club, waar je toegang hebt door een clubcard. Op die manier is drugsgebruik makkelijker te controleren. Iemand die het dan verneukt komt er simpelweg nooit meer in. Bovendien kan je deze 'probleem gevallen' op een centrale plaats registreren.
 
Wat ik zo grappig vind.. de politici noemen het de drugsoverlast aanpakken???
Nou wanneer was het de laatste keer dat de politie in heeft moeten grijpen i.v.m. de overlast die door feestgangers werd veroorzaakt?
Ik kan het me in ieder geval niet herinneren!
Het party publiek staat er algemeen om bekend dat ze zeer weinig overlast veroorzaken.
Het zegt toch al genoeg dat tijdens de inval in de Escape, geen problemen zijn geweest tussen de politie en de bezoekers. Probeer dat maar eens in een kroeg vol met dronken mensen, zul je meteen het verschil zien!
Overigens Minister Remkes (da's die met die verrotte tanden in zijn bek!) heeft in een tv-interview laten weten dat het softe jaren 70 gedoe eens afgelopen moest zijn en dat hij dit soort acties graag wat vaker zou willen zien. Nederland bedankt voor het rechts stemmen! :/
Laten we hopen dat het gaat om een eenmalige actie, die ze gewoon 1 keer per zoveel tijd ergens moeten uitvoeren.......
 
Yep, let's hope so!
ja maar het is wel elke keer in a`dam :(
Excuse me: mogen de eigenaren aangesproken worden op deurbeleid??? Ik geloof dat er wel vaker clubavonden zijn (waren) in de Escape en het is nog maar de vraag of die avonden met dat deurbeleid mee willen gaan...en of ze daarop kunnen teren...
Het fouilleren gebeurde uitermate goed, er was geen enkele andere club dan de Escape waar ik mij zo veilig voelde. En als mensen drugs mee willen nemen dan doen ze dat toch, de uitsmijters hebben zich ook aan regels te houden!

Jammer!!!Jammer voor die Onno, dat was echt de nwe Marcello :(, jammer voor de status, jammer voor de eigenaren, bezoekers en medewerkers en dj's.

Waarom nou Amsterdam, Cohen wil "het" zelf niet meer hebben (om vervolgens op zoek te gaan naar nwe impulsen om de stad te doen herleven, bullshit!!!)

Eelko was wright!! Amsterdam is aan het vertrutten!
 
==> 569 xtc-pillen, 61 wikkels cocaïne, dertien zakjes cocaïne, 49 kleine en vijf grote potten met de partydrug GHB (ooit een narcosemiddel), 35 capsules vloeibare cocaïne en vier bolletjes heroïne <==.

't is eigenlijk de moeite niet. :p
laatste aanpassing
Artiest {SHOWLIST artist 5465, 75709}
geen speed gevonden?? :S...heeel raar
 
straks mag je hellemaal niks meer :(
Tja , gooi dan de hele fucking horeca dicht. De politie weet toch dat er drugs gebruikt wordt. En dan doen ze het niet hier, dan doen ze het wel ergens anders. Zelfde als met de Hemkade drie jaar terug... Jammer hoor...
 
sukkels zijn t die kutregering!!!

Als je drugs wil gebruiken dan moet je dat tog doen....
K heb nooit last van mensen met drugs op!!
Eerder van mensen met een slokje alchohol
Artiest {SHOWLIST artist 19223, 53385}
http://www.parool.nl/artikelen/NIE/1054014697274.html

De korpsleiding van de Amsterdamse politie heeft opnieuw drie agenten buiten functie gesteld wegens gebruik van of handel in xtc-pillen en 'partydrug' GHB. Daarmee komt het aantal agenten dat de laatste tien maanden is gepakt wegens drugs, op vijftien.

ze vinden in hun eigen korps dus meer dealers dan in zo'n "drugshol" als de escape....
laatste aanpassing
 
Erg jammer weer...zie als betere oplossing gewoon de zondag te sluiten. Impact is overigens wel een leuke party maar ja, nu is iedereen de dupe ervan.

Vandaag wel ff naar Bloemendaal...RUSH is ook leuk!!
tja bij het foulieeren zit het bij het kruus dat vinden ze nooit maar als die inval komt pleurt iedereen die zakken natuurlijk op de grond.jammer
 
even kleine kanttekening bij de anti-rechtse opmerkingen. Het is een stedelijk beleid en ik geloof dat in Amsterdam links een meerderheid heeft als ik het me goed herinner
 
Als ze de drugs handel willen aanpakken dan moeten ze bij de mensen wezen die het maken niet op de feesten dus
neej idd das een onbegonnen zaak je gebruikt toch wel en krijgt het toch wel meej naar binnen

moeten ze alle tenten sluiten maja dan krijg je overlast op de plaatselijke bejaardensoos
dweilen met de kraan open :vaag:
2 Carlo > Quote:

Overigens Minister Remkes (da's die met die verrotte tanden in zijn bek!) heeft in een tv-interview laten weten dat het softe jaren 70 gedoe eens afgelopen moest zijn

Ja, het schijnt dat hij altijd nog ff n beetje shit op zn tanden smeerde. Maar kon coke en speed niet zo goed uit elkaar houden
het maakt mij verder niks uit ik kom er nooit maar vind het tog wel erg triest dat ze die tent sluiten als jeh elke tent moet sluiten waar word gedealt en gebruikt nou dan ken jeh alles wel dicht gooien:vaag:
 
2 Ronald > LOL :D
Werkzaam bij {SHOWLIST organization 3417, 168}
Werkzaam bij {SHOWLIST location 14513, 22781}
moet je ook maar geen drugs gebruiken.. nanana..
eigen schuld.
man rot op!!

die kut smerissen die vreten ze nog zelf op ook..

Weet je nog..Hemkade...2 politie vrouwen>>DOOD!!!

GHB!!


:S

BITCHES!!
to robbedibob: Het zijn mensen wie willen feesten dus laat hun ook is.

en voor de rest is het logisch dat de politei wel is zon tent binnenvalt.
je weet dat waar een party is ook drugs zijn.

als die lui met foulieeren nou ook nog wat verder mochten dan wat ze nu mogen komt der minder drugs binnen, en heb je dat gezeur ook niet meer.

maar jah de mensen willen feesten met drugs.

of doe het zoals in duitsland waar de politie een systeem heeft om drugs op te sporen met een soort van staafje waarmee ze wat zweet opnemen en in een vloeistof doen.

als het een bepaalde kleur heeft dat je drugs ophebt. daar is het wel wat strenger dan hier in nederland
het is tog wat! je mag nergens meer gebruiken waarom plaatsen ze niet wat snuifhokken buiten? hoeven ze binnen niet meer te nemen.en trouwens mee naar binnen gaat ook altijd simpel kan je tog niet voorkomen en het is niet alleen bij de escape!!het is overal maar ja wouten zijn nou eenmaal DOM volk!!!!!!!!!!!!
'Eelko Anceaux van Chemistry verwijt de overheid "goedkoop scoren voor de publieke tribune. Een maatschappelijk probleem als drugs wordt het op het bordje van de clubs gelegd. Dan kunnen ze Schiphol en de gevangenissen ook wel sluiten!".'

helemaal mee eens!!!
2 B-brain...


Ja ok das ook wel weer waar.. Maar ik vind het gewoon overtrokken allemaal!!
 
Laat de overheid nou maar eens ernstige dingen aanpakken!!!
Belachelijk!!
 
dit zijn voor de overheid en politie ook ernstige zaken want de top kunnen ze niet krijgen nou dan maar zo ipv van dat ze de junken die moeten stelen voor dope nou aanpakken ho maar nee zijn ze bang dat ze geprikt wordn met een naald ofzo en hiv oplopen maar ja ze moeten het weer op de feestende menigte doen gegroet meer volgt
 
2 Robedibob> die 2 politievrouwen zijn dood gegaan omdat ze pillen met PMA hadden gesnoept en niet door de GHB.
En van GHB ga je overigens niet zomaar de pijp uit het is de combi die leip is.
Als er in de krant staat "GHB dode" dan heeft die persoon meestal genoeg andere zooi in zijn lichaam om daar alleen al aan dood te gaan.
 
Nou een vriend van mij had heel erg veel GHB genomen en die lag mooi wel in coma..en hij had geen andere drugs want ik was erbij...:S
 
Nou moeten mensen maar geen drugs gebruiken als ze de bijwerkingen er niet van weten... Je weet toch wel dat GHB fout is.. lekker dom!!! En je vriend lag in coma maar was niet dood dus robbie de boef heeft gelijk...
laatste aanpassing
ja en dan lees je in de krant 15 politie agenten buiten functie gezet van wege drugs gebruik in Adam. Zou mij benieuwen waar ze het vandaan hebben.
hun voorraad was zeker op dus moesten ze maar ff nieuwe score!!!
enne GHB is kankerzooi, dat merk je wel als jezelf of een maat van je, fout gaat!!!
war on drugs is begonnen verklaard de regering: discotheken worden gesloten, blablabla. Zijn ze daar in Den Haag nu echt zo dom? Nu is alles onder controle, de overlast is minimaal, iedereen heeft het naar de zin. De sfeer op het moment is: zoveel mogelijk feesten zonder anderen er mee lastig te vallen! hebben ze dat dan echt niet door?
Als discotheken gesloten worden en partys worden verboden dan zullen de illegale feesten weer gaan komen! Dan word het dus WEL oncontroleerbaar. En dan weten ze ineens niet waar het fout is gegaan!! Nodig die ministers eens uit op een vet feest en laat ze de sfeer proeven, de mensen leren kennen en dan zien ze dat het perfect is nu, en als ze zo doorgaan een serieus probleem gaan creeeren!!